آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه
خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
تلفن تماس:
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ
بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
باسلام وخسته نباشید. برای اینجانب یک رای کیفری بعنوان تسبیب در قتل غیر عمد در اثر حادثه با محکومیت پرداخت ۸۰٪ دیه صادر شده و دادگاه تجدید نظر بدون احضار اینجانب (بدون رعایت بند ث ماده ۴۵۰ آیین دادرسی کیفری ) رای بدوی را تایید کرده. همچنین در جریان رسیدگی کارشناس تکنفره در هیئت سه نفره نیز حضور داشته. حال بنده میخواهم اعاده دادرسی بدهم. به کدام ماده و بند آن باید استناد کنم؟ممنون میشم راهنمایی فرمایید.
سلام
با توجه به اظهارات شما، درخواست شما پذیرفته نیست و فقط در صورت داشتن مدارک و مستندات مثبته از ماده ۴۷۷ استفاده کنید که البته آنهم درصد موفقیت شما ضعیف است.
درود
جهات اعاده دادرسی برای شما وجود ندارد باید از طریق ماده۴۷۷ اقدام کنید.
کیفری و آیین دادرسی کیفری > آیین دادرسی کیفری > فصل چهارم - اعاده دادرسی (مواد ۴۷۴ تا ۴۸۳)
ماده ۴۷۷ - در صورتیکه رییس قوه قضاییه رای قطعی صادره از هریک از مراجع قضایی را خلاف شرع بین تشخیص دهد، با تجویز اعاده دادرسی، پرونده را به دیوانعالی کشور ارسال تا در شعبی خاص که توسط رییس قوه قضاییه برای این امر تخصیص مییابد رسیدگی و رای قطعی صادر نماید. شعب خاص مذکور مبنیا بر خلاف شرع بین اعلام شده، رای قطعی قبلی را نقض و رسیدگی مجدد اعم از شکلی و ماهوی بهعمل میآورند و رای مقتضی صادر مینمایند.
تبصره ۱ - آراء قطعی مراجع قضایی (اعم از حقوقی و کیفری) شامل احکام و قرارهای دیوانعالی کشور، سازمان قضایی نیروهای مسلح، دادگاههای تجدیدنظر و بدوی، دادسراها و شوراهای حل اختلاف میباشند.
تبصره ۲ - آراء شعب دیوانعالی کشور در باب تجویز اعاده دادرسی و نیز دستورهای موقت دادگاهها، اگر توسط رییس قوه قضاییه خلاف شرع بین تشخیص داده شود، مشمول احکام این ماده خواهد بود.
تبصره ۳ - درصورتی که رییس دیوانعالی کشور، دادستان کل کشور، رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح و یا رییس کل دادگستری استان در انجام وظایف قانونی خود، رای قطعی اعم از حقوقی یا کیفری را خلاف شرع بین تشخیص دهند، میتوانند با ذکر مستندات از رییس قوه قضاییه درخواست تجویز اعاده دادرسی نمایند. مفاد این تبصره فقط برای یکبار قابل اعمال است؛ مگر اینکه خلاف شرع بین آن به جهت دیگری باشد.