ادعای مالکیت برادر بر اساس نامه دستنویس پدر
سلام. ۴ خواهر و یک برادر هستیم و ملکی را به ارث بردیم. برادر بابت نامهی دستنویس و غیرمحضری پدرمان با امضای ما در سالهای قبل که من نوجوان بودم، ادعای مالکیت نیمی از کل ارثیه را دارد. آیا قانونیست؟
آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
سلام. ۴ خواهر و یک برادر هستیم و ملکی را به ارث بردیم. برادر بابت نامهی دستنویس و غیرمحضری پدرمان با امضای ما در سالهای قبل که من نوجوان بودم، ادعای مالکیت نیمی از کل ارثیه را دارد. آیا قانونیست؟
سلام. در مورد **وصیتنامهها** و **سندهای ارث**، قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران **ماده ۸۳۳** مقرر میدارد که وصیتنامه باید به صورت رسمی، خودنوشت یا سری تنظیم شود. وصیتنامه خودنوشت باید به خط و امضای وصیتکننده باشد و تاریخ روز، ماه و سال در آن ذکر شود.
در صورتی که نامه دستنویس مذکور شرایط بالا را نداشته باشد، به عنوان وصیتنامه معتبر **قانونی** تلقی نمیشود و نمیتواند مبنای تقسیم ارث قرار گیرد. بنابراین، **ادعای برادر شما** بر اساس این نامه دستنویس معتبر نیست.
از طرف دیگر، اگر این نامه در زمانی که شما **نوجوان** بودید و به امضای شما رسیده، امضای شما نیز از نظر قانونی و حقوقی **اعتبار** ندارد، زیرا شما در آن زمان به سن قانونی نرسیدهاید و قادر به انجام معاملات و تعهدات قانونی نبودهاید.
پیشنهاد میشود برای **حل اختلافات خانوادگی** و **تقسیم ارث**، با یک وکیل متخصص در امور ارث و وصیتنامه مشورت کنید تا به بهترین شکل ممکن حقوق خود را پیگیری کنید.
با سلام
سؤال مبهم
ابتدا باید سن قانونی شما برای صحت امضاء به طور دقیق مشخص شود
مفاد نامه باید مورد بررسی قرار بگیرد
اگر دستنویس مذکور به عنوان وصیت نامه باشد خیر
اگر به عنوان بخشش در زمان حیات پدر باشد بله معتبر هست
توصیه میکنم از خدمات مشاوره ای سایت استفاده کنید
با سلام اظهار نظر در این زمینه مستلزم بررسی مدارک می باشد.
سلام، وقت بخیر مدارک نیازمند بررسی است.
سلام
بر فرض صحت چنین دست نوشته ای و اگر آن را وصیت بدانیم تا یک سوم اموال معتبر است
با درود
مدارک بایستی بررسی گردد
سلام و عرض ادب ، با توجه به مواد ۲۷۶و ۲۷۷و ۲۷۸ قانون امور حسبی و همچنین ماده ۸۳۳ قانون مدنی وصیت نامه بایستی دارای شروطی باشد که در مواد موصوف فوق به آنها اشاره گردیده است در غیر این صورت اثر حقوقی و قانونی بر آن بار نیست ،لیکن با توجه به قول جنابعالی که می فرمایید در نوجوانی وصیت نامه مزبور را امضاء نمودید چون به سن قانونی و در واقع به سن رشد نرسیده اید لذا نسبت به جنابعالی فاقد وجاهت قانونی می باشد