اثبات مالکیت، تقسیم و افراز زمین مشاعی کشاورزی با مبایعه‌نامه

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱۸۷

با سلام، زمینی کشاورزی که سابقه ثبتی داره اما سند رسمی به خاطر تعدد مالکان مشاعی در کل زمین نداره (برای ورثه بوده که بین خودشون تفکیک کردن) رو خریداری کردم. الان طبق اون سابقه و مبایعه‌نامه، من صاحب ۵ قسمت از ۱۲ هستم، طبق مبایعه‌نامه تفکیک رو آوردن که از کجا تا کجا و به چه ابعادی خریداری شده و شاهد هم دارم. اگر الان درخواست اثبات مالکیت بدم و مبایعه‌نامه رو تنفیذ کنم، سهمم با اثبات مالکیت به صورت تفکیکی به حساب میاد و ابعاد زمینم در دادنامه ذکر میشه یا مجبورم همزمان درخواست افراز هم داشته باشم؟ اگر افراز رد بشه به خاطر کشاورزی بودن زمین، تفکیک داخلی بین وراث هم رد میشه؟ میشه در صورت رد افراز، طبق مبایعه‌نامه اعتراض کرد؟ یا فقط اثبات مالکیت طبق مبایعه‌نامه کافیه؟ لطفا راهنمایی کنین، ممنونم.

۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام، املاکی که سابقه ثبتی دارند نسبت به آن ها دعوای اثبات مالکیت امکان پذیر نیست، اگر مبایعنامه دارید بهتر است دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی ملک مشاعی و تحویل مبیع رو مطرح کنید.
زمین با کاربری کشاورز قابلیت تبدیل به قطعات کوچک را ندارد و در نهایت به فروش و مزایده خواهد رفت

گفتگو با وکلای آنلاین ۶ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۲۹۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۷۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۸۵,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۵,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۹۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۱۸۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۹۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان

دعوای اثبات مالکیت ملک نسبت به املاک دارای سابقه ثبتی مسموع نمی باشد و در صورت طرح چنین خواسته ای، دادگاه رسیدگی کننده قرار عدم استماع دعوا صادر می نماید

با سلام
چنانچه ملک مزبور با عنایت به قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها قابل افراز و تفکیک نباشد بایستی با صدور دستور فروش تمامیت آن از طریق مزایده فروخته و ثمن حاصل بین شرکا تقسیم شود.

سهم شما به دلیل قانون منع خرد شدن اراضی کشاورزی و باقی به صورت مشاعی است و در صورتی که نتونید آنرا افراز و تفکیک کنید باید کل ان فروخته شود.

مشاوره‌های حقوقی مرتبط