امکان تجدید نظر در حکم توسط دادگاه بدوی
در اثر تصادف خودروی (الف) با اتوموبیل (ب) شخص اخیر (از کارافتادگی صد در صد) و (ج) (کاهش دید وجراحت شدید)مصدوم می شوند و بر خودروی (ب)خسارت عمده ای وارد میشود پس از انجام معاینات پزشکی قانونی در فواصل معین, دادگاه بدوی به موجب دادنامه قابل تجدید نظر, (الف) را به تعمیر خودروی (ب) و پرداخت خسارت (ب و ج ) حسب ارزیابی کارشناسی بابت هزینه درمان و از کارافتادگی و دیه قانونی محکوم مینماید.
با توجه به صورت مسیله ی فوق چندتا سوال پیش میاد از جمله:
1-اگر محکوم علیه آمادگی خودش رو برای تادیه و جه محکوم به اعلام کنه اما (ب) تجدید نظر خواهی بکنه و پس از یک سال مرجع تجدید نظر صحت کارشناسی انجام شده را احراز بکنه ولی به واسطه تورم ارزش خسارت افزایش پیدا کرده باشد ملاک ارزیابی خسارت چه روزی هست؟روز ورود زیان؟ صدور رای بدوی؟صدور رای تجدید نظر؟یا پرداخت خسارت؟
2-آیا دادگاه بدوی میتواند شرط بازنگری در میزان خسارت را بواسطه قطعی نبودن حجم خسارت برای خود محفوظ بدارد؟در صورت اخیر اگر از رای تجدید نظر خواسته شود مرجع تجدید نظر چه تکلیفی دارد؟اگر مرجع اخیر رای را عینا تایید کند بازنگری پس از یکسال بر عهده چه مرجعی میباشد؟اگر مرجع اخیر شرط را تایید ولی میزان خسارت را تغییر دهد, بازنگری بر عهده ی چه مرجعی میباشد؟
3-در صورت عدم پیش بینی شرط تجدید نظر اگر میزان از کار افتادگی 100 درصد در پایان سال اول به 50 درصد کاهش یابد آیا حکم صادره قطعی قابل تجدید نظر است؟ چرا؟
4-اگر هزینه درمان زیان به مدت ده سال به مبلغ 10 میلون تومان تعیین و پس از قطعیت پرداخت شود آیا به استناد افزایش هزینه درمان ,میتوان تجدید نظر در محکوم به را خواستار شد؟
5- اگر خسارت به تجویز مواد 3 و 5 قانون مسیولیت مدنی به صورت مستمری تعیین گردد و در حکم دادگاه زمان آغاز مستمری تعیین نشود این زمان از چه تاریخی است؟روز ورود زیان ,روز اقامه دعوا؟هنگام اعلام کارشناس؟تاریخ صدور رای بدوی؟یا تجدید نظر؟چرا؟
6- اگر رای نخستین متضمن شرط بازنگری نباشد و یکسال پس از صدور رای قطعی کاهش دید (ج) به نابینایی کامل بر اثر اسیب سابق منتهی شود آیا رای قابل تجدید نظر است؟ چرا؟
7- اگر دادگاه به پرداخت مستمری از کار افتادگی به (ب) حکم دهد اما نامبرده علی رغم از کار افتادگی بتواند کاری با درامد بالا بدست اورد وضعیت مستمری تعیین شده چگونه خواهد بود؟و ایا امکان رسیدگی مجدد دادگاه در این صورت وجود دارد؟
اگر ممکن هست دلایل و مستندات قانونی خودتون را بیان کنید با تشکر.