🎉 کد تخفیف ۵۰,۰۰۰ تومانی: SU43
مشاوره خود را رزرو کنید
15 ساعت
24 دقیقه
24 ثانیه

امکان مطالبه یا انتقال منافع سفته تضمین دائمی کردن عقد موقت

پرسیده شده
۱۸ پاسخ ۱۰۱

حسن دختر باکره‌ای به نام کلثوم را صیغه می‌کند به مدت سه سال مثلا در سال ۱۳۹۷، با قبول ۱۵ عدد سکه طلا و طرفین در دفترچه صیغه شرط می‌گذارند که حسن باید تا ۳ سال عقد را دائمی کند، حتی بابت این شرط سفته به مبلغ ۱۰۰ میلیون می‌دهد و روی سفته می‌نویسید بابت صیغه دائم به نام کلثوم و پشت سفته را ۲ نفر مرد بالغ فامیل حسن نیز امضا می‌کنند به عنوان ضمانت که حسن حتما تا ۳ سال کلثوم را عقد دائم می‌کند، ولی حسن بعد از شروع زندگی صیغه‌ای کلثوم را رها کرده و ترک زندگی می‌کند و خبری از او نمی‌شود، مثلا در سال ۱۳۹۸ می‌رود. کلثوم می‌ماند و سفته ۱۰۰ میلیونی و دفترچه صیغه و ۲ نفر ضامن حسن. کلثوم در سال ۱۴۰۱ بعد از اتمام مدت صیغه ۳ ساله می‌رود و با حمید ازدواج دائم می‌کند و شروع به زندگی می‌کند. حال آیا کلثوم می‌تواند مبلغ سفته را از ضامنین حسن بخواهد؟ آیا می‌تواند حق و حقوق سفته را به دیگری انتقال بدهد؟

۱۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام به نظر این شرط یا تعهد که یک زوج یا یک مردی تعهد کنه که دیگری رو عقد دائم بکنه نفس این شرط و نفس این تعهد باطل است ولو در صیغه نامه یا هر عقد دیگه‌ای اومده باشه چون این امور جنبه حکمی دارند نه جنبه حقی به تبع این امر حق مطالبه سفته یا رجوع به ضامنین منتفی است فقط حق مطالبه ۱۵ سکه مهریه را دارید اگر تا کنون وصول نکرده اید

گفتگو با وکلای آنلاین ۴ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۷۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۷۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۵,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۱۹۰,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۶۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۱۸۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۱۹۰,۰۰۰ تومان

بادرود
دوست گرامی، بر اساس اظهارات شما،کلثوم می‌تواند بر اساس شرایط سفته و توافقات انجام شده، مبلغ سفته را از ضامنین حسن مطالبه کند.
با توجه به اینکه ضامنین حسن ،مسئولیت پرداخت مبلغ سفته را بر عهده گرفته‌اند، کلثوم می‌تواند از آن‌ها بخواهد که مبلغ را پرداخت کنند.
همچنین کلثوم می‌تواند حق و حقوق سفته را به شخص دیگری انتقال دهد.
و همچنین بهتر است کلثوم باید مدارک مربوط به سفته، قرارداد صیغه و هرگونه مدرک دیگری که نشان‌دهنده توافقات است را آماده کند تا در صورت نیاز به مراجع قضایی ارائه دهد.
موفق باشید

سلام

حسب توضیحات به نظر امکان مطالبه دارد

با سلام سفته قابل مطالبه است

دو نفر که به عنوان ضامن در پشت سفته امضا کرده‌اند، مسئولیت پرداخت مبلغ سفته را در صورت عدم پرداخت توسط حسن بر عهده دارند. بنابراین، کلثوم می‌تواند از این دو نفر درخواست کند که مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان را پرداخت کنند.

با سلام،مطالبه وجه سفته امکانپذیر است.

با توجه به اصل تجریدی اسناد تجاری کلثوم می‌تونه سفته رو اجرا بذاره ولی ازدواج کلثوم به منزله ی گذشت از شرط و از بین رفتن آن است.
به حسن بگید دادخواست استرداد لاشه سفته رو مطرح کنه.

مشاوره‌های حقوقی مرتبط