🎉 کد تخفیف ۵۰,۰۰۰ تومانی: SU43
مشاوره خود را رزرو کنید
15 ساعت
24 دقیقه
24 ثانیه

آیا الان می توانیم حق الزحمه تصریح شده در قرارداد نمایندگی رو به سایر وراث هم تعمیم بدیم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۷۰

سلام و عرض ادب، از اینکه مزاحم شما شدم عذرخواهی می کنم، سوالی در مورد اعتراض به اراضی ملی شده داشتم.
زمین کشاورزی متعلق به پدربزرگ بنده و سه برادر ایشان به صورت مشاع بوده که در دهه ۴۰ ملی اعلام شده و از تصرف آنها خارج می شود. چند سال پیش و پس از فوت همه مالکان اولیه، بنده به نمایندگی از تعدادی از ورثه مالکین اولیه نسبت به ملی شدن بخشی از این اراضی به صورت کلی اعتراض کردم و پس از چندین سال پیگیری سرانجام موفق شدم در کمیسیون رفع تداخلات رای مبنی بر مستثنیات بودن بخشی از این اراضی و نه کل آن بگیرم.
حال سوال بنده این است: با توجه به اینکه زمین مشاع بوده و من تنها به نمایندگی از ۷۰ درصد وارثان اقدام به آزادسازی بخشی از آن اراضی کرده ام ( که این میزان اراضی آزاد شده کمتر از سهم مشاعی افراد پیگیر پرونده یعنی ۷۰ درصد وارثان است ) آیا اکنون می توانیم این اراضی آزاد شده را تنها سهم خود دانسته و اسناد آن را به نام همین ۷۰ درصد دخیل در پیگیری بزنیم؟ با توجه به اینکه میزان اراضی آزاد شده حتی از سهم اصلی همین افراد هم کمتر است. اگر پاسخ سوال فوق خیر است و می فرمایید در همین مقدار زمین آزاد شده، همه به صورت مشاع شریک هستند به این معنا که به عنوان مثال یک ورثه که در این سال ها علی رغم مراجعه به ایشان نه هزینه پیگیری را متقبل شده و نه کاری کرده است و به لفظ عامیانه در خانه خوابیده است اکنون بیاید و مانند سایران سهم ببرد. در این صورت کار و تلاش و پیگیری و صرف وقت و هزینه ما چه می شود و چگونه قابل مطالبه است؟
کلا به صورت ساده راهی وجود دارد که بتوان اندک اراضی آزاد شده را تنها به نام افراد پیگیر پرونده سند زد و افرادی که کلا خود را کنار کشیده و خوابیده بودند از این اراضی سهمی نبرند و یا حداقل حق الزحمه مقرر شده بین سایر ورثه را به نماینده پیگیر بدهند ( حق الزحمه نماینده پیگیر از سوی وارثان امضا کننده قرارداد ۱۰ درصد سهم اضافی تعیین شده است) اگر ملک را مشاع در بین تمام وراث و نماینده را مستحق حق الزحمه می دانید با توجه به اینکه قرارداد نمایندگی رو همه وراث امضا نکرده اند آیا الان می توانیم حق الزحمه تصریح شده در قرارداد نمایندگی رو به سایر وراث هم تعمیم بدیم؟
با سپاس از لطف و مساعدت شما و عذرخواهی از تطویل سوال

۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
امکان انتقال سهم مالکانه مشاعی بدون اجازه وجود ندارد منتها شما می توانید توجها به عمومات مقررات وکالت در قانون مدنی مطالبه حق الزحمه نمایید...

گفتگو با وکلای آنلاین ۳ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۲۸۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۷۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۵,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۸۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۵۰,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۸۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان

سلام بله سهم سایرین نیز باید در نظر گرفته شود و صرفا در راستای احقاق حق چنانچه هزینه ای متقبل شده اید میتوانید از سهم ایشان مطالبه کنید یا اگر قراردادی فی مابین بوده برآن اساس مطالبه کنید

مشاوره‌های حقوقی مرتبط