تاثیر تغییر جنسیت زوج یا زوجه در مطالبه مهریه

پرسیده شده
۷ پاسخ ۷۱

با سلام؛ پس از تغییر جنسیت زوج و یا زوجه تلکیف پرداخت مهریه و رابطه زناشویی چیست؟ آیا ازدواج باطل میشه؟ آیا با توجه به تغییر اسم و جنسیت (داین/مدیون) همچنان مهریه قابل مطالبه است؟

۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

به محض انعقاد عقد نکاح زوجه مالک مهریه خواهد شد بنابراین انحلال بعدی عقد به دلایلی که پس از استقرار مالکیت بر مهریه اتفاق افتاده ، نمی‌تواند نسبت به گذشته سرایت داشته باشد. خلاصه اینکه زوجه می‌تواند مهریه خود را مطالبه نماید

گفتگو با وکلای آنلاین ۱۸ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۲۹۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۷۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۸۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۶۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۵,۰۰۰ تومان

با سلام، با وجود اینکه تغییر جنسیت موجب بطلان عقد نکاح است ولیکن به نظر می‌رسد تغییر جنسیت زوج در تعهد ایجاد شده‌ وی بابت مهریه تاثیری ندارد و نمیتواند از انجام تعهد و پرداخت مهریه‌ زوجه‌ سابق امتناع کند.
همچنین چنانچه زوجه تغییر جنسیت دهد نیز مهر المسمی یا مهرالمثل او که قبلا بر عهده شوهر سابق استقرار یافته به اعتبار خود باقیست و ساقط نخواهد شد.

به نظر با وقوع نکاح به طور صحیح مهریه بر ذمه زوج مستقر می شه و تغییر جنسیت و به تبع اون بطلان ازدواج تاثیری در استحقاق زوجه بر مهریه نخواهد داشت‌.

با سلام
با تغییر جنسیت هر یک از زوج و زوجه عقد نکاح از بین می‌رود به دلیل اینکه اساسا موضوعیت عقد نکاح که همان ایجاد علقه زوجیت میان مرد و زن است در این مورد از بین رفته است اما در خصوص مهریه در این مورد قانون ساکت است و مطلبی در این خصوص بیان ننموده ولی می‌توان گفت چون مهریه مال و دینی است که زوج در بدو عقد نکاح بر عهده گرفته و برای زوجه در این خصوص حقوق مکتسبه ایجاد شده و از طرفی تعیین مهریه از ارکان اساسی در عقد نکاح دائم نیست و حتی می‌توان عقد نکاح دائم را بدون تعیین مهریه منعقد کرد بنابراین به نظر می‌رسد که زوجه میتواند مهریه خودش رو از زوج مطالبه کند

با سلام
با عنایت به ثبوت دین بابت مهریه به عهده زوج، بعید است ابطال عقد نکاح به علت چنین موضوعی (تغییر جنسیت) به استحقاق زوجه نسبت به مهریه سرایت کند چرا که اولا وی (زوجه) مسبب ابطال عقد نبوده ثانیا اصل بر استقلال دین بابت مهریه از عقد نکاح می باشد و خلاف آن محتاج تصریح قانونیست چه آن که در فرض فوت زوج نیز عقد باطل گردیده لکن زوجه همچنان می تواند مهریه را مطالبه نماید. به هرحال قانون در این خصوص ساکت و استدلال همکاران عزیز، قابل احترام است.

با سلام
با توجه به فرض سوال امکان مطالبه وجود نخواهد داشت

باسلام در صورت حدوث چنین اتفاقی و النهایه صدور حکم به تغییر جنسیت و تغییر نام وصدور حکم به بطلان رابطه زوجیت متعافب آن مطالبات مالی مترتب بر عقد ازدواج بنوعی موضوعیت ندارد و منتفی است.

مشاوره‌های حقوقی مرتبط