آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه
خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
تلفن تماس:
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ
بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
بنده حدود ۱ هفته پیش یک گوشی موبایل به مبلغ ۴۶ میلیون تومان خریداری کردم و مبلغ را برای خریدار به حسابشان شبا کردم. فردای آن روز پول به حسابم برگشت خورد و بنده هم وسوسه شدم و به فروشنده که سراغ پول را گرفت در پیامک گفتم که گوشی از شما نخریدهام و به من گوشی ندادهاید. (پول را از حساب دوستم به حساب ایشان شبا کرده بودم)
الان آن آقا ظاهرا روی پلاک ماشین دوست بنده که من را رساند تا آنجا و برگشتیم شکایت سرقت گذاشته و بدون حکم قضایی پلاک را قفل کردهاند ظاهرا.
مورد اول اینکه این موضوع تحت چه عنوانی مطرح است؟ میتواند تحت عنوان سرقت من را محکوم کند چون فکر کنم حقوقی باشد؟ چون از لحظهای که سوار ماشین میشوم فیلم هست ظاهرا.
مورد دوم اینکه بدون شکایت قضایی و تنها تشکیل پرونده در کلانتری یا پلیس فتا که الان هم همین کار را کردهاند میتوانند دوست بنده را بازداشت کنند؟ چون فکر کنم قرار بازداشت موقت برایش صادر کردهاند.
و مورد آخر اینکه این آقا به هر طریق با نفوذی که داشته بدون تشکیل پرونده قضایی و فقط با تشکیل پرونده در کلانتری و پلیس فتا دارد کار را پیش میبرد. آیا این کار قانونی است؟
1. در مورد عنوان حقوقی موضوع: با توجه به توضیحات شما، مسئله بیشتر به عنوان کلاهبرداری مطرح میشود تا سرقت، زیرا شما مبلغ را به حساب فروشنده واریز کردهاید و سپس ادعا کردهاید که خریدی انجام ندادهاید. کلاهبرداری در قانون مجازات اسلامی تحت ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری مطرح میشود.
2. در مورد بازداشت بدون حکم قضایی: به طور کلی، بازداشت بدون حکم قضایی و تنها بر اساس پروندهسازی در کلانتری یا پلیس فتا غیرقانونی است. بازداشت موقت باید بر اساس حکم قاضی و پس از بررسی شواهد و مدارک صادر شود.
3. در خصوص اقداماتی که بدون تشکیل پرونده قضایی و فقط از طریق کلانتری و پلیس فتا انجام میشود: این اقدامات غیرقانونی است و باید از طریق مراجع قضایی و با دریافت حکم قضایی قانونی پیگیری شود. همچنین، اگر احساس میکنید که حقوق شما نقض شده است، میتوانید از طریق مراجع قضایی شکایت کنید.
این پاسخ توسط هوش مصنوعی تولید شده است. لطفاً
توجه
داشته باشید که ممکن
است اطلاعات
ارائهشده
بهطور کامل دقیق
یا قابل اعتماد نباشد. توصیه میشود برای تأیید صحت اطلاعات، به مشاوره وکلای مجرب مراجعه کنید.
بسمه تعالی، در فرض مذکور نه عنوان سرقت و نه کلاهبرداری هیچکدام مصداق فعل ارتکابی نیست و نمیتوان در ان دو دسته قرار داد زیرا نه ارکان سرقت را دارد نه ارکان کلاهبرداری در چنین وضعیتی فقط باید مطالبه وجه بیع مذکور را بنمایدحال دوفرض است
اول با عنوان امتناع از پرداخت وجه مال منقول
دوم با عنوان عدم پرداخت ثمن معامله
و اما نکته دیگر که میتوان بر عناوین فوق اضافه نمودفریب وتدلیس درمعامله یا غش در معامله با توجه به آگاهی از عودت وجه واریزی نیز اقدام نمود که مدارک آن نیز سهل الوصول تر است.
واما اهم مطلب اینکه چنانچه عودت وجه از طرق مختلف با علم و اگاهی شما صورت گرفته باشدنیز عناوین دیگری نیز میتواندمصدق امر باشد.
و اما مطلب اخراینکه هرگونه جلب و بازداشت بدون دستور مقام قضایی تخلف بوده مگر در جرایم کیفری مشهود که مساله شما دراین مقوله نمیباشد
با سلام
راجع به کلاهبرداری، مانور متقلبانه بایستی احراز گردد. در فرض پرسش قرار بازداشت موقت صادر نمی شود چرا که مشمول ماده ۲۳۷ قانون آیین دادرسی کیفری نیست.
سلام
کلاهبرداری و سرقت منتفی است و جنبه کیفری به نظر خیلی قلیل است.البته اگر خودتون کاری عمدی جهت انجام نشدن عملیات شبا انجام نداده باشید.
قرار بازداشت هم معمولا قبل از تفهیم اتهام و سایر قرارهای وثیقه و کفالت و... انجام نمیشود.
اون بنده خدا هم فقطدنبال پولش هست ، برید پول رو پرداخت کنید و رضایتش روبگیرید چون در نهایت کیفری هم نشه ،اصل پول ازتون مطالبه میشه
سلام در کلاهبرداری بایستی مانور متقلبانه قبل از انتقال مال احراز گردد و مشخصا این عمل در انحصار اقدامات متهم یا متهمین باشد نه اینکه بانک مبلغ را به حساب بازگرداند در مورد اقدامات پلیس فتا و کلانتری نیز بدون دستور قضایی امکان پذیر نیست و مسلما شکایت اولیه صورت گرفته است