🎉 کد تخفیف ۵۰,۰۰۰ تومانی: SU43
مشاوره خود را رزرو کنید
15 ساعت
24 دقیقه
24 ثانیه

آیا نیروی انتظامی حق دستگیری مشمول غایب را دارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱,۴۶۱

بنده سال ۹۵ فارغ‌ التحصیل لیسانس شدم و هیچ فرمی برای سربازی پر نکردم و الان سه سال غیبت دارم. چند روز پیش نیروی انتظامی آمد درب منزل و گفت تا اداره بیاین و نامه اعزام به خدمتونو به شما بدیم که بنده همراه اونا نرفتم اونا هم مقاومتی نشون ندادند و مثل اینکه نمیتونستن بنده رو بزرو ببرند.من پیگیری کردم و از هرکس پرسیدم گفتند کسی درب منزل نمیاد با شرایط شما. البته یه شاکی خصوصی هم چهار ماه پیش در دادگاه داشتم که هنوز که هنوزه در مرحله تحقیقه و برای جرمی که نکردم به بنده اتهام وارد کرده بودند.
ایا این دو به هم مرتبط هست ؟
و آیا اینکه ممکنه بزرو منو ببرن خدمت؟
آیا ممکنه حسابهای بانکی منو مسدود کنند؟
آیا اگه برای خدمت اعلام آمادگی نکنم برایم مشکل ساز خواهد شد ؟
وکلای محترم لطفا نظرات خود را اعلام فرمایید
سپاسگزارم

۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و احترام.

مطابق ماده ۵ "آیین نامه اجرایی ماده ۵۸ مکرر قانون خدمت وظیفه عمومی"، «ماموران انتظامی محل موظفند نسبت به شناسایی مشمولین غایب بر اساس ماده (۳) این آیین نامه اقدام نمایند.»

همچنین طبق ماده ۸ آیین نامه مذکور، در اماکنی که تعقیب و دستگیری مشمولین غایب فراری نیاز به مجوز قضایی دارد، نیروی انتظامی پس از اخذ مجوز قضایی لازم نسبت به دستگیری مشمول اقدام می نماید.

لذا نیروی انتظامی میتواند نسبت به دستگیری و معرفی شما اقدام نماید. اما حساب های بانکی شما به هیچ عنوان مسدود نمی شود و قانونی نیست.

در قانون برای مشمولان غایبی که خود را معرفی نمایند، تخفیفاتی در نظر گرفته شده است.

موفق و پیروز باشید.

گفتگو با وکلای آنلاین ۱۷ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
شروع قیمت از ۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۷۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۱۸۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۶۵,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان

این شیوه مرسوم نیست، برای خدمت توقیف حساب بانکی نمیکنند.
ولی قانونا خدمت را باید انجام بدهید و مجرای قانونی برای اجرا هست.
احتمال دارد که شاکی خصوصی اعللم کرده باشد و دهه شصتی ها که تمام شدند با کمبود سرباز مواجه شده اند.

مشاوره‌های حقوقی مرتبط