🎉 کد تخفیف ۵۰,۰۰۰ تومانی: SU43
مشاوره خود را رزرو کنید
15 ساعت
24 دقیقه
24 ثانیه

چگونه می توانم درخواست دهم برای دریافت دیه خسارت معنوی؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۴۵۶

سلام-
مدتی پیش تصادف کردم که موجب خسارت بدنی و مالی به اینجانب شد که از لحاظ روحی و معنوی به زندگی بنده ضربه زده شد.با توجه به اینکه جسم اینجانب بعلت شکستگی ها دیگر مثل اول نخواهد شد..چگونه می توانم درخواست دهم برای دریافت دیه خسارت معنوی و معمولا برای اینگونه درخواست ها چه حکمی صادر خواهد شد

۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

عبارتی تحت عنوان : دریافت دیه خسارت معنوی ، درقانون نداریم .‌به عبارتی دریافت دیه یه مقوله هست و خسارت معنوی مقوله ای دیگر .‌اگر منظور شما پرداخت خسارت معنوی هست . این خسارت شامل دیه نمی شود .‌

گفتگو با وکلای آنلاین ۴ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۷۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۵,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۶۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۴۰۰,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان

زیان معنوی عبارت از صدمات روحی یا هتک حیثیت و اعتبار شخصی، خانوادگی یا اجتماعی است. چیزی که شما میفرمایید زیان معنوی محسوب نمی شود . شما فقط امکان مطالبه دیه را خواهید داشت و چنانچه هزینه های درمان بیشتر از دیه مقدر شود می توانید از باب تسبیب این هزینه ها را مطالبه نمایید .

امکان پرداخت مبلغی مازاد بر دیه امکان ندارد

دیه طبق نظر پزشکی قانونی تعیین خواهد شد و تعیین دیه در خصوص بعد معنوی وجاهت قانونی ندارد

بنظر بنده مطالبه این مورد که فرمودید در قانون جایگاهی ندارد وهیچ وجاهتی برای او نیست واحتمال رسیدگی هم بسیار ضعیف است

خسارت معنویی شامل دیه ویا مازاد بر دیه نیست دقت کنید
در ماده‌ی ۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ صریحا زیان‌های معنوی قابل مطالبه و جبران شناخته شده است. در این ماده آمده است: «شاکی می‌تواند جبران تمام ضرر و زیان‌های مادی و معنوی و … را مطالبه کند. تبصره‌ی ۱: زیان معنوی عبارت از صدمات روحی یا هتک حیثیت و اعتبار شخصی، خانوادگی یا اجتماعی است. دادگاه می‌تواند علاوه بر صدور حکم به جبران خسارت مالی، به رفع زیان از طرق دیگر از قبیل الزام به عذرخواهی و درج حکم در جراید و امثال آن حکم نماید

تنها دیه و ارش تعیین شده توسط پزشکی قانونی نسبت به جراحات و صدمات وارده بر اعضای بدنی قابل محاسبه و دریافت است . مطالبه خسارتی تحت عنوان خسارت یا دیه معنوی فاقد محمل قانونی است .

مشاوره‌های حقوقی مرتبط