آیا بیمه میتواند بعد از گذشت مهلت قانونی و رای قطعی تجدید نظر با مختومه اعلام شدن پرونده به دلیل اجرای حکم به رای اعتراض کند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴,۹۶۷

باسلام بنده تصادفی داشتم تقریبا یکسال قبل که باعث شکستگی بینی و ۵ تا دندان جلو شد بعد از اتمام مراحل قانونی منجمله پزشکی قانونی و تعیین درصد در این خصوص دادگاه انقلاب رای صادره بنفع بنده اعلام شد و شرکت بیمه محکوم به پرداخت دیه .درزمان مهلت اعتراض بیست روزه شرکت بیمه به رای اعتراض نموده که طبق عکس های موجود در پرونده خسارت زیادی به وسیله نقلیه که ماشین بنده و طرف مقصر حادثه می‌باشد وارد نشده اما جراحات وارده به سرنشین خودرو زیاد می‌باشد این عنوان اعتراض شرکت بیمه بوده که رای دادگاه تجدید نظر هم مجدد بیمه را محکوم به پرداخت دیه میکند و در کل رای بنفع ما صادر میکند و اعتراض بیمه را رد میکند .اجرای حکم به این شکل بود که بنده جهت پرداخت دیه به شرکت بیمه معرفی شدم از طرف اجرای احکام و بعد از گذشت ۲۰ روز که مدارک را به شرکت بیمه تحویل دادم از طرف دادگاه پیامکی آمد که نوشته شده بود در خصوص پرونده تصادف آقای x به دلیل اجرای حکم پرونده مختومه شد. حالا شرکت بیمه با گذشت ۵۰ روز پس از قطعی شدن رای و تحویل مدارک ادعا کرده که مجدد به رای تجدیدنظر اعتراض کرده تا جواب تجدید نظر نیاد از پرداخت دیه معذورهستیم .آیا چنین چیزی امکان دارد آیا بیمه میتواند بعداز گذشت مهلت قانونی و رای قطعی تجدید نظر با مختومه اعلام شدن پرونده به دلیل اجرای حکم ..به رای اعتراض کند ..چنین ادعایی قابل پذیرش هست یا خیر
ممنون میشم جواب بدهید
باتشکر از وقتی که جهت مطالعه گفته های من داشتید....

۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود بر شما
در جنایات غیرعمدی مهلت پرداخت دیه دوسال قمری از تاریخ وقوع است . تصادفات هم در دسته جنایات غیرعمدی قرار دارد .
اما قانون بیمه ثالث مصوب ۹۵ که قانون خاص موخر محسوب میشود در مورد زمان پرداخت دیه مهلت ۲۰ روزه از زمان تکمیل مدارک توسط زیاندیده را تعیین کرده و به قانون مجازات اسلامی ۹۲ که قانون عام مقدم است تخصیص زده است . بعبارتی دبگر مفاد قانون ثالث بطور استنثنایی در مورد تصادفات از قانون مجازات پیروی نمیکند و هر انچه در این قانون مصوب شده بر قوانین قبل از خود ارجحیت داردد.
ادعای بیمه گر و اجرای احکام از این بابت مردود است .
باستناد ماده ۳۱و ۳۲ و۳۳ قانون بیمه ثالث ۹۵ بیمه گر ظرف مهلت ۲۰ روز ازتاریخ تکمیل مدارک توسط زیاندیده باید دیه را پرداخت نماید . در غیراینصورت مجازات تاخیر تادیه نیم درهزاردیه به ازای هر روز تاخیر قابل اجراست

گفتگو با وکلای آنلاین ۳ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۷۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۶۵,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۵,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۵۰,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۱۸۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۱۹۰,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان

درودبرشما
از طریق اجرای احکام اقدام به توقیف حساب شرکت بیمه کنید .
اعتراض ثالث خللی در اجرای حکم ندارد

مشاوره‌های حقوقی مرتبط