🎉 کد تخفیف ۵۰,۰۰۰ تومانی: SU43
مشاوره خود را رزرو کنید
15 ساعت
24 دقیقه
24 ثانیه

آیا خریدار میتواند به علت عدم تنظیم سند، خسارت ۳۰درصد مبایعه نامه را، بدون فسخ معامله مطالبه کند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۹۴

یک دستگاه آپارتمان طی قولنامه خریداری شده است، ثمن معامله به صورت نقد و چک پرداخت شده است، یکی از چکها قبل از زمان تنظیم سند برگشت خورده و یک روز بعد، توسط خریدار پرداخت و رسید اخذ شده است و اصل چک برگشتی تحویل بانک شده و رفع سو اثر شده است، فروشنده در موعد مقرر در دفتر خانه حاضر نشده ولی خریدار حاضر شده و گواهی عدم حضور از دفترخانه گرفته است.
طبق ماده ۹ مبایعه نامه، نوشته شده:
((هرگاه فروشنده به تعهدات خود از قبیل تحویل آپارتمان و تنظیم سند عمل نکند، خریدار میتواند معامله را فسخ و ۳۰درصد ثمن معامله را به عنوان خسارت از فروشنده مطالبه کند، این امر مانع مراجعه خریدار به مراجع قضایی برای الزام فروشنده به انجام تعهدات خود نمیباشد))

حال سوال بنده این هست که آیا خریدار میتواند به علت عدم تنظیم سند، خسارت ۳۰درصد نوشته شده را، بدون فسخ معامله مطالبه کند؟
تاکید میکنم بدون فسخ معامله ۳۰درصد تعلق میگیرد؟

۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله میتوانید ۳۰ درصد ثمن معامله را بدون فسخ معامله مطالبه نمایید .

گفتگو با وکلای آنلاین ۱۶ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۲۸۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۷۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۵,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۶۵,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۸۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۵۵,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان

طبق قرارداد میتوانید بدون فسخ هم مطالبه وجه التزام یعنی ۳۰ درصد را بکنید ولکن معمولا قضات حکم به پرداخت خسارت نمیدهند و صرفا خسارات دادرسی و حق الوکاله وکیل را محکوم میکنند.
پس به نظر میرسد پس از کمی تعامل با طرف معامله در صورت عدم امکان الزام به تنظیم سند باید دعوای الزام به تنظیم سند رسمی ملک را مطرح بفرمایید.

مشاوره‌های حقوقی مرتبط