آیا ترک انفاق می تواند به دلیل پرداخت نفقه سال آتی بر مبنای سال قبل شود؟
همسرم در سال 93 دادخواست نفقه داده است و طبق نظریه کارشناس ماهانه 500 هزار تومان برای مسکن و نفقه ماهانه تعیین شد که دادگاه نفقه مسکن را قبول نکرده و فقط ماهانه 200 هزار تومان محکوم شدم. سال 95 این نفقه را نپرداختم تا سال 96 که کلا 17 ماه شد و زوجه شکایت ترک انفاق کرد سپس همه را یکجا پرداختم. دادسرا با توجه به پرداخت نفقه منع تعقیب صادر کرد و تجدیدنظر هم برائت صادر کرد. سپس زوجه ادعای عدم تامین مسکن کرده و از این طریق اقدام به اعاده دادرسی کرد. که در دادسرا این بار کیفرخواست صادر گردید. و سپس در دادگاه بدوی مجددا برائت صادر شد. اما دادگاه تجدیدنظر اقدام به تشکیل جلسه دادرسی کرده که هنوز دادگاه آن تشکیل نشده است.
سوال: 1) چگونه حکمی که نهایی شده و برائت صادر شده از طرف شاکی اعاده دادرسی شده است؟ آیا چنین چیزی ممکن است؟ در حالی که طبق قانون اعاده دادرسی از رای برائت شده پذیرفته نمی شود آن هم از طرف شاکی. آیا دادستان مجاز به انجام این کار می تواند باشد؟
2) نفقه ایشان پس از طرح شکایت بطور یکجا برای 17 ماه معوقه بر مبنای سال 93 به مقدار 200 هزار تومان در سال 96 پرداخت شد. آیا از بابت کم بودن می تواند حکم ترک نفقه صادر کند؟ (زوجه هیچ دادخواست نفقه معوقه ای ارائه نکرده و نفقه ایشان در سال 95 و 96 کارشناسی نشده است.)
3) زوجه در سال 94 درخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج داده که هر بار تایید شده و سپس در دیوان عالی کشور نقض شده و هنوز پرونده در جریان است. آیا نمی توان ادعا کرد کسی که درخواست طلاق دارد چرا بابت نفقه شکایت می کند یا از زوج طلب مسکن می کند؟ آیا با وجود درخواست طلاق از ناحیه زوجه ایشان می تواند ترک انفاق بر مبنای مسکن کند؟ در حالی که پرونده حقوقی نفقه ایشان درخواست مسکن را رد کرده است؟
4) آیا وقتی نفقه پرداخت شود دادگاه می تواند بر اساس اینکه زوج نفقه را به موقع پرداخت نکرده و از ترس محکومیت کیفری نفقه پرداخت شده است، حکم دادگاه بدوی را نقض و محکوم به زندان نماید؟توضیح اینکه نفقه ایشان از سال 93 همان مقدار 200 هزار تومان پرداخت شده است. که تنها در سال 95 و 96 به مدت 17 ماه یکجا پرداخت شد. مابقی تا زمان حال به موقع پرداخت شده است.
با تشکر لطفا هر سوال را جداگانه جواب دهید. ممنونم