🎉 کد تخفیف ۵۰,۰۰۰ تومانی: SU43
مشاوره خود را رزرو کنید
15 ساعت
24 دقیقه
24 ثانیه

نحوه تصریح عدم مسئولیت در شرکت بابت سمت مدیریت عامل

پرسیده شده
۶ پاسخ ۷۲

با عرض سلام و احترام، من به اتفاق دو نفر دیگر، شرکتی را تاسیس کردیم و صرفا به خاطر پر کردن سمت‌ها، در ابتدا من به عنوان مدیرعامل و سپس به عنوان رئیس هیئت مدیره انتخاب شدم. با این حال من هیچ نقشی در تصمیم گیری‌ها و امور اجرایی شرکت نداشتم و هیچ مسئولیتی متوجه من نبود. در حال حاضر قصد فروش سهم خود را دارم، چگونه در قرارداد فروش می‌توان درج کرد که من هیچ نقش و مسئولیتی در تصمیمات شرکت و امور اجرایی آن نداشتم، تا اگر خلاف و جرمی توسط دیگران در گذشته رخ داده باشد، بعدا برای من مشکل ساز نشود و هیچ مسئولیتی متوجه من نباشد؟ اگر امکان درج آن در قرارداد فروش سهم نیست، چه راه دیگری دارم؟ متشکرم.

۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
نکته اول اینکه شما بعنوان مدیرعامل و سپس رئیس هیات مدیره در صورت امضای سند یا قرارداد ، تعهدات و تکالیفی در قبال اشخاص ثالث خارج از شرکت پیدا کرده اید . درج هرگونه شرط در صورتجلسه خروج از شرکت تاثیری در تعهدات و تکالیف شما به عنوان مدیر شرکت ندارد . نکته دوم ؛ در بحث کیفری هم در صورتی که اقدامات شما به عنوان مدیر منجر به ارتکاب جرمی شده باشد باید پاسخگو باشید و الا چنانچه در اقدامات مجرمانه سایر اعضا شرکت دخالتی نکرده باشید مسؤلیتی متوجه شما نخواهد بود . با در نظر داشتن این توضیحات ، پیشنهاد می شود جهت تنظیم پیش نویس صورتجلسه یا توافقنامه خروج از شرکت حضورا به وکیل مراجعه کنید .

گفتگو با وکلای آنلاین ۲ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۲۹۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۷۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۵,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۵۰,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۱۸۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۶۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۸۷,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۱۹۸,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان

با سلام
شما صرفا می توانید شرط عدم مسئولیت راجع به تکالیف و وظایف مقرر در اساسنامه یا صورتجلسات مجامع را در قرارداد درج نمایید نه تکالیفی که به موجب قوانین و مقررات تعیین گردیده است.

با سلام
به طور کلی دو نوع از مسئولیت ها بر عهده مدیرعامل است.

۱.مسئولیت هایی که اساسنامه و یا مصوبات مجمع عمومی شرکت برای مدیرعامل همان شرکت پیش بینی کرده است.
۲.مسئولیت هایی که قانون تجارت و سایر قوانین کشور همچون قانون مالیات های مستقیم برای مدیرعامل به طور اعم در نظر گرفته است.

به نظر میتوانید در صورتجلسه مربوط به خروج از شرکت به عدم مسئولیت در قبال وظایف مندرج در اساسنامه (بند ۱ فوق الذکر) اشاره نمائید.
ولیکن در مورد مسئولیت های ذکر شده در (بند ۲) خصوصا تعهدات مالیاتی در دوران تصدی و مدیریت خود در هر حال مسئول شناخته خواهید شد.

با سلام
بالطبع در اساسنامه شرکت تاسیسی شما نیز به وظایف مدیر عامل و هیئت مدیره اشاره شده و هر گونه تخلفی از سوی آنان قابل پیگیری و آنان مسوول خواهند بود شما حق فروش سهام خود و همچنین استعفا از وظایف محوله را خواهید داشت اما اثبات امر مبنی بر اینکه در ایامی که شما مدیر عامل یا رئیس هیئت مدیره بوده اید خلافی صورت گرفته است یا خیر ، و اگر قصور یا تخلفی بوده مستقیما یا غیر مستقیم توسط چه شخص یا اشخاصی صورت گرفته و آیا مدیر عامل یا هیئت ندیره از این قصور و تخلف اطلاعی داشته اند یا خیر .

با سلام امکان درج چنین شرطی اصولا محل تردید است، ضمن اینکه مسئولیت مدیران در شرکتهای مختلف بسته به نوع شرکت متفاوت است و مدیران در صورتی شخصا مسئول خواهند بود که مرتکب تقصیر یا قصور شده باشند.

بادرود
هرگونه مسئولیتها در شرکتها باید در اساسنامه قید شود به عنوان قانون شرکت

مشاوره‌های حقوقی مرتبط