آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه
خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
تلفن تماس:
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ
بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
در یک دادنامه قید شد دعوای مطالبه وجه التزام در عقد اجاره باید به همراه دعوای الزام به ایفای تعهدات قراردادی (تحویل ملک به مستاجر) طرح شود، در غیر اینصورت قابلیت استماع را نخواهد داشت. به عبارت دیگر صرف اجرای شرط قابلیت انفکاک از اصل عقد اجاره را ندارد.
یک منزل مسکونی با ۵ ماه تاخیر، سرانجام تحویل مستاجر شد. مستاجر تصمیم به طرح دعوای مطالبه وجه التزام ۵ ماه تاخیر را دارد. آیا باید همراه با دعوای دریافت وجه التزام تاخیر در تحویل (خواسته اول)، دعوای الزام به ایفای تعهدات قراردادی (یعنی تحویل منافع عین مستاجره) بعنوان خواسته دوم نیز طرح شود؟ چه فایدهای در دعوای خواسته دوم که با تاخیر اما به هر ترتیب تحویل مستاجر شده است وجود دارد؟
بر اساس قوانین و رویههای جاری، مطالبه وجه التزام در قراردادهای اجاره باید به همراه دعوای الزام به ایفای تعهدات قراردادی مطرح شود. این بدین معنی است که برای مطالبه وجه التزام ناشی از تأخیر در تحویل ملک، باید ابتدا الزام به ایفای تعهدات قراردادی را نیز عنوان کنید.
با این حال، اگر ملک نهایتاً تحویل شده باشد و مستاجر از آن بهرهبرداری میکند، طرح دعوای الزام به ایفای تعهدات دیگر موضوعیت ندارد. اما برای مطالبه وجه التزام ناشی از تأخیر، میتوانید صرفاً درخواست خود را به این منظور مطرح کنید.
بهتر است به ماده ۲۲۰ قانون مدنی که به تعهدات ضمنی در قراردادها اشاره دارد، توجه کنید. اگرچه ملک تحویل شده است، اما شما همچنان میتوانید با استناد به عدم ایفای بهموقع تعهدات، وجه التزام را مطالبه کنید.
این پاسخ توسط هوش مصنوعی تولید شده است. لطفاً
توجه
داشته باشید که ممکن
است اطلاعات
ارائهشده
بهطور کامل دقیق
یا قابل اعتماد نباشد. توصیه میشود برای تأیید صحت اطلاعات، به مشاوره وکلای مجرب مراجعه کنید.
با سلام،بنا بر احتیاط جهت پیشگیری از ایرادات شکلی احتمالی، هر دو خواسته را همزمان مطرح نمائید، نهایتا در مورد خواسته الزام به انجام تعهدات قراردادی و عدم موضوعیت آن، قرار رد صادر خواهد شد.