🎉 کد تخفیف ۵۰,۰۰۰ تومانی: SU43
مشاوره خود را رزرو کنید
15 ساعت
24 دقیقه
24 ثانیه

جرم قابل گذشت یعنی چه؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۸۳

باسلام خواستم راجع به تفسیر کلمه قابل گذشت در متن ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی بپرسم که از منظر حقوقی جرم قابل گذشت یعنی چه؟! و این گذشت از جانب چه شخصیتی بایستی اتفاق بیفتد شاکی یا مدعی العموم ممنون اگر پاسخ دهید

۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اصل آن است که تمامی جرایم واجد جنبه عمومی هستند، اما بسیاری از جرایم به سبب خسارتی که از ارتکاب آنان به دیگران وارد می‌شود دارای جنبه خصوصی نیز می‌باشند.
از طرف دیگر برخی جرایم هستند که برای شروع و ادامه تعقیب و رسیدگی و متعاقبا اجرای مجازات، به حکم تبصره ۱ ماده ۱۰۰ قانون مجازات اسلامی می‌بایست شکایت شاکی و نیز عدم گذشت وی وجود داشته باشد. به این‌ها جرایم قابل گذشت می‌گویند؛ بنابراین با توجه به اینکه اصل بر عمومی بودن جرم می‌باشد پس خصوصی بودن جرم نیازمند تصریح قانونی می‌باشد.
از طرف دیگر باید بیان داشت در صورت گذشت شاکی خصوصی در جرایم قابل گذشت برخلاف قانون سابق می‌بایست یا تعقیب موقوف شود و یا چنانچه اجرا در میان باشد موقوف گردد.
موفق باشید

گفتگو با وکلای آنلاین ۱۴ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۷۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۵,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۱۸۹,۰۰۰ تومان

جرم قابل گذشت جرمی است که با گذشت شاکی خصوصی تعقیب ان موقوف میشود و گذشت نیز باید ازجانب شاکی خصوصی که متضرر از جرم می باشد صورت بگیرد

در جرائم تعزیری قابل گذشت، گذشت شاکی یا مدعی خصوصی حسب مورد موجب موقوفی تعقیب یا موقوفی اجرای مجازات است. جرائم قابل گذشت، جرائمی می باشند که شروع و ادامه تعقیب و رسیدگی و اجرای مجازات، منوط به شکایت شاکی و عدم گذشت وی است.

مشاوره‌های حقوقی مرتبط