🎉 کد تخفیف ۲۵,۰۰۰ تومانی: BV25
مشاوره خود را رزرو کنید
15 ساعت
24 دقیقه
24 ثانیه

امکان رجوع از هبه غیرمعوض در صورت عدم تغییر در عین موهوبه

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۹۷

فرض کنید شخصی حقی گردن من داره و من میخوام صلح کنم، برای گرفتن صلح سوییچ ماشین و مقداری طلا و انگشتر و گوشی رو قبل از اینکه چیزی ازش بخوام بهش هدیه میدم، کاملا غیرمعوض و بی چشم داشت، صاحب حق دلش به دست میاد و حالا با رضایت کامل با امضا حقش رو به من صلح غیرمعوض میکنه (مشروط به هبه یا عوض دیگری نیست). حالا اینجا من اموالی که هبه کردم رو برمی‌دارم و میرم و بهش میگم رجوع کردم، صلح یک عقد لازمه حتی اگر بلاعوض باشه ولی هبه یک عقد جایز و رجوع ازش امکان پذیره.
صلح اون چون اهلیت و قصد داشته و راضی بوده صحیحه، حالا اگر عین موهوبه موجود باشه و تغییری درش حاصل نشده باشه و متهب هم از احارم من نباشه، رجوع از هبه‌ای که کردم صحیحه؟ می‌تونم پس بگیرم؟

۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود بر شما، دوست گرامی مستحضر باشید که هبه قابلیت رجوع دارد.

گفتگو با وکلای آنلاین ۶ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
شروع قیمت از ۳۶۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۱۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۶۰,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۸۵,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۹۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۰۰,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان

با سلام
صرف هبه تلقی کردن عقد انجام شده توسط شما ماهیت صلح معوض را به هبه تغییر نمیدهد بااین وجود مدارک و شواهد باید بررسی شود

نیاز به بررسی بیشتری دارد اما با توجه به توضیحات شما، رجوع از هبه امکانپذیر است

صرف هبه تلقی کردن عقد انجام شده توسط شما ماهیت صلح معوض را به هبه تغییر نمیدهد بااین وجود مدارک و شواهد باید بررسی شود

سلام وقت بخیر نیت در انعقاد عقد مهم است و اگر هبه معوض باشد قابلیت رجوع ندارد

سلام صرف نظر از اینکه توضیحات ظاهر در سواستفاده از قوانین را می رساند شما اموال را در ازای رضایت طرف مقابل واگذار(تملیلک به شیوه صلح) کرده اید و این عمل اساسا هبه نیست

با سلام
اکر هبه اثبات شود رجوع آن هم صورت گرفته است ، منتها تصور نکنید که با توجه صلحی که صورت گرفته ایشان نتوانند مشروط بودن هبه را اثبات کنند ، و یا اینکه با توجه به وجود دین ، اساسا چنین عملی هبه تلقی شود .

مشاوره‌های حقوقی مرتبط