🎉 کد تخفیف ۵۰,۰۰۰ تومانی: SU43
مشاوره خود را رزرو کنید
15 ساعت
24 دقیقه
24 ثانیه

مرجع صالح در شکایت در خصوص فروش منطقه حفاظت شده محیط زیست چیست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۵۵

با سلام
"با توجه که قصد داریم از تخریب محیط زیست جلوگیری کنیم در صورت امکان تفصیلا توضیح دهید با تشکر
بنیاد مسکن اقدام به فروش و واگذاری بخشی از منطقه حفاظت شده محیط زیست یکی از شهرستان ها کرده است سوالات به شرح ذیل است:
۱-با توجه به ۱ صل ۵۰ قانون اساسی که حفاظت از محیط زیست را وظیفه عمومی تلقی می کند آیا مردم میتوانند از این اقدام بنیاد مسکن به دیوان عدالت اداری شکایت ببرند؟
۲-در صورتی که مردم ذینفع نباشند آیا خود محیط زیست می تواند به دیوان شکایت ببرد یا خیر؟ در صورتی که خیر پس چه شخصی ( ذینفع ) می تواند شکایت کند؟
۳-نقش دادستان و بازرسی کل کشور در این خصوص چگونه است؟

۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

موضوع را به اطلاع دادستان شهر رسانیده و از آن طریق پیگیری کنید

گفتگو با وکلای آنلاین ۲۲ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
شروع قیمت از ۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۲۸۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۷۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۱۸۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۵۵,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۶۵,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۱۸۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۹,۰۰۰ تومان

سلام.
این موضوع بیشتر حقوقی است تا اداری. دادستان آن شهرستان در صورتی که از موضوع خبردار شود باید ورود پیدا کند.
اگر اشخاص هم بخواهند می توانند به سایت ستاد مردمی پیشگیری از جرایم مراجعه کرده و اعلام جرم کنند و مدارک خود را ارائه کنند.

در این مورد مسئولیت طرح دعوی یا شکایت بر عهده سازمان محیط زیست می باشد. ضمن این که دادستان نیز بطور کلی مسئول تعقیب جرائمی است که در حوزه قضائی وی واقع می گردد.

سلام در بدو امر دسلام سازمان حفاظت محیط زیست صلاحیت شکایت دارد

در اصل ۵۰ قانون اساسی آمده است:«در جمهوری‏ اسلامی، حفاظت‏ محیط زیست‏ که‏ نسل‏ امروز و نسل‌های‏ بعد باید در آن‏ حیات‏ اجتماعی‏ رو به‏ رشدی‏ داشته‏ باشند، وظیفه‏ عمومی‏ تلقی‏ می‏‌شود؛ از این‏ رو فعالیت‌های‏ اقتصادی‏ و غیر آن‏ که‏ با آلودگی‏ محیط زیست‏ یا تخریب‏ غیر قابل‏ جبران‏ آن‏ ملازمه‏ پیدا کند، ممنوع‏ است
مطابق قانون مدنی باید از دادگاه عمومی همان شهرستان علیه تخریب محیط زیست از بنیاد مسکن شکایت کرد دادستان به عنوان مدافع عموم مردم نیز باید رسیدگی نماید همچنین لازم به ذکر است که بایستی قبلا از طرح دعوا نسبت به مجوز قانونی که بنیاد مسکن قانون گذار برای این نهاد اداری مشخص کرده مثل (طرح هادی روستاییان )تعیین تکلیف بشود که آیا بدون مجوز اقدام به تخریب نموده است یانه

مشاوره‌های حقوقی مرتبط