🎉 کد تخفیف ۵۰,۰۰۰ تومانی: SU43
مشاوره خود را رزرو کنید
15 ساعت
24 دقیقه
24 ثانیه

خرید خانه ای که مهریه زن فروشنده بوده است چه حکمی دارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۶۵۱

با سلام
بنده چند سال پیش منزلی را خریداری کردم و زمان خرید هم تمام استعلامات لازم را گرفتم و هیچ گونه مشکلی هم نبود و سند ۶ دانگ منزل هم به اسمم خورد. اکنون بعد از گذشت چند سال همسر فروشنده شکایت کرده که این منزل مهریه من بوده و شوهرم مال غیر را فروخته است! لطفا راهنماییم کنید که مشکلی برایم پیش نیاید...
باتشکر

۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام زمانی که ملکی به عنوان مهریه در قباله ازدواج قید مشود در واقع آن ملک متعلق به زوجه می باشد و زوج حق دخل و تصرف در آن را ندارد که بایستی متعاقبا مراحل اداری و ثبتی آن طی و سند به نام زوجه منتقل گردد اما تشریفات اداری و قانونی آن انجام نشده است در سوال مطروحه ملک به عنوان مهریه منظور شده است یعنی در سند ازدواج نوشته شده است نه اینکه از بابت مهریه توقیف شده باشد که این امکان نیز وجود ندارد چون سند بنام خریدار منتقل شده است ، از آنجایی که فروشنده با علم به اینکه ملک متعلق به همسرش است و قبلا به ایشان واگذار نموده است اقدام به فروش کرده برابر ماده ۱ قانون تشدید مجازات ارتشا اختلاس کلاهبرداری به اتهام فروش مال غیر محکوم به حبس و جزای نقدی و رد مال خواهد شد اما شما به عنوان خریدار به دلیل عدم اطلاع و عدم سوء نیت اقدام به معامله ای نموده اید که نه از لحاظ کیفری و نه از لحاظ حقوقی مسئولیتی متوجه شما نمی باشد و در فرض انتقال ملک، موضوع در حکم تلف منظور و زوج مکلف به پرداخت بدل ان می باشد. موفق باشید.

گفتگو با وکلای آنلاین ۱۳ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
شروع قیمت از ۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۲۸۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۷۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۶۵,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۵۰,۰۰۰ تومان

سلام
با توجه به اینکه سند به نام شما منتقل گردیده فروشنده اختیار آن را داشته است.

با سلام
به یقین میتوان گفت حتما ملک بنام خود فروشنده بوده که امکان تنظیم و انتقال سند بنام شما را داشته است
و نیز اگر ملک توسط دادگاه بخاطر مهریه زوجه در توقیف باشد باز فروشنده نمیتواند انتقال سند نماید و در نتیجه میتوان گفت این ملک هیچگونه مشکلی ندارد

اگر منزل به نام فروشنده بوده و قراردادی با زوجه نداشتند مشکلی ندارد ولی اگر با سند عادی به همسر انتقال داده سپس با سند عادی به شما انتقال داده فروش مال غیر در حکم کلاهبرداری است

مشاوره‌های حقوقی مرتبط