آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه
خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
تلفن تماس:
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ
بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
با سلام
من بیش از یک سال با مردی ازدواج کردم که اکثرا در خارج از کشور است و به من گفت قصد دارد تا برای همیشه به ایران بیاید. با وجود اینکه چندین بار از ایشان که درآمد دلاری هم دارند تقاضای نفقه کرده ام و لی تا کنون هیچ نفقه ای به من ندادن هم اکنون می خوام طرح شکایت کیفری کنم. الان در کدوم دادگاه باید طرح شکایت کیفری کنم؟
با سلام و احترام
طریقه دریافت نفقه زن
🔻زن (زوجه) از ۲ طریق حقوقی و کیفری می تواند نفقه خود را مطالبه نماید:
🔹۱. از طریق اقامه دعوی حقوقی در مراجع قضایی :زوجه می تواند با تنظیم دادخواست با موضوعیت مطالبه نفقه با ذکر تاریخ (از چه تاریخی زوج نفقه پرداخت نکرده) و با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا شورای حل اختلاف (شورای حل اختلاف در صورتیکه مقدار نفقه زیر بیست میلیون تومان باشد) و اقدام به ثبت دادخواست نفقه می نماید و پس از ثبت دادخواست و شکایت نفقه، جلسه ای با حضور طرفین تشکیل شده و موضوع به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع می شود. بعد از ارائه نظر کارشناس مرجع قضایی طبق نظر کارشناس رای به محکومیت زوج مبنی بر پرداخت نفقه می دهد.
🔸۲. طرح دعوی کیفری نفقه : ترک انفاق (ندادن نفقه) به افراد واجب النفقه ( زوجه، فرزندان و…) به موجب قانون مجازات جرم است و برای آن جرم انگاری شده است و دارای مجازات حبس می باشد و زوجه می تواند با مراجعه به دادسرای محل زندگی مشترک مراجعه نماید و ابتدا شکواییه ای مبنی بر ترک انفاق تنظیم و پس از ابطال تمبر (هزینه تمبر ۱۰ الی ۳۰ هزار تومان است با منضمات) به دایره ارجاع دادسرا و پس از انجام تحقیقات در کلانتری حکم به مجازات زوج داده می شود.
سلام
طرح شکایت کیفری کنم؟ در شکایت ترک انفاق نیز اولین قدم نوشتن دادخواست در دادسراست
با مراجعه به دادگاه کیفری محدوده سکونت خود مبادرت به طرح دعاوی کیفری ترک انفاق می نماید.
قانون گذار در ماده ۵۳ قانون حمایت از خانواده ۱۳۹۱ ، جرم ترک انفاق را پیش بینی کرده است و صرفا در خصوص ترک انفاق زوجه دائم است یعنی زوجه دائم بابت زمانی که همسر مرد بوده و زوج نفقه پرداخت نکرده است می تواند طرح دعوای کیفری کند.
اثبات ترک انفاق دو شرط دارد ، نخست اینکه زوج تمکن مالی کافی را داشته باشد
شرط دوم برای اثبات ترک انفاق این است که زن باید در تمکین مرد باشد و از ادای وظایف معمول زوجیت برآید.
ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی نفقه زن شامل همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن ، البسه ، نان ، اثاث منزل و هزینه های بهداشتی و درمانی و خادم در صورت احتیاج یا عادت است