آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه
خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
تلفن تماس:
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ
بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
در پرونده ضرب و جرح عمدی با چاقو که ۲۵ جراحت داشته و میزان دیه بیش از یکچهارم دیه کامل است، ضاربین در قبال دریافت پول از یک خانم به من حمله کردند. بعد از ۸ ماه تحقیق، علیرغم انکار مداوم خانم، طی بررسیهایی دو نفر از ضاربین شناسایی شدند. به خاطر دوستی که با قاضی پیدا کردم، در صحبتهایش گفت که یک نفرشان برای من محرز است و میتوانم محکومش کنم به حبس و پرداخت دیه، ولی نفر دیگر را تبرئه میکنم.
حال سوال من این است که نفری که برای قاضی کاملا محرز شده و دلیل کافی برای محکومیتش وجود دارد، همچنان انکار میکند و میگوید من نبودم و این آقا را اصلا نمیشناسم. با توجه به اینکه اصلا همکاری نمیکند و انکار میکند، و از طرفی برای دادگاه مجرمیتش محرز و مسلم شده، مسئولیتش در قبال پرداخت دیه به صورت تضامنی است؟ یعنی به خاطر معرفی نکردن همدستانش، مسئولیت پرداخت کل دیه را دارد؟
طبق ماده ۳۳۵ قانون مجازات اسلامی، در صورتی که جرح یا ضرب و جرح به صورت عمدی باشد، مسئولیت پرداخت دیه بر عهده شخصی است که جرح را وارد کرده است. در صورتی که فردی به عنوان ضارب شناسایی شده و مجرمیت او برای دادگاه محرز شده باشد، او مسئولیت پرداخت دیه را بر عهده دارد.
با این حال، پرداخت دیه به صورت تضامنی تنها در صورتی مطرح میشود که دو یا چند نفر به صورت مشترک و با همکاری یکدیگر مرتکب جرم شده باشند و دادگاه این همکاری را تایید کند. در غیر این صورت، هر فرد مسئولیت پرداخت دیه مربوط به جرح یا ضرب و جرحی را که خود مرتکب شده است، بر عهده دارد.
در این پرونده، اگر دادگاه تنها مجرمیت یکی از ضاربین را محرز کرده باشد و وی مسئولیت جرح را به عهده داشته باشد، او مسئول پرداخت دیه است و پرداخت دیه به صورت تضامنی برای کل جرم وی مقرر نمیشود.
این پاسخ توسط هوش مصنوعی تولید شده است. لطفاً
توجه
داشته باشید که ممکن
است اطلاعات
ارائهشده
بهطور کامل دقیق
یا قابل اعتماد نباشد. توصیه میشود برای تأیید صحت اطلاعات، به مشاوره وکلای مجرب مراجعه کنید.