آیا دست نوشته ای که بخشی از زمین را به کسی غیر از ورثه بدهد، اعتبار قانونی دارد؟
پدر مرحوم خانواده قطعه زمینی کشاورزی داشته و برادر ایشان مسؤولیت کاشت محصول در آن را داشته و دارد ( به مدت حدودا 40 سال). بنا به قراری که داشتند قرار بود محصولات بخشی از زمین مال برادر پدر باشند و باقی محصولات به خانواده تعلق گیرد.
پدر در زمان حیات و قبل از تنظیم سند یعنی در سال 1356 یک اقرار نامه نوشتند با این مضمون که ثلث زمین به برادرش تعلق میگیرد به شرطی که زمین را آباد کند و عذری نیاورد. چند ماه بعد از این جریان گویا شخص سومی قرار دادی می نویسد که عمو در ازای پرداخت مبلغ 7000 تومان همان بخش از زمین مذکور را خریده اند و امضای پدر و چند شاهد هم پایین قرارداد، موج و است (گرچه از صحت مضمون این دست نوشته ها مطمئن نیستیم).
حدود سه سال بعد در سال 1359 پدر برای زمین که تا آن زمان سند رسمی نداشت، سند منگوله دار تهیه کرد و در سند تمام شش دانگ زمین به نام خود ایشان (پدر) بوده و هست.
در حال حاضر ، یعنی 13 سال بعد از فوت پدر، برادر ایشان با در دست داشتن دست نوشته ها از ورثه که 11 نفر هستند، خواسته یا یک سوم از زمین را به نامش کنند و یا از طریق قانونی شکایت خواهد کرد.
سوال من این است که آیا با چند برگه دست نوشته میتواند شکایت کند حتی با وجود اینکه در سند منگوله دار، شش دانگ زمین به نام پدر است؟ و آیا با توجه به تاریخ دست نوشته ها و تنظیم سند، آیا دست نوشته ها اعتبار قانونی دارند؟