آیا حق سرقفلی و یا کسب و پیشه به مستاجری که بصورت رهنی تصرفی بوده تعلق میگیرد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۹۷۴

با سلام
پدر مرحوم من در سال 1350 مغازه ای را بصورت رهنی تصرفی(رهن در دفتر اسناد رسمی تنطیم شده است و هیچگونه قرارداد دیگری بین آنها تنظیم نشده است) به اجاره داده است.مستاجر 12سال اول را اجاره پرداخت کرده ولی از سال 1362 تاکنون (حدود 32 سال) اجاره ای پرداخت نکرده است.ضمنا از سال 1383 این مغازه تعطیل است و فعالیتی ندارد.آیا حقی مانند سرقفلی و کسب و پیشه به مستاجر تعلق میگیرد؟ و آیا ما(ورثه مرحم پدرم) میتوانیم تخلیه مغازه را از ایشان بخواهیم؟.ضمنا این مغازه در طرح توسعه خیابان قرارداشته و شهرداری اجازه بازسازی و نقل و انتقال را نمیدهد.

۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله وراث بعد از گرفتن گواهی انحصار وراثت میتوانند برای تخلیه ملک تجاری اقدام کنند ولی ابتدا باید ضمن کارشناسی مبلغی را به عنوان حق کسب و پیشه به مستاجر پرداخت کنند.

گفتگو با وکلای آنلاین ۹ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
شروع قیمت از ۴۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۷۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۵,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۱۹۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۱۸۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۱۹۰,۰۰۰ تومان

مشاوره‌های حقوقی مرتبط