🎉 کد تخفیف ۵۰,۰۰۰ تومانی: SU43
مشاوره خود را رزرو کنید
15 ساعت
24 دقیقه
24 ثانیه

آیا مواجعه حضوری در مورد مطالبه چک الزامیست؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۵۹

در یک دعوای مطالبه وجه چک قدیمی فاقد کدرهگیری و چک صیادی که در وجه حامل است، آیا قاضی می‌تواند صاحب چک (خوانده) را دعوت کند برای مواجه حضوری؟ چه اثباتی در این مواجه هست وقتی صحت امضاء و مبلغ مورد تایید بانک است صرف اینکه آیا شناسایی خوانده برای دادگاه لزوم دارد؟

۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسمه تعالی، در فرض مذکور عرض کنم صحت و سقم چک یک مساله است و اینکه شاید خوانده دلایل و اسنادی بجهت عدم استحقاق شما بعنوان دارنده چک نیز وجود داشته باشد نیز مساله مهمتر این دادگاه هست لذا بسیاری از اوقات دیده شده که دارنده چک مستحق دریافت چک نبوده و رد دادخواست مطالبه شده پس مواجعه حضوری در اکثر دعاوی موجه و قانویست

گفتگو با وکلای آنلاین ۴ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۷۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۷۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۵,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۱۹۰,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۶۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۱۸۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۱۹۰,۰۰۰ تومان

سلام، در صورتی که خوانده در جلسه رسیدگی حاضر نشود، رای غیابی صادر و به او ابلاغ خواهد شد.

درود بر شما، دوست گرامی عدم حضور مانع رسیدگی نیست.

طرفین دعوا به جلسه رسیدگی دعوت میشوند لیکن مطابق ماده ۹۵ قانون آیین دادرسی عدم حضور طرفین مانع از اتخاذ تصمیم دادگاه نیست وعلت آن است که ممکن است خوانده ادعایی مبنی بر عدم تعهد به پرداخت وجه چک داشته باشد (مثلا ادعای مفقود شدن چک، جعل، یا مسائل دیگر) بطور کلی اگر صحت امضا و مبلغ چک توسط بانک تایید شده باشد، اصولا این امر بخش مهمی از دعوا را حل می‌کند. با این حال، قاضی ممکن است برای بررسی کامل دعوا همچنان نیاز به حضور خوانده داشته باشد تا مسائل احتمالی دیگری مانند ادعاهای مربوط به مفقود شدن چک، یا اختلافات حقوقی دیگری که ممکن است بین طرفین وجود داشته باشد، روشن شود.

با سلام
در دعاوی حقوقی از جمله مطالبه وجه چک، با ارسال ابلاغیه خواهان و خوانده به جلسه رسیدگی دعوت می شوند لکن عدم حضور مانع رسیدگی و صدور رای نیست.

قطعا در چکهای قدیمی که بصورت حامل صادر شده مستندات و دفاعیات دو طرف (شاکی و متشاکی) الزامی است.

سلام.علی القاعده با حضور خواهان (وکیل )ایشان رسیدگی صورت می گیرد.حصور خوانده ضرورت ندارد .در غیاب ایشان رای صادر می نمایید.

مشاوره‌های حقوقی مرتبط