آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه
خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
تلفن تماس:
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ
بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
زد و خورد در حال مستی
در زمان خلافت امیرالمومنین علیه السلام به آن حضرت گزارش رسید که چهار نفر در حال مستی یکدیگر را با کارد مجروح نموده اند. امام علیه السلام دستور داد آنان را توقیف نموده تا پس از هشیاری به وضعشان رسیدگی کند، دو نفر از آنان در بازداشتگاه جان سپردند. اولیای مقتولین نزد امیرالمومنین علیه السلام آمده و خواستار قصاص از زندگان شدند، آن حضرت علیه السلام به آنان فرمود: شما از کجا می دانید که این دو نفر زنده ایشان را کشته اند و شاید خودشان یکدیگر را مجروح نموده و مرده اند؟ گفتند: نمی دانیم ، پس شما خودتان با استفاده از دانش خدادادی تان بین آنان حکم کنید. امام علیه السلام فرمود: دیه آن دو مقتول به عهده هر چهار قبیله است و بعد از اخراج خون بهای زخم های دو نفر زخمی ، باقیمانده به اولیای آن دو مقتول رد می گردد.
این حکم با قوانین ما یکی است؟
سلام
در مورد قتل در حال مستی بحث فراوان و دیدگاهها متفاوت میباشد.
ولی نظر نهایی را قاضی دادگاه با مطالعه پرونده و پیگیریهای زیاد میتواند اعلام کند .علی ای حال بستگی به نیات قاتل دارد که آیا جهت قتل خود را مس کرده ،و یا نه مست بوده و خواسته یکی را مورد آزار و اذیت قرار بده ،و یا دشمنی داشته ،چون نوع قتل هم باید مشخص شود ،که قتل عمد بوده و یا غیرعمد و یا خطای محض ؟؟
با احترام
اگر قاتل برای قتل خود را مست کرده باشد قصاص اما اگر به قدری مست بوده که مسلوب الاراده شده باشد و بدون قصد قبلی قتلی انجام داده باشد فقط دیه و تعزیر
سلام
اگر وقوع مستی اتفاقا به دلیل ایجاد درگیری و ... بوده باشد از موجبات تشدید مجازات است اما اگر مستی به دلیلی که عرض شد نبوده باشد موجب تغییر نوع قتل از عمدی به غیر عمدی یا خطایی می شود
سلام
قوانین مربوط قتل در قانون مجازات اسلامی با بیان شرایط مختلف است که شرح و تفصیل آن در این مقال نمی گنجد . چنانچه موضوع و پرونده خاص دارید بیان بفرمایید تا پاسخ آن داده شود .