اعتبار و صحت قبض هبه گیرنده صغیر بدون ولی معتبر

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۲۶۴

سلام و عرض ادب و خدا قوت به حقوقدانان محترم سوالی داشتم پیرو مطلب ذیل:
طبق ماده ۷۹۹ قانون مدنی: در هبه به صغیر یا مجنون یا سفیه قبض ولی معتبر است.
۱- در حدود ۴۵ سال پیش یک قطعه زمین کشاورزی به صغیر ممیز(سن در حدود ۱۳ سال شمسی) هبه می‌شود و پدر و جد پدری او هم چند سال قبل هبه فوت کرده‌اند و همچنین کسی را هم وصی قرار نداده‌اند اما داخل برگه سند عادی هبه فقط امضا واهب می‌باشد و امضا متهب (صغیر ممیز) وجود ندارد اما بلافاصله بعد از نوشتن آن سند عادی عین موهوبه را خود صغیر ممیز مستقیم قبض کرده است، در آن زمان یعنی ۴۵ سال پیش صغیر ممیز با اینکه پدر و جد پدریش فوت کرده‌اند و (ولی معتبر) نداشته است خودش مستقیم مال موهوبه را قبض کرده است و از آن زمان تا الان در قبض خودش می‌باشد، در حال حاضر چند سالی است که واهب و همچنین متهب فوت کرده اند و مال موهوبه در حال حاضر در قبض وراث متهب می‌باشد. آیا وراث واهب می‌توانند طبق ماده ۷۹۹ که در این ماده قبض (ولی معتبر) را شرط کرده و بگویند اولا (ولی معتبر) نداشته و دوما متهب (صغیر ممیز) نیز هبه‌نامه را امضا نکرده است ولو اینکه واهب هبه‌نامه را امضا کرده باشد، از اساس آن هبه‌نامه باطل است، آیا واقعا با این دلایل هبه‌نامه باطل می‌شود؟ پیشاپیش از صبر و حوصله و پاسخگویی شما سروران کمال تشکر و سپاسگزاری را دارم.

۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
قبض هبه غیر‌معوض‌توسط‌صغیر‌ممیز‌صحیح است

گفتگو با وکلای آنلاین ۴ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
شروع قیمت از ۲۸۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۷۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۵,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۹۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۱۹۸,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۵۰,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان

با سلام
قبض هبه غیر معوض توسط صغیر ممیز صحیح بوده و دلالت بر قبول عقد دارد.

درود بر شما، دوست گرامی مستحضر باشید که به زعم بنده نیز قبض به عنوان تایید هبه تلقی خواهد شد.

سلام وقت بخیر
قبول هبه غیر معوض توسط صغیر ممیز صحیح است.

به نظر می رسد با قبض هبه تایید شده و معتبر است

سلام هبه جز عقودی میباشد که نیاز به قبض و اقباض دارد
ظاهرا با قبض دال بر قبول هبه دارد

با سلام
به نظر قبض دلالت بر قبولی توسط وی دارد و هبه صحیح مس باشد.

مشاوره‌های حقوقی مرتبط