آیا از مصادیق جبران خسارت و منافع ممکن الحصول میباشد یا خیر؟
ضمن عرض سلام و احترام خدمت کارشناسان محترم
شخص الف طی رسید عادی متعهد میگردد که مبلغ بدهی خود به شخص ب بمبلغ پانصد میلیون ریال را در آذر ماه سال۹۴ پرداخت کند. در زمان سر رسید سند عادی و عدم تمکن مالی بدهکار؛ طرفین در ظهر همان سند عادی قید میکنند که با توافق طرفین مقرر شد که تا ظرف یکسال از تاریخ سررسید
( یعنی تا آذر ۹۵ ) مهلت داده شود تا مبلغ بدهی پرداخت شود و خسارت تاخیر تادیه برای یکسال نیز منظور نگردد.پس از گذشت نه یکسال بلکه گذشت سالها شخص الف بدهی را پرداخت نکرده بود .
تا اینکه شخص ب در اسفند ماه ۹۸ اظهارنامه ای با قید مطالب فوق برای الف ارسال کرده و مبلغ ۵۰ میلیون را مطالبه کرده بود.و قید کرده بود که هرچه سریعتر مبلغ بدهی و خسارات تاخیر تادیه را پرداخت کند.
تا اینکه در خرداد ماه امسال شخص ب در قرعه کشی شرکت ----- برنده امتیاز یکدستگاه کوئیک اتومات به قیمت۸۲میلیون میشود که باید نصف آن را پرداخت میکرد و الباقی را در زمان تحویل ماشین که آبانماه بود.پرداخت میکرد و ماشین تحویل میشد.
شخص ب مجدد به الف مراجعه میکند و حتی میگوید که خسارت تاخیر تادیه گذشته را مطالبه نمیکند و فقط مبلغ بدهی خود را میخواهد که باید چندسال قبل پرداخت میشد.
زیرا قیمت ماشین در بازار آزاد حدود ۱۲۰ تا۱۴۰ میلیون بود .
حتی میگوید سی میلیون بده بقیه را خودم میدم پیش قسط را بپردازم و الباقی را چند ماهه دیگه زمان قسط دوم پرداخت کن.
شخص الف هی امروز فردا میکند و بهانه تراشی کرده تا اینکه مهلت ۵ روزه واریز پیش قسط ماشین تمام میشود و امتیاز شخص ب میسوزد.درحالیکه شخص الف در سپرده حساب ملی خود حدود ۲۰۰ میلیون تومان پول داشته.
با این مطالب بیان شده که هم پول در حساب شخص الف بوده و هم اظهارنامه ای شخص ب حدود دو سه ماه قبل برای الف ارسال کرده و مطالبه کرده بود طلب خود را.
و اینکه این امتیاز ماشین جزء منافع ممکن الحصول بوده است و سود خیلی بالایی نصیب شخص ب میشد.که بخاطر عدم پرداخت بدهی ازطرف شخص الف یا همان عدم ایفای تعهد پرداخت بدهی این منفعت از دست شخص ب میرود.
و از نظر قانونی آیا این مورد از موارد الزام به جبران خسارت میباشد و امکان محکومیت الف وجود دارد یا خیر؟
لطفا جواب بنده را دقیق اعلام کنید چون برجمایم خیلی مهمه
با تشکر و سپاس