در دهه اخیر و خصوصا سال های اخیر با پیشرفت های پزشکی و فضای اجتماعی جامعه بسیاری ازبانوان به جراحی زیبایی اعضا مختلف بدن خود و انواع خالکوبی ها تمایل پیدا کرده اند.
به هرحال هر انسانی اصطلاحا تسلط بربدن خود دارد و می تواند هرتصمیم معقول و مشروعی در این خصوص اتخاذ کنند. از طرفی با ازدواج و تشکیل خانواده مقداری از آزادی های فرد کم می شود و محدودیت هایی به وجود می آورد.
ما در ادامه به بررسی تمامی این موارد مطابق با نظر وکیل خانواده می پردازیم.
مخالفت شوهر با جراحی زیبایی زن
حال سوال اصلی این است که در صورت مخالفت شوهر جمع بین تسلط بر بدن و تمکین و مصالح خانواده چه وضعیتی پیدا میکند؟
در خصوص وضعیت فقهی و شرعی کسانی که تمایل دارند، می بایستی از مراجع متخصص سوال کند، اما از مبحث رویه قضایی و حقوقی باید بپذیریم که با قبول ازدواج تکالیفی بر ما بار می شود که اگر بخواهیم زندگی آرامش بخشی داشته باشیم، دچار تبعات حقوقی نشویم ناگزیر به رعایت آن هستیم.
همانطور که گفته شد بحث جایی است که از لحاظ پزشکی عمل یا … برای حفظ سلامتی ضروری نیست، ظهور و بروز بیرونی بر روی بدن زن دارد و از طرفی شوهر مخالف است.
به شما وکیل تلفنی می گوید که یکی از وظایف زن در مقابل شوهر تمکین است که برعام و خاص تقسیم می شود که به زبان ساده تمکین عام یعنی پذیرش ریاست خانواده مرد از سوی زن آن چنان که هم در قانون و هم در قرآن منعکس شده است.
قانون مدنی در ماده ۱۱۰۲ زن و شوهر را به حسن معاشرت با هم تکلیف کرده است. حفظ نهاد خانواده آن چنان ارزشمند است که بایستی برای تمکین آن از بعضی منافع شخصی گذشت.
در هر صورت فرض می کنیم خانمی عمل جراحی زیبایی یا خالکوبی دارد. در قوانین ما مقرره ای وجود ندارد که مرد بتواند به طور رسمی و قانونی جلوی این کار را بگیرد و رضایت و اذن شوهر هم برای این دست جراحی ها شرط نشده است؛ بنابراین مراکز درمانی و غیرنیازی به گرفتگی اجازه و اذن شوهر ندارند.
از نظر مشورتی شماره ۱۸۳۰/۷ مورخ ۱۱/۳/۷۱ اداره حقوقی قوه قضاییه هم این طور برداشت می شود، اما به تحلیل حقوقی می توان این عمل زن را در صورت مخافت شوهر با بررسی همه جوانب از مصادیق مورد معاشرت زوجه دانست.
نکته دیگر آن که پرداخت هزینه های درمان غیر متعارف مثل کوچک کردن بینی، رفع چین و چروک، بزرگ کردن یا کوچک کردن سینه و غیره از تکالیف شرعی و قانونی زوج نیست و هزینه های درمان متعارف و ضروری جز نفقه و از وظایف شوهر است.
ضمانت اجرای سوء معاشرت زن چیست؟
این پرسشی است که در بسیاری از جلسات مشاوره حقوقی آنلاین پرسیده می شود.
در حال حاضر طلاق از سوی مرد نیازمند دلیل موجه نیست ولی قانون در شرف تغییر است و احتمال زیاد در آینده در صورت داشتن دلیل موجه مرد می تواند زوجه را علی رغم مخالفتی طلاق دهد.
از طرفی طلاق با اثبات سوء معاشرت زوجه از مواردی است که شرط تنصیف دارایی را از زوجه سلب می کند. به دیگر بیان درصورت طلاق از سوی مرد با سوء معاشرت زوجه، امکان اخذ تنصیف دارایی وجود نخواهد داشت اما مهریه پا برجاست.
در هر صورت اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتری دارید می توانید با متخصصین حقوق خانواده ما مشاوره حقوقی دریافت نمایید.