یکی از مواد قانونی مرتبط با اجازه شوهر در عمل جراحی این است که بر اساس بند ۲ ماده واحده قانون مجازات اگر کسی بتواند به بیماران با حال وخیم کمکی برساند و این کار را انجام ندهد و از کمک به آنها خودداری کند، جرم محسوب میگردد و برای او مجازاتی در نظر گرفته میشود.
با این وجود هنوز برای اکثر مردم جای سوال است که آیا اجازه شوهر برای عمل جراحی همسر الزامی است یا خیر؟
آیا زن برای انجام عملهای خود نیاز به اجازه همسر دارد؟
فعلا برای عملهای جراحی زن، در خصوص رضایت شوهر قانونی وجود ندارد و این موضوع فقط به صورت یک بخشنامه در بیمارستانها باب شده است و کسی که عاقل و بالغ باشد نیازی به اجازه همسر و یا پدر برای عمل جراحی ندارد، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود و شخص سفیه و محجور و یا اینکه صغیر یا طفل باشد.
برای همین هم ما در جلسات مشاوره حقوقی به موکلین خود میگوییم که جای هیچگونه نگرانی از این بابت نیست.
بر اساس قانون هر کسی که از لحاظ عقلی رشد کرده باشد و بتواند برای خود تصمیمگیریهای درستی انجام دهد، دیگر نیازی به امضای همسر و یا پدر برای عمل جراحی ندارد؛ زیرا او بالغ و عاقل است.
مشکلاتی که بعدها به وجود میآید باعث میشود که بیمارستانها یک رضایتنامه از شخص داشته باشند تا برای آنها مشکلی ایجاد نگردد. اما وکیل تلفنی ما خاطرنشان میکند بخشنامه داخلی بیمارستان در دعاوی و محکمه قضایی قابل استناد نخواهد بود.
زن و شوهری که با یکدیگر تفاهم نداشته و با هم مشکل دارند، انجام دادن عمل جراحی در این موارد تبعات بسیاری دارد، به عنوان مثال میتوان اینگونه بیان کرد:
زن و شوهری که با یکدیگر دعوا دارند و خواستار سقط جنین شدهاند و بعد از آن از یکدیگر جدا شدهاند ولی بعد از مدتی زن از همسر خود برای عمل سقط جنین شکایت کرده است.
در این مواقع اگر جراحی زن اورژانسی باشد مشکلی به وجود نمیآید ولی اگر اورژانسی نباشد، باید رضایتنامه داشته باشند تا به مشکل برنخورند.
اجازه شوهر برای عمل زیبایی همسر
در دنیای امروزه زنان به مسئله زیبایی اهمیت ویژهای میدهند و اهمیت آن به قدریست که حاضر هستند درد عمل جراحی و عواقب بیهوشی را متقبل شوند.
در یک زندگی زناشویی اگرچه برای عملهای جراحی زن نیازی به اجازه مرد نیست و خود زن میتواند این کار را انجام دهد؛ ولی بسیاری از مردها با این عملهای زیبایی مخالف هستند با این حال زنها میتوانند با اجازه خودشان عمل جراحی زیبایی را هم انجام دهند.
اگر در این رابطه به مشکل خوردهاید، از وکیل متخصص کمک بگیرید.
همچنین اگر فرصت مراجعه ندارید، کافیست به صفحه اصلی بنیاد وکلا مراجعه کرده و مشاوره حقوقی آنلاین دریافت نماید.