🎉 کد تخفیف ۵۰,۰۰۰ تومانی: SU43
مشاوره خود را رزرو کنید
15 ساعت
24 دقیقه
24 ثانیه

سهم ارث راننده مقصر از دیه پدر چگونه است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳,۱۱۶

سلام. دو ماه پیش با خودروی شخصیم که راننده بودم چپ کردم و پدرم که سرنشین بود فوت کرد. در دادگاه و طبق نظر قاضی به قتل غیرعمد و پرداخت دیه توسط بیمه محکوم شدم. الان برادران و خواهرانم می گویند که تو از دیه بابا سهمی نداری و چیزی به تو نمیدهیم و باید خسارت تصادف و جریمه نقدی جایگزین حبست را نیز خودت بپردازی. تکلیف من چیست و باید چکار کنم؟ اونا ماده 451 قانون مجازات اسلامی رو بهانه میکنن و میگن باید طبق اون عمل بشه. ممنون از لطف شما.
ماده 451 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 بیان می دارد: «در صورتی که قاتل از ورثه مقتول باشد چنانچه قتل عمدی باشد از اموال و دیه مقتول و در صورتی که خطای محض یا شبه‌عمدی باشد از دیه وی ارث نمی‌برد.

۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
طبق ماده ۴۵۱ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ بیان می دارد: «در صورتی که قاتل از ورثه مقتول باشد چنانچه قتل عمدی باشد از اموال و دیه مقتول و در صورتی که خطای محض یا شبه عمدی باشد از دیه وی ارث
نمیبرد. در موارد فقدان وارث دیگر، مقام رھبری وارث است.» لذا در چنین مواردی دیه سھم مقصر بایستی به سایر وراث برسد و اگر آنھا نیز وجود نداشته باشند، به نھاد رھبری واریز خواھد شد.
لذا طبق قانون پدر شما از دیه مادر خود سهمی نخواهدند برد .

گفتگو با وکلای آنلاین ۱۳ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۷۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۵,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۱۸۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان

مشاوره‌های حقوقی مرتبط