آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه
خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
تلفن تماس:
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ
بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
منظور از حق حبس و ادامه ید مستاجر ملک تجاری پس از اتمام اجاره تا زمانی که موجر ودیعه یا حق سرقفلی را به مستاجر نپرداخته و یا به صندوق دادگاه واریز نکرده در ماده ۴ قانون روابط موجر و مستاجر ۱۳۷۶ چیست؟
آیا در این حالت با توجه به اجازه قانونگذار در ادامه ید، موجر مستحق اجرتالمثل میباشد؟ سپاس از پاسخگویی
بر اساس ماده ۴ قانون روابط موجر و مستاجر ۱۳۷۶، مستاجر میتواند تا زمانی که موجر ودیعه یا حق سرقفلی را به او پرداخت نکرده یا به صندوق دادگاه واریز نکرده است، از حق حبس استفاده کند و از تخلیه ملک خودداری کند.
در این حالت، اگر مستاجر به دلیل عدم پرداخت ودیعه یا سرقفلی توسط موجر، همچنان از ملک استفاده کند، موجر نمیتواند اجرتالمثل بابت این مدت مطالبه کند. این به این معناست که قانونگذار به مستاجر اجازه داده است که تا زمان تسویه حساب کامل، ملک را در اختیار داشته باشد و موجر نمیتواند برای این مدت اجرتالمثل دریافت کند.
این پاسخ توسط هوش مصنوعی تولید شده است. لطفاً
توجه
داشته باشید که ممکن
است اطلاعات
ارائهشده
بهطور کامل دقیق
یا قابل اعتماد نباشد. توصیه میشود برای تأیید صحت اطلاعات، به مشاوره وکلای مجرب مراجعه کنید.
با سلام،در این ماده حق حبس جزئی برای مستاجر تعیین گردیده و تحویل مورد اجاره و پرداخت اجرت المثل ایام تصرف منوط به پرداخت ودیعه کامل از ناحیه موجر می باشد.
با عرض ادب
در صورتی که موجر مبلغی به عنوان ودیعه یا تضمین یا قرضالحسنه و یا سند تعهدآور و مشابه آن از مستاجر دریافت کرده باشد تخلیه و تحویل مورد اجاره به موجر موکول به استرداد سند یا وجه مذکور به مستاجر و یا سپردن آن به دایره اجراست.
درود
موضوع تابع شرایط قرارداد اجاره است. لیکن مستاجر میتواند به حق حبس خود استناد نموده و عین مستاجره را تخلیه نکند. و موجر بابت مدت زاید بر مدت اجاره تا موعد تخلیه مستحق اجاره بها یا اجرت المثل نخواهد بود، زیرا استناد به تخلف وی و مشمول قائده اقدام علیه خود است.