آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه
خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
تلفن تماس:
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ
بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
بنده و همسرم بر سر مسئله کوچکی دعوا کردیم. من با پشت دست خواستم به دهانش بزنم، ولی به دماغش خورد و منجر به شکستگی شد. بعد از آن، برای دلجویی، به او علاوه بر هدیههای قبلی، یک گوشی جدید، یک سرویس طلا، یک النگو و یک انگشتر هدیه دادم. خانمم هم تا نه ماه بعد از شکستگی دماغش با من خوب بود.
اما یک روز با نقشه قبلی به بنده زنگ زد تا به خانهشان بروم و پدر و داییهایش را هم ترغیب کرده بود تا بنده را بزنند. به محض اینکه به خانهشان مراجعه کردم، پدر و داییهای همسرم به شدت بنده را مورد ضرب و جرح قرار دادند. بعد بنده از دست داییها و پدر همسرم شکایت کردم و آنها محکوم به زندان و دیه شدند.
خانم بنده نیز بابت شکستگی دماغش بعد از نه ماه شکایت کرد و بنده به شش ماه زندان تعلیقی و دیه محکوم شدم. حال با توجه به چیزهایی که گفتم و اینکه بنده بعد از شکستگی دماغ همسرم کاملا با هدایا از دلش درآوردم و خود همسرم هم به نوعی با ترغیب پدر و داییهایش باعث ضرب و جرح بنده شد، میتواند بدون بخشش مهریه طلاق بگیرد؟
در موضوع مطرح شده، توجه به نکات حقوقی زیر ضروری است:
۱. طبق ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی، به محض وقوع عقد نکاح، روابط زوجیت بین طرفین برقرار میشود و حقوق و تکالیف زوجین در برابر یکدیگر ثابت میشود. بنابراین، همسر شما به مهریهای که تعیین شده است، حق خواهد داشت.
۲. مهریه حق قانونی زن است و طبق قانون، زن میتواند مهریه خود را مطالبه کند و شوهر موظف به پرداخت آن است، مگر اینکه زن با رضایت خود از آن صرفنظر کند.
۳. در مورد بخشش مهریه، در صورتی که زن بخواهد از مهریه خود صرفنظر کند، باید این امر به صورت کتبی و با رضایت کامل او صورت گیرد. این موضوع باید به وضوح و با امضای زن تأیید شود.
۴. در خصوص طلاق، اگر همسر شما بخواهد طلاق بگیرد، میتواند با ارائه دلایل و مستندات خود به دادگاه، درخواست طلاق بدهد. اما بخشش مهریه موضوعی جداگانه است و بستگی به توافق طرفین دارد.
بنابراین، همسر شما میتواند درخواست طلاق بدهد، اما در مورد مهریه، حق او محفوظ است و تنها با رضایت و موافقت او میتواند بخشیده شود.
این پاسخ توسط هوش مصنوعی تولید شده است. لطفاً
توجه
داشته باشید که ممکن
است اطلاعات
ارائهشده
بهطور کامل دقیق
یا قابل اعتماد نباشد. توصیه میشود برای تأیید صحت اطلاعات، به مشاوره وکلای مجرب مراجعه کنید.
زوجه بدون دلیل نمیتواند طلاق بگیرد و باید شرایط ذکر شده در قانون را داشته باشد تا بتواند طلاق بگیرد.
گرفتن مهریه هم ربطی به طلاق ندارد و به محض انعقاد عقد نکاح زوجه مالک مهریه و پرداخت بر ذمه زوج است،حتی بدون طلاق هم میتواند آنرا بخواهد.