چگونگی توافق جهت واگذاری منافع و حقوق یک پرونده در مرحله اجرای احکام را لطفا توضیح دهید؟
باسلام
شخصی در سال ۹۲ در طرح پیش فروش یکی از شرکتهای واردکننده خودرو (نمایندگی مشهد) ثبت نام نمود لکن بعد از مدت ۲ سال شرکت واردکننده خودرو تعهدات خود را عمل ننموده و اتومبیل را تحویل ننمود. لذا شاکی نسبت به طرح شکایت تحت عنوان عدم ایفای تعهد اقدام و شرکت واردکننده را محکوم نمود و یکی از اموال این شرکت که از قضا اتومبیلی با مشخصات مشابه با همان اتومبیل ثبت نامی بوده در محل نمایندگی توقیف شد و به مزایده گذاشته شد و شاکی خود در مزایده شرکت نموده و با پرداخت مابه التفاوت مبلغ پرداختی و ارزش روز خودرو برنده مزایده گردید (هر چند که می توانست در مزایده شرکت نکند و زمانی که اتومبیل به فروش رسانده شد حقوق خود را دریافت نماید).نهایتا اکنون خودرو در محل نمایندگی موجود بوده و یک امین نیز برای آن تعیین گردیده و صورتجلسهای نیز در این خصوص تنظیم شده است.
متعاقبا در مرحله اجرای حکم دادسرای مشهد به دادسرای تهران نیابت قضایی داده که اتوموبیل مزبور را (که فاقد پلاک ملی است) پلاک نموده و همراه با بیمه شخص ثالث و شرایط زمان صورتجلسه به برنده مزایده (که همان شاکی در شکایت عدم ایفای تعهد بوده) تحویل دهد.
اکنون محکوم له (برنده مزایده)که خود در مشهد حضور دارد و فرصت پیگیری موضوع را ندارد می خواهد در ازای دریافت مبلغی با تنظیم وکالتنامه ای منافع و حقوق اجرای حکم را (که همان اتومبیل می باشد)به شخص دیگری منتقل نماید.
آیا این موضوع امکان پذیر است و شکل اجرایی آن چگونه است؟
لازم به ذکر است، واحد اجرای احکام مشهد با استناد به یکی از بخشنامه های خود، حاضر به پذیرش این موضوع نشد که نام خریدار جدید را در نامه نیابت درج کند، لکن برنده مزایده حاضرست هر گونه وکالتی به خریدار بدهد و کلیه حقوق را از خود سلب نماید.