آیا به علت اینکه مجازات اصلی معلق شده است نباید مجازات تبعی اعمال گردد درسته؟
سلام
خواهش می کنم به دلیل اهمیت موضوع سروران محترم لطف کنند و با دقت و اطلاع دقیق به پرسش حقیر پاسخ بفرمایند،
بنده مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکتی خصوصی هستم و بدلیل عدم رعایت قانون منع مداخله کارکنان دولت توسط برخی از همکارانم محکوم به ۴ سال حبس تعلیقی (به مدت ۳ سال) شده ام.
برای ادامه مدیریتم در این شرکت تقاضای صدور برگ عدم سوءپیشینه کردم ولی متصدی مربوطه در دادگاه نپذیرفت. به نظر می رسد چون اجرای مجازات اصلی معلق شده است نباید مجازات تبعی اعمال گردد چون اسمش با خودش است و تابع مجازات اصلی است نظر شما چیست؟
نظریه مشورتی اداره کا امور حقوقی قوه قضائیه می تواند مشعر به این موضوع باشد؟
نظریه ۱۰۵۸/ ۷- ۲۷/ ۶/ ۱۳۸۰: ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی تجزیه مدت محکومیت به دو بخش منجز و معلق را پذیرفته است و بدیهی است که در این حالت، ابتدا بخش منجز به معرض اجرا در میآید و سپس محکومیت تعلیقی. چنانچه معتقد باشیم، دوران تعلیق از زمان صدور حکم محکومیت و قرار تعلیق مجازات شروع میشود، در این صورت باید بپذیریم که محکومعلیه در عین حال دو وضعیت دارد. یعنی هم در حال تحمل محکومیت حبس است و هم در دوران تعلیق مجازات حبس به سر میبرد که این باور معقول و منطقی نیست و لذا ماده ۳۲ قانون مجازات اسلامی که مبداء آثار محکومیت تعلیقی را تاریخ صدور قرار تعلیق ذکر کرده، در حالتی قابلیت اجرا دارد که تمامی ایام محکومیت به حال تعلیق در آمده باشد. نتیجه اینکه با توجه به عمومات قانون مجازات اسلامی در باب تعلیق مجازات و فلسفه آن و اینکه دوران تعلیق در واقع دوره آزمایش محکومعلیه در زندگی اجتماعی است و این منظور حاصل نمیگردد مگر اینکه آزاد باشد و مضافا سکوت قانون در این باب و بالاخره مصالح جامعه و محکومعلیه در مجموع ایجاب میکند که آغاز دوران تعلیق را بعد از خاتمه مدت منجز محکومیت بدانیم و قید این مطلب در قرار تعلیق بلامانع به نظر میرسد.