چطور میتونم قیم مادرم بشم یا به صورتی باشه که فردی دیگر از ناتوانی عقلی مادرم سواستفاده نکنند؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۸۲۱

باسلام
مادر بنده دچار الزایمر هستند و بیماری متاسفانه بسیار پیشرفت کرده ، امضا و دیگر موارد جهت انجام کار های بانکی و حقوقی رو به یاد نمیاورد. حتی راجب اینکه چه اموالی دارد را فراموش کرده. همچنین فکر میکنند که بنده برادرشان هستم.
تو خیلی از موارد بانکی و حقوقی به مشکل برخوردیم بخاطر مسئله آلزایمرشان همچنین من ترس بر این دارم که برخی از موضوع بیماری مادر بنده سواستفاده کرده و مالی را به تصرف دربیاورند.
من تک فرزند هستم و مادرم ۶۳ سال سن و پدرم ۶۷ سال سن دارند ، پدرم توان حرکتی ندارند ولی از نظر عقلی سالم هستند.
چطور میتونم قیم مادرم بشم یا به صورتی باشه که فردی دیگر جز من مثل خواهر و برادر های مادر نتوانند از ناتوانی عقلی مادرم سواستفاده نکنند؟
همچنین شک بر این داریم که مادر بنده یکسری اموالی داشته باشند که ما از انها مطلع نباشیم و در زمان سالم بودن انها رو خریده باشند ولی الان با وجود الزایمر فراموش کردند ، چه اختیاری من میتونم بگیرم که قابلیت پیگیری داشته باشم؟ از کجا و چگونه؟

۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با وجود پدرتان بشما قیمومیت نمیدن مگر پدرت نیز ناتوان باشد

گفتگو با وکلای آنلاین ۹ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۲۸۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۷۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۵۵,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۷۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۶۵,۰۰۰ تومان

دادخواست صدور حکم حجر ایشان را بدهید تا محجور بودن ایشان ثابت شود. سپس دادخواست تعین قیم بدهید و خودتان را به عنوان قیم معرفی کنید

درود
دادخواست صدور حکم حجر بدهید لیکن پدر شما اگر در صحت و سلامت است مقدم بر شماست برای قیمومت.

شوهر محجور مقدم تر است مگر احراز شود توانایی ندارد.
ماده ۴۸ - امور قیمومت راجع به دادگاه شهرستانی است که اقامتگاه محجور در حوزه آن دادگاه است و اگر محجور در ایران اقامتگاه نداشته باشد دادگاهی که محجور در حوزه آن دادگاه سکنی دارد برای امور قیمومت صالح است.
ماده ۶۴ - دادگاه می تواند شخصی را که درخواست حجر او شده است قبل از صدور حکم و یا بعد از صدور حکم و قبل از قطعی شدن آن از بعض یا تمام تصرفات در اموال موقتا ممنوع نماید، و در این صورت دادگاه امینی موقتا برای حفظ اموال و تصرفاتی که ضرورت دارد معین می نماید.

ماده ۷۰ - اثر حجر از تاریخ قطعیت حکم مترتب می شود لیکن اگر ثابت شود که علت حجر قبل از تاریخ حکم حجر وجود داشته اثر حجر از تاریخ وجود علت حجر مترتب می شود.

ابتدائا بایستی دادخواست صدور حکم حجر ایشان را بدهید تا محجور بودنشان ثابت شود....سپس دادگاه بنابر تشخیص خود قیم را تعیین خواهد کرد..خویشان نزدیک محجور در صورت صلاحیت قیمومت بر دیگران اولویت دارند

سلام
شما میتوانید به دادگاه محل اقامت مادر از دادستان تقاضای صدور حکم حجر نمایید و پس از صدور درخواست تعیین امین موقت بدهید طبق ماده ی ۶۴ امور حسبی درخواست بدهید

سلام
نصب قیم با دادگاه محل اقامت محجور است جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به اداره امور محجورین و بی سرپرستان دادگستری محل اقامت مادرتان مراجعه نمایید.

مشاوره‌های حقوقی مرتبط