آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه
خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
تلفن تماس:
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ
بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
متراژ زیربنای ملک تجاری بنده در پایان کار و سایت شهرداری ۴۳ متر درج شده که مجموع مساحت همکف و نیمطبقه تجاری (بهصورت کامل) میباشد. اما در سند تکبرگ صادره صرفا مساحت طبقه همکف ذکر شده و پشت صفحه به انضمام متراژ بالکن درج شده است. درحالیکه مطابق مقررات و اصول شهرسازی، نیمطبقه محسوب شده و متراژ آن همانند پایان کار کامل جزو زیربنا محاسبه میشود.
حال لطفا بفرمایید مرجع تعیین متراژ شهرداری است یا ثبت اسناد؟ و برای حل اختلاف مذکور از چه طریق اقدام نمایم.
با توجه به موضوع مطرح شده، بر اساس قوانین و مقررات مربوط به امور شهرداری و ثبت اسناد، مرجع تعیین متراژ ملک معمولاً شهرداری است. شهرداری بر اساس نقشهها و پروانههای ساختمانی که صادر میکند، متراژ زیربنا را تعیین مینماید.
با این حال، ثبت اسناد نیز در صدور سند مالکیت نقش دارد و ممکن است در برخی موارد اختلافاتی بین اطلاعات ثبت شده در سند و اطلاعات تعیین شده توسط شهرداری به وجود آید.
برای حل اختلاف مذکور، شما میتوانید به اداره ثبت اسناد و املاک مراجعه کرده و درخواست اصلاح سند را بدهید. همچنین میتوانید از طریق شهرداری نیز پیگیری کنید تا اطلاعات صحیح به ثبت اسناد ارسال شود.
استناد به ماده ۲۲ قانون ثبت اسناد و املاک میتواند در این زمینه مفید باشد، که بیان میکند سند مالکیت باید مطابق با اطلاعات موجود در دفاتر املاک تهیه و صادر شود.
این پاسخ توسط هوش مصنوعی تولید شده است. لطفاً
توجه
داشته باشید که ممکن
است اطلاعات
ارائهشده
بهطور کامل دقیق
یا قابل اعتماد نباشد. توصیه میشود برای تأیید صحت اطلاعات، به مشاوره وکلای مجرب مراجعه کنید.
مطابق ماده ۲۵ قانون ثبت بخشی از وظایف به شرح ذیل می باشد
۱ - هرگاه در اجراﻯ مقررات ماده یازده از جهت پذیرفتن تقاضاﻯ ثبت اختلافی بین اشخاص و اداره ثبت واقع شود و یا اشتباهی تولید گردد و یا درتصرف اشخاص تزاحم و تعارض باشد رفع اختلاف و تعیین تکلیف و یا ابطال و یا اصلاح درخواست ثبت با هیات نظارت است.
۲ - هرگاه هیات نظارت تشخیص دهد که در جریان مقدماتی ثبت املاک اشتباه موثر واقع شده آن اشتباه و همچنین عملیات بعدی که اشتباه مزبور درآن موثر بوده ابطال و جریان ثبت طبق مقررات تجدید یا تکمیل یا اصلاح میگردد.
۳ - هرگاه در موقع ثبت ملک و یا ثبت انتقالات بعدﻯ صرفا به علت عدم توجه و دقت نویسنده سند مالکیت و یا دفتر املاک اشتباه قلمی رخ دهد وهمچنین در صورتی که ثبت دفتر املاک مخالف یا مغایر سند رسمی یا حکم نهایی دادگاه باشد هیات نظارت پس از رسیدگی و احراز وقوع اشتباه دستوراصلاح ثبت دفتر املاک و سند مالکیت را صادر خواهد کرد.
۴ - اشتباهاتی که قبل از ثبت ملک در جریان عملیات مقدماتی ثبت پیش آمده و موقع ثبت ملک در دفتر املاک مورد توجه قرار نگرفته بعدا اداره ثبتبه آن متوجه گردد در هیات نظارت مطرح میشود و در صورتی که پس از رسیدگی وقوع اشتباه محرز و مسلم تشخیص گردد و اصلاح اشتباه بحق کسیخلل نرساند هیات نظارت دستور رفع اشتباه و اصلاح آن را صادر مینماید و در صورتی که اصلاح مزبور خللی بحق کسی برساند بشخص ذینفعاخطار میکند که میتواند به دادگاه مراجعه نماید و اداره ثبت دستور رفع اشتباه یا اصلاح آن را پس از تعیین تکلیف نهایی در دادگاه صادر خواهد نمود.
۵ - رسیدگی به تعارض در اسناد مالکیت کلا یا بعضا خواه نسبت به اصل ملک خواه نسبت به حدود و حقوق ارتفاقی آن با هیات نظارت است.
۶ - رسیدگی و رفع اشتباهی که در عملیات تفکیکی رخ دهد و منتج بانتقال رسمی یا ثبت دفتر املاک شود با هیات نظارت است مشروط بر اینکه رفعاشتباه مزبور خللی بحق کسی نرساند.
۷ - هرگاه در طرز تنظیم اسناد و تطبیق مفاد آنها با قوانین اشکال یا اشتباهی پیش آید رفع اشکال و اشتباه و صدور دستور لازم با هیات نظارت خواهدبود.
۸ - رسیدگی به اعتراضات اشخاص نسبت به نظریه رئیس ثبت در مورد تخلفات و اشتباهات اجرایی با هیات نظارت است.