آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه
خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
تلفن تماس:
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ
بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
به مجرد تحقق جرم ، موضوع قابل رسیدگی و در صورت اثبات قابل مجازات است، لکن چنانچه مال به مال باخته قبل از تشکیل دادگاه تسلیم گردد میتواند علم قاضی را بسوی عدم سو نیت سوق داده و موجب قرار منع تعقیب گردد و یا در صورت محکومیت از موارد تخفیف مجازات باشد.
به نام خدا
جهت وقوع هر جرمی ازجمله «تحصیل مال از طریق نامشروع» وجود سه رکن قانونی، مادی و معنوی الزامی است و تا زمانی که این ارکان به اثبات نرسد و توسط محکمه رسیدگیکننده محرز نگردد، امکان صدور حکم بر محکومیت متهم به این جرم وجود ندارد.
ماده ۹ قانون مجازات اسلامی نیز در این مورد بیان می کند که: «مجرم باید مالی را که در اثر ارتکاب جرم تحصیل کرده است اگر موجود باشد عینا واگر موجود نباشد، مثل یا قیمت آن را به صاحبش رد کند واز عهده خسارات وارده نیز برآید»
بنابر این در صورت عدم احراز هر یک از ارکان جرم شما مشمول مجازات نخواهید بود هر چند مال نامشروع را قبل از تشکیل دادگاه رد کرده باشید دلیلی بر عدم مجرمیت شما نیست همچنین بلعکس چه مال را قبل از صدور کیفر خواست و چه بعد از کیفر خواست صدور حکم محکومیت رد کنید . فقط مشمول تخفیف یا تعلیغ مجازات مربوطه خواهید شد آن هم با شرایطی که دادگاه بررسی خواهد کرد . جرم یا شده از جمله جرائم قابل گذشت است.
بسمه تعالی >:فرض سوال حضرتعالی عرض میکنم برخی جرایم غیر قابل گذشت و برخی قابل گذشت است یعنی اینکه در جرایم غیر قابل گذشت با گذشت شاکی و حتی رد مال نیز پرونده مختومه نخواهد شد و با پیگیری دادستان مشمول جرم عمومی خواهد شد اما با عنایت به گذشت شاکی، اگرجرم ارتکابی مشمول حدود و قصاص نباشد شامل قوانین مخففه مجازات شده و معمولا بجزای نقدی منتهی خواهد شد مانند کلاهبرداری . آدم ربایی. سرقت و...
و در مورد قسم دوم : که با گذشت یا رضایت شاکی پرونده مختومه خواهد شد
لذا با توجه به این مطلب که عنوان جرم را اعلام نکرده بودید مطالب فوق بصورت کلی تقدیم گردید
مراجعه بفرمایید به مادتین ۱۰۰ و ۱۰۱ قانون مجازات اسلامی مبحث سوم