با احضار دوباره در دادگاه چه خواهد شد؟
آیا میتوانند در جلسه بعدی اظهار کنند اشتباه کرده بودند؟
آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
آیا میتوانند در جلسه بعدی اظهار کنند اشتباه کرده بودند؟
با سلام. سوال شما کمی مبهم می باشد. اگر منظور شما اشتباه به علت تجدید وقت باشد که بعید است از طرف دادگاه اشتباه شود. معمولا تجدید جلسه و وقت به علت ادای توضیح، نیاز به ارجاع به کارشناس، احضار شهود و... صورت میگیرد.
اگر منظور شما اظهارندامت و پشیمانی است بله. انکار پس از اقرار مسموع نمی باشد
شاکی میتواند در هر جلسه رسیدگی اعلام گذشت بدون قید وشرط نماید.امادر صورت اشتباه توسط متهم باید اثبات کند تا مجازات تخفیف یابد.
احضار در واقع به حضور طلبیدن افراد برای ادای توضیحات لازم در مورد بزه مورد بحث از جانب مقام قضایی است
انواع احضاریه:
احضار متهم:
در صورتی که دلایل کافی در اختیار قاضی قرار داشته باشد امکان احضار متهم توسط وی وجود دارد.
چنانچه اشخاص احضار شده توسط قاضی بدون ارسال گواهی عدم امکان حضور، در دادگاه حاضر نشوند قاضی می تواند در شرایط زیر دستور جلب متهم را صادر نماید.
جرایمی که مجازات قانونی آن ها، قصاص، اعدام و یا قطع عضو باشد.
متهمینی که محل اقامت یا شغل و کسب آن ها معین نبوده و اقدامات قاضی برای دستیابی به متهم به نتیجه نرسیده باشد
احضار شاهد:
با اطلاع مقتضی و به درخواست یکی از اصحاب دعوا، دادگاه می تواند شاهدان را احضار نماید. احضاریه می بایست حداقل یک هفته قبل از تشکیل به گواه یا گواهان ابلاغ شده باشد.
در صورتی که گواه احضارشده، در موعد مقرر درجلسه حاضر نشود برابر قانون دوباره احضار خواهد شد.
بنابراین چنانچه رسیدگی بر مبنای شکایت شاکی صورت بگیرد و شاهدی را معرفی نماید که دادگاه علم به شاهد گرفتن در هنگام وقوع جرم داشته باشد و یا احقاق حق متوقف بر شهادت شاهدی باشد که دادگاه علم به شاهد بودن وی دارد و یا تحقیق به جهت ارتباط جرم با امنیت و نظم عمومی باشد، دادگاه دستور به احضار شاهد خواهد داد.
بر همین اساس هر یک از شهود تحقیق و مطلعین می بایست در موعد مقرر در جلسه حضور یابند. درصورت عدم حضور شاهد پس از دوبار، دادگاه دستور جلب وی را خواهد داد.
احضار برای سازش:
هرکسی می تواند در مورد هر ادعایی، درخواست کتبی دعوت به سازش برای طرف خود، از دادگاه نخستین داشته باشد. ترتیب دعوت برای سازش همانند احضار خوانده می باشد با این تفاوت که در دعوت نامه می بایست قید گردد که طرف خوانده شده برای سازش به دادگاه دعوت شده است.
احضار برای ایتان سوگند:
چنانچه صدور حکم دادگاه منوط به سوگند شرعی باشد، دادگاه به درخواست متقاضی، قرار ایتان سوگند صادر کرده و در آن موضوع سوگند و شخصی را که می بایست سوگند یاد کند تعیین می نماید.
در صورتی که طرفین خوانده شده حاضر نگردند، دادگاه برای ادای سوگند تعیین وقت نموده، طرفین را احضار و در احضارنامه علت حضور را قید می نماید.
چنانچه شخص خوانده شده برای سوگند، بدون عذر موجه در جلسه حضور نیابد و یا بعد از حضور از سوگند امتناع نماید نکول محسوب شده و دادگاه، ایتان سوگند به طرف دعوا را رد می کند و با ایتان سوگند، حکم صادر خواهد شد در غیر این صورت دعوا ساقط خواهد گشت.
شایان ذکر است در برگ احضاریه، دلیل حضور و نتیجه عدم حضور می بایست قید گردد. ایتان سوگند می بایست در جلسه دادگاه رسیدگی کننده به دعوا انجام شود.
در صورتی که ادا کننده سوگند به واسطه عذر موجه نتواند در دادگاه حضور یابد، دادگاه حسب اقتضای مورد، وقت دیگری برای سوگند تعیین می نماید یا دادرس دادگاه نزد وی حاضر می شود یا به قاضی دیگر نیابت خواهد داد تا او را سوگند داده و صورت مجلس را برای دادگاه ارسال نماید تا بر اساس آن رای صادر شود.
احضار کارشناس:
دادگاه می تواند راسا به درخواست هر یک از اصحاب دعوا قرار ارجاع به کارشناس را صادر نماید. در قرار دادگاه، موضوعی که در آن نظر کارشناس اهمیت دارد و نیز مدتی که کارشناس می بایست اظهار عقیده کند تعیین خواهد شد.
در صورت لزوم تکمیل تحقیقات با اخذ توضیح از کارشناس، دادگاه، موارد تکمیل و توضیح را در صورت مجلس منعکس و به کارشناس اعلام و کارشناس را برای ادای توضیح دعوت می نماید.
شایان ذکر است در صورت عدم حضور کارشناس جلب خواهد شد
احضار به دادگاه می تواند به دلایل مختلف از جمله شرکت در جلسه دادرسی و... باشد
احضار از سوی دادگاه یا به دلیل اخذ توضیحات است یا برای شرکت در جلسه رسیدگی و یا انجام تکلیفی قانونی و ..... . در صورت اشتباه یا عدم اثبات اتهام ، احضار متهم و اعلام به وی ضرورت و موضوعیت نداشته و در این موارد با صدور قرار منع تعقیب یا رای بر برائت ، عدم اثبات اتهام مشخص میشود .
اظهار اشتباه در مورد چه اظهارات و بیاناتی؟؟
در موارد بسیاری اظهار اشتباه پذیرفتنی نیست و اما استثنایا در برخی موارد میتوان چنین ادعایی نمود،سوال ناقص است