🎉 کد تخفیف ۵۰,۰۰۰ تومانی: SU43
مشاوره خود را رزرو کنید
15 ساعت
24 دقیقه
24 ثانیه

آیا یکی از مالکین ملک مشاع میتواند شریک دیگر را ملزم به فروش کند؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱,۴۹۵

سلام وقت بخیر.
خانه قدیمی به متراژ 600 متر خریداری کرده ام. به دلیل قدیمی بودن خانه هر اتاق و پس اتاق دارای سندی جداست. بنده کل خانه را به جز یک اتاق که نبش این ملک قرار دارد خریداری کرده و سند شش دانگ و تجمیع گرفته ام. در نبش این ملک اتاقی قرار دارد که همزمان با من شخص دیگری اقدام به خرید نموده است. متراژ این اتاق حدود 10 متر است حال آنکه زیرزمین این اتاق و بالاخانه این اتاق (روی آن) نیز در تملک بنده می باشد. ضمنا دیوارهای این اتاق هم اشتراکی است. حدود ملک آن شخص : شمالی، شرقی و جنوبی این اتاق به ملک بنده می رسد . غربی به خیابان. نامبرده از طرف قسمت غربی اقدام به دیوار کشی کرده که بعد از شکایت تصرف عدوانی محکوم شد.
حال سوال بنده این است. با توجه به اینکه آن اتاق از سه طرف به ملک بنده می رسد، زیر زمین آن متعلق به بنده می باشد، بالا خانه (روی آن) متعلق به بنده و دارای سند جداگانه می باشد و دیوار ها و سقف اشتراکی است و با توجه به اینکه متراژ این اتاق کم است (10 متر) و نامبرده نمی تواند هیچ اقدامی نسبت به تغییرات در آن دهد آیا می توانم از طریق دادگاه وی را ملزم به فروش به بنده کنم؟ نامبرده ملک را 15 سال است در اختیار دارد و حدود 2 ماه پیش به شخص دیگری فروخته است.
ضمناً کل ساختمان خانه را تخریب کرده ام و فقط 10 متر مورد اختلاف به صورت مخروبه باقی است.

۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

  خیر شما نمیتوانید ایشان را با توجه به دلایل خود ملزم به فروش سهم ایشان به خود نمائید و باید با رضایت ایشان باشد. ولی شما حق شفعه خواهید داشت و اگر ایشان سهم خود را به فرد دیگری فرخته باشند میتوانید ضمن پرداخت سهم خریدار آن را مسترد کنید.

گفتگو با وکلای آنلاین ۱۳ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۷۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۶۵,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۵,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان

مشاوره‌های حقوقی مرتبط