قرارداد وکالت

قرارداد وکالت: آموزش و راهنمای جامع قرارداد وکالت

در این مقاله تمامی نکات مربوط به قرارداد وکالت و جزئیات آن را به شما آموزش خواهم داد.

با مطالعه این مقاله می‌توانید نکات مهم پیرامون انواع مختلف قرارداد وکالت را آموخته و با قوانین موثر در موضوع قرارداد وکالت و احکام مربوط به آن، به شکل اصولی آشنا شوید.

برای اینکه بتوانید با روش‌های اقدام به انعقاد قرارداد وکالت و مراحل آن به شکل اصولی آشنا شوید و قواعد حقوقی مهم آن را بشناسید پیشنهاد می‌کنم تا انتهای مقاله همراه من باشید.

آشنایی با قرارداد وکالت

در ابتدا قصد دارم شما را با تعریف قرارداد وکالت آشنا کنم؛ در این بخش از مقاله علاوه بر تعریف عقد وکالت شما با خصوصیات این قرارداد و انواع عقد وکالت آشنا می‌شوید و نکات مهم مرتبط با این موضوع را مطالعه می‌کنید.

آشنایی با قرارداد وکالت

عقد وکالت چیست؟

وکالت در نظام حقوقی ایران تقسیم بندی‌های مختلفی دارد. با این حال یکی از اصلی‌ترین دسته‌بندی‌های وکالت که ممکن است مخاطبین آنها را با یکدیگر خلط کنند تقسیم بندی وکالت به وکالت مدنی و وکالت دعاوی است که هر یک از این‌ها تعریف جداگانه‌ای دارد.

منظور از وکالت مدنی آن است که هرگاه شخصی بخواهد معامله نماید اما به هر علتی نمی‌تواند شخصا برای انعقاد قرارداد حاضر شود می‌تواند شخص دیگری را برای همین کار به جای خود به عنوان نماینده بفرستد. چنین وکالتی را وکالت در معاملات یا همان وکالت مدنی می‌نامند.

منظور از وکالت در دعاوی آن است که اگر شخصی قصد طرح دعوای حقوقی یا کیفری بر علیه دیگری داشته باشد یا بخواهد از خود در مقابل دعوایی که مطرح شده است دفاع نماید می‌تواند شخصا در محکمه حاضر شود یا برای اینکه دفاع بهتری ترتیب دهد از وکیل دادگستری استفاده کند به وکالتی که موضوع آن طرح دعوا یا دفاع از دعاوی مطروحه است وکالت در دعاوی می‌گویند.

نکته قابل ذکر آن است که وکالت در دعاوی مستلزم داشتن پروانه وکالت دادگستری است.

خصوصیات عقد وکالت

اوصاف عقد وکالت از قرار ذیل است:

برخلاف اجاره اشخاص و جعاله وکالت نیابت در امور حقوقی و اعتباری است و نه در امور مادی. همچنین باید دانست وکالت عقدی عهدی و اذنی است زیرا برای موکل تعهد به دادن اجرت به وکیل ایجاد می‌شود.

عقد وکالت عقدی رضایی است و علی الاصول عقدی جایز است مگر آنکه طرفین یا یکی از ایشان با روش‌هایی اقدام به غیر قابل فسخ کردن عقد کرده باشند و حق فسخ خود را ساقط کرده باشند وکالت بلاعزل، وکالتی است که در آن حق عزل موکل ساقط شده باشد.

عقد وکالت در یک مورد لازم است و آن در خصوص وکالت وکیل تعیینی در دادگاه کیفری یک است که بعد از تشکیل جلسه دادرسی وکیل تعیینی حق استعفا ندارد و نمی‌توان او را عزل کرد.

انواع عقد وکالت

عقد وکالت بر اساس موضوع و امری که در خصوص آن وکالت اعطا می‌شود به دو دسته وکالت مقید و مطلق تقسیم می‌شود که در ادامه به مطالعه آن‌ها می‌پردازم.

وکالت مقید

یکی از انواع دسته‌بندی‌های وکالت با توجه به موضوع و متعلق آن تقسیم به وکالت مطلق یا مقید است.

منظور از وکالت مقید آن است که هرگاه موضوع وکالت عمل حقوقی خاصی باشد چنین وکالتی را وکالت مقید می‌گویند، یعنی موکل ماموریت عقد معینی را به وکیل داده است و دقیقاً مشخص کرده که وکیل باید کدام عقد را برای او منعقد نماید.

وکالت مطلق

منظور از وکالت مطلق آن است که ممکن است موکل فقط به وکیل بگوید تو نسبت به خانه‌ام وکیل من هستی و از عقد یا عقود خاصی صحبت نکند در این صورت وکالت اعطا شده مطلق است.

بنابراین وکالت مطلق وکالتی است که موکل نوع عقدی را که وکیل باید منعقد نماید مشخص نمی‌کند. اما در عقد وکالت مقید دقیقا ماموریت او را تعیین می‌کند ماده ۶۶۰ قانون مدنی در تعریف وکالت مطلق و مقید چنین مقرر داشته است:

وکالت ممکن است به طور مطلق و برای تمام امور موکل باشد یا مقید و برای امر یا امور خاصی.

ارکان عقد وکالت

در این بخش از مقاله ارکان عقد وکالت از جمله شرایط وکیل و موکل بررسی می‌شود؛ همچنین اگر می‌خواهید اطلاعات کاربردی درباره موضوع عقد وکالت و شرایط آن به دست آورید مطالعه ادامه مطلب برای شما مفید است.

ارکان عقد وکالت

وکیل و تعهدات وکیل

وکالت برای وکیل نه حقی ایجاد می‌کند و نه تعهدی برای انجام موضوع معامله ایجاد می‌کند بلکه صرفا برای او ایجاد اختیار و اذن می‌کند.

درست است که وکالت برای وکیل تعهدی برای انجام موضوع وکالت ایجاد نمی‌کند اما اگر وکیل موضوع وکالت را انجام دهد باید برخی الزامات را رعایت کند از جمله آنکه باید در اعمال خود حدود اختیارات مصرحه توسط موکل را رعایت کند.

مثلا اگر موکل بیان کرده که وکیل باید خانه‌ای را به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان بفروشد او نباید خانه را به قیمت کمتر بفروشد همچنین باید آنچه بر حسب قرائن و عرف و عادت داخل در اختیار اوست رعایت کند و مصلحت و غبطه موکل را در نظر بگیرد.

ید وکیل امانی است و مسئول خسارات وارده به موکل نیست مگر آنکه تقصیر او ثابت شود.

نکته مهم آن است که وکالت در هر امر مستلزم وکالت در لوازم و مقدمات و ارکان آن عقد نیز هست مگر آنکه تصریح به عدم وکالت در آن موارد به خصوص شده باشد.

موکل و تعهدات موکل

انجام تعهداتی که وکیل در حدود وکالت خود بر عهده او گذاشته است یکی از تعهدات موکل است بنابراین اگر وکیلی با وکالتی که دارد ملکی را بفروشد و در انعقاد این قرارداد وی در چهارچوب وکالت گام برداشته باشد حقوق و تعهدات ناشی از این قرارداد متوجه موکل خواهد بود بنابراین موکل ملزم به تنظیم سند رسمی خواهد شد.

همچنین اگر وکیل اعمالی خارج از حدود وکالت انجام داده باشد اقدام او فضولی و غیر نافذ است؛ بنابراین اگر موکل این اقدامات را تنفیذ کند مسئول انجام تعهداتی است که وکیل خارج از حدود وکالت انجام داده است.

پرداخت تمام مخارجی که وکیل برای انجام وکالت هزینه کرده است بر عهده موکل است همچنین تادیه اجرت وکیل یعنی حق الوکاله بر عهده اوست.

موضوع عقد وکالت

هر عقدی موضوعی دارد و طبیعتا وکالت نیز نیاز به موضوع دارد موضوع وکالت در حقیقت ماموریتی است که موکل به وکیل خود می‌دهد تا با انجام آن ماموریت دستمزد خود را دریافت نماید.

ماموریتی که موکل به وکیل می‌دهد باید انجام یک عمل حقوقی عقد یا ایقاع برای موکل باشد بنابراین موضوع وکالت همواره یک عمل حقوقی است پس اگر شخصی به دیگری ماموریت بدهد که یک کار مادی برای او انجام دهد عقدی که بین طرفین منعقد شده است می‌تواند عقد اجاره اشخاص یا جعاله باشد!

اما مثلا اگر مالک به شخصی ماموریت دهد که ملک او را اجاره بدهد موضوع ماموریت چون عقد اجاره است این عقد بین طرفین را باید وکالت دانست.

نکته قابل توجه آن است که هرگاه شخصی خود معامله‌ای را انجام دهد و برای اجرای تعهدات ناشی از آن مانند تسلیم مبیع یا پرداخت ثمن معامله به دیگری ماموریت بدهد، نمی‌توان مدعی شد شخص مزبور مامور اوست زیرا در وکالت اراده انشایی عمل حقوقی را باید وکیل انشا نماید.

بنابراین اگر کسی کتابی را خریداری کند و به دوستش ماموریت دهد که پول کتاب را پرداخته و کتاب را از کتابفروشی تحویل بگیرد نمی‌توان دوست او را وکیل دانست زیرا معامله توسط خود فرد انجام شده است و دوست او تنها مامور اجرای تعهدات است.

شرایط عقد وکالت

انعقاد عقد وکالت نیز مانند هر عقد دیگری مستلزم رعایت شرایطی است که در ادامه مطالعه می‌شود.

شرایط عقد وکالت

در این بخش از مقاله اهلیت لازم برای عقد وکالت و نکات مرتبط با ایجاب و قبول در وکالت بررسی می‌شود؛ همچنین توصیه می‌کنم برای کسب اطلاع درباره نحوه پایان قرارداد وکالت ادامه مطلب را دنبال کنید.

اهلیت در وکالت

وکالت نیز مانند سایر عقود برای آن که به طور صحیح منعقد شود نیاز به اهلیت موکل و وکیل دارد بنابراین وکالتی که مجنون و صغیر غیر ممیز به دیگران می‌دهند یا از دیگران می‌گیرند مطلقاً باطل است چه در خصوص امور مالی باشد و چه در امور غیر مالی.

وکالتی که صغیر ممیز به دیگران می‌دهد وابسته به موضوع وکالت است قاعده این است که وضعیت وکالتی که شخص به دیگران می‌دهد تابع وضعیتی است که اگر خود آن شخص آن عمل حقوقی را به جا می‌آورد ایجاد می‌شد بنابراین وکالتی که صغیر ممیز در تملکات بلاعوض به دیگران می‌دهد صحیح است مثلاً صغیر ممیز به شخصی وکالت در قبول هبه می‌دهد.

اما وکالتی که صغیر ممیز در تملکات بلاعوض به دیگران می‌دهد اصولاً باطل است به استثنای موردی که موضوع وکالت مبلغی ناچیز و جنبه معنوی یا تربیتی برای او داشته باشد.

مثلا اگر صغیر ممیز به دیگری وکالت دهد که از طرف او ماشینش را به دیگری هبه کند.

همچنین وکالتی که صغیر ممیز در امور غیر مالی به دیگران می‌دهد غیر نافذ و منوط به تصمیم گیری ولی یا قیم اوست و وکالتی که صغیر ممیز از دیگران می‌گیرد در هر حال غیر نافذ است.

وکالتی که سفیه در امور غیر مالی به دیگران می‌دهد نافذ و صحیح است زیرا سفیه امکان دخالت در امور غیر مالی را دارد.

وکالتی که سفیه در امور مالی به دیگران می‌دهد تابع اصل موضوع وکالت است بنابراین اگر سفیه در تملکات بلاعوض به دیگران وکالت بدهد صحیح است و در تملکات بلاعوض اصولاً باطل و در امور معوض غیر نافذ است.

اگر سفیه در امور مالی دیگران وکیل شود وکالت او غیر نافذ است و صحت یا بطلان آن منوط به تنفیذ قیم سفیه است. همچنین سفیه در امور غیر مالی شخصاً می‌تواند وکیل دیگران شود.

ایجاب و قبول در وکالت

در وکالت نیاز به فوریت قبول نیست حتی به توالی عرفی بین ایجاب و قبول نیاز نیست و تا زمانی که موکل به اذن خود باقی است وکیل می‌تواند وکالت را قبول کند وکالت یکی از استثنائاتی است که در آنها توالی عرفی بین ایجاب و قبول لازم نیست.

انقضای وکالت

عقد وکالت ممکن است از طریق راه‌های مختلفی از بین برود؛ از جمله این راه‌ها عزل وکیل توسط موکل است که به معنای فسخ قرارداد وکالت توسط موکل می‌باشد.

البته این نکته قابل توجه است که اموری که وکیل بعد از عزل و تا قبل از رسیدن خبر عزل به او در حدود وکالت خود انجام می‌دهد نسبت به موکل نافذ است. منظور از رسیدن خبر اصل آن است که وکیل به هر ترتیبی از عزل خود مطلع شود چه موکل به او خبر داده باشد و چه خود وکیل به هر ترتیبی مانند خبررسانی کارمندان موکل از عزل مطلع شود.

حالت دوم استعفای وکیل از وکالت است که به معنای فسخ قرارداد وکالت توسط وکیل می‌باشد. در استعفا صرف اعلام اراده کافی است و نیاز به آن نیست که استعفا به اطلاع موکل رسیده باشد.

حالت دیگر در خصوص از بین رفتن قرارداد وکالت فوت یا جنون وکیل یا موکل است که طبق نص قانون به محض فوت موکل و حتی قبل از رسیدن خبر فوت او به وکیل وکیل منعزل می‌شود.

همچنین باید دقت داشت اگر وکالت را در ضمن عقد لازمی شرط کرده باشیم و در نتیجه آن را تبدیل به عقدی غیر قابل فسخ کرده باشیم باز هم به واسطه فوت یا حجر موکل منفسخ می‌شود.

سفیه شدن وکیل یا موکل در اموری که سفاهت مانع وکالت است یعنی امور مالی معوض و امور مالی که به ضرر موکل باشد منجر به از بین رفتن وکالت است.

در خصوص انقضای مدت وکالت باید گفت ممکن است برای وکالت مدتی تعیین شده باشد در این صورت انقضای مدت موجب انحلال وکالت است.

همچنین در خصوص انجام عمل مورد وکالت یا از بین رفتن موضوع وکالت نیز قرارداد وکالت تمام و زائل می‌شود.

از دیگر دلایل اتمام قرارداد وکالت ممنوعیت وکیل از وکالت مانند تعلیق شدن یا انفصال دائمی وکیل دادگستری است.

انواع قرارداد وکالت

قرارداد وکالت در دو قالب مدنی و دادگستری تعریف می‌شود در این بخش قصد دارم شما را با تعریف هر یک از این قراردادها آشنا کرده و تفاوت این دو نوع وکالت را بررسی کنم.

انواع قرارداد وکالت

وکالت حقوقی یا مدنی

وکالت مدنی در قانون ایران به معنای اعطای اختیارات به یک شخص (وکیل) توسط شخص دیگر (موکل) برای انجام امور حقوقی و قانونی است. این نوع وکالت معمولا در زمینه‌های مختلفی مانند معاملات، دعاوی، و امور مربوط به ثبت اسناد و املاک کاربرد دارد.

وکالت مدنی قراردادی است که به موجب آن موکل، وکیل را برای انجام یک یا چند عمل حقوقی تعیین می‌کند.

انواع وکالت مدنی:

  • وکالت بلاعزل: وکیلی که حق عزل ندارد و تا پایان قرارداد باید به وظایف خود ادامه دهد.
  • وکالت عادی: وکیلی که می‌تواند در هر زمان از سمت خود عزل شود.

وکیل باید دارای اهلیت قانونی باشد. موکل باید به طور کامل از اختیارات وکیل آگاه باشد. وکیل تنها می‌تواند در محدوده اختیاراتی که موکل به او داده عمل کند و در صورتی که از این حدود تجاوز کند، مسئول خواهد بود.

وکالت‌نامه‌ها معمولا باید در دفاتر اسناد رسمی ثبت شوند تا از اعتبار قانونی برخوردار باشند. وکالت مدنی به افراد این امکان را می‌دهد که امور حقوقی خود را به شخص دیگری بسپارند.

وکالت دادگستری

بر اساس اصل ۳۵ قانون اساسی طرفین دعوا از حق داشتن وکیل در دادرسی برخوردار خواهند بود و قوه قضاییه مکلف است شرایط لازم را برای تامین وکلای دادگستری برای وکالت در دعاوی فراهم نماید.

ضمانت اجرای محروم کردن اشخاص از حق داشتن وکیل در ماده واحده حق داشتن وکیل در دعاوی مصوب ۱۳۶۸ توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام آمده است بر اساس تبصره ۲ این ماده واحده اگر محکمه‌ای از آب دعوا را از حق استفاده از وکیل محروم نماید.

این امر تخلف و مورد از موارد نقض رای محسوب می‌شود و دادرس متخلف به مجازات آن برای بار اول مجازات انتظامی درجه ۳ و برای بار دوم انفصال دائم از شغل قضایی است.

همچنین مطابق ماده ۳۱ قانون آیین دادرسی مدنی هر یک از متداعیین می‌تواند برای خود حداکثر تا دو نفر وکیل انتخاب و معرفی نمایند.

حق داشتن وکیل در دادگاه‌های کیفری نیز در ماده ۳۴۶ قانون آیین دادرسی کیفری پیش بینی شده است.

اصل بر این است که وکالت در دادگستری مستلزم داشتن پروانه رسمی وکالت دادگستری است؛ برای وکالت در دادگستری باید شرایط عمومی وکالت که در قانون مدنی راجع به عقد وکالت نیز وجود دارد رعایت شود.

همچنین علاوه بر آن شرایط اختصاصی نیز باید رعایت شود؛ بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و قانون وکالت وکالت در دعاوی مستلزم داشتن پروانه دادگستری است که شرایط اخذ پروانه دادگستری در ماده ۸ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری آمده است.

تنظیم قرارداد وکالت

در ادامه نمونه‌ای از قرارداد وکالت عادی برای آشنایی بیشتر شما با نکات تنظیم عقد وکالت آورده شده است؛ همچنین نکات حقوقی قابل توجه برای انعقاد عقد وکالت ذکر شده است.

نحوه تنظیم قرارداد وکالت

آماده‌سازی متن قرارداد وکالت

شما می‌توانید از نمونه متن قرارداد وکالت زیر استفاده کنید:

وکالت‌نامه عادی

موکل: خانم/آقای…….. فرزند…… به شماره شناسنامه….. صادره…… متولد…… به نشانی:……….

وکیل:خانم/آقای………فرزند…… به شماره شناسنامه….. صادره…… متولد…… به نشانی:……….

مورد وکالت:

حق انعقاد هر نوع قرارداد از جمله قرارداد اجاره، صلح، رهن، هبه، فروش قطعی و انتقال اموال منقول و غیرمنقول موکل به هر شخص و به هر مبلغ حتی به خود و اقرار به وصول بهای آن، اخذ اجاره بها، اجرت المثل، خسارت سپردن تعهد، قبول تعهد به هر مبلغ و میزان و به هر نوع و وصول اسناد و اموال منقول یا غیرمنقول، تودیع وجوه موکل به صندوق ثبت دادگستری و سایر دوایر و ارگان‌ها و بنیادهای دولتی و غیر دولتی شرکت در کلیه جلسات و کمیسیون‌ها از جمله کمیسیون ماده ۵ ماده ۱۰۰ شهرداری، کمیسیون‌های مالیاتی، جنگلبانی، ثبتی، هیئت نظارت و سایر مراجع ثبتی اخذ پروانه ساختمان عدم خلاف پایان کار صورت مجلس تفکیکی افتتاح حساب‌های جاری و پس‌انداز.

مدت این وکالت از تاریخ……الی…..است.

موکل ضمن عقد خارج لازم حق عزل وکیل مذکور را برای مدت قرارداد وکالت از خود ساقط نمود وکیل مرقوم با موافقت و تفویض اختیاری که موکل حسب این وکالت نامه داده است حق دارد تمام یا قسمتی از اختیارات خود را به هر شخص یا اشخاص دیگر از جمله وکلای دادگستری توکیل کند و به موجب این وکالت نامه دارای حق توکیل غیر ولو کراراً می‌باشد.

نکات مهم در تنظیم قرارداد وکالت

در هنگام تنظیم قرارداد بین وکیل و موکل باید نکاتی به صورت دقیق مورد توجه قرار گیرد از جمله آن که:

  • مطالعه دقیق متن وکالت: مهم نیست قرارداد منعقد به صورت الکترونیک باشد و یا دست‌نویس بنابراین هرگونه متن قرارداد باید به دقت مطالعه شود.
  • رفع ابهام از متن قرارداد: برای تنظیم قرارداد در صورت بروز هرگونه سوال یا ابهامی در متن قرارداد باید آن ابهام رفع شود و در صورت عدم رفع ابهام قرارداد را امضا نکنید.
  • مطالعه دقیق بندهای قرارداد: نکته دیگر که در خصوص تنظیم قرارداد وکالت مورد توجه است آن است که حتما متن وکالت‌نامه به دقت مطالعه و بررسی شود.
  • تایید امضا و قرارداد مالی: مورد دیگر که علاوه بر امضای وکالت‌نامه الکترونیک نیاز به تایید دارد قرارداد مالی در خصوص پرداخت حق الوکاله وکیل است.
  • درج مشخصات هویتی: برای تنظیم یک قرارداد اصولی بین وکیل و موکل درج مشخصات هویتی هر دو طرف لازم است.
  • تعیین حدود صلاحیت وکیل: همچنین باید بر اساس موضوع قرارداد وکالت که مرتبط با دعوای مطروحه است حدود صلاحیت وکیل در دعوا مشخص شود؛ تعیین حدود صلاحیت برای هر وکیل اقدامات او را در چهارچوب معین قرار می‌دهد.

به طور کلی پیشنهاد می‌شود با حوصله و بدون عجله قرارداد وکالت را مطالعه کرده و در صورت ایجاد ابهام از وکیل خود بخواهید که به وضوح ابهام را برای شما رفع کند.

۵ نکته فوق العاده مهم در خصوص تعیین حق الوکاله

پرداخت حق‌الوکاله وکیل یکی از مسائل مهم در رابطه وکالت است که نیاز به توجه ویژه دارد. حق‌الوکاله به معنای مبلغی است که موکل به وکیل برای خدمات حقوقی خود پرداخت می‌کند.

نحوه پرداخت این حق‌الوکاله می‌تواند به صورت نقدی، چکی یا انتقال بانکی باشد و معمولا در قرارداد وکالت مشخص می‌شود.

نکات مهم در پرداخت حق‌الوکاله از زبان مشاوره حقوقی در ادامه مطالعه می‌شود:

  • توافق‌نامه کتبی: برای جلوگیری از هرگونه سوء تفاهم، بهتر است حق‌الوکاله و شرایط پرداخت آن به صورت کتبی در قرارداد وکالت ذکر شود. این توافق‌نامه باید شامل مبلغ دقیق، زمان پرداخت و نحوه پرداخت باشد.
  • مبلغ حق‌الوکاله: مبلغ حق‌الوکاله می‌تواند متناسب با پیچیدگی پرونده، زمان مورد نیاز و تجربه وکیل تعیین شود. وکلای با تجربه‌تر معمولا حق‌الوکاله بیشتری دریافت می‌کنند.
  • پرداخت‌های مرحله‌ای: در برخی موارد، ممکن است پرداخت حق‌الوکاله به صورت مرحله‌ای و بر اساس پیشرفت پرونده انجام شود. این روش می‌تواند به موکل کمک کند تا هزینه‌ها را مدیریت کند.
  • حق‌الوکاله‌های غیرقانونی: وکلا نمی‌توانند حق‌الوکاله‌ای بیش از حد معین از موکل دریافت کنند. طبق قوانین، این مبلغ باید متناسب با خدمات ارائه شده باشد و از حد معین تجاوز نکند.
  • گزارش‌دهی مالی: وکیل موظف است که به موکل خود درباره هزینه‌ها و پرداخت‌ها گزارش دهد تا شفافیت مالی حفظ شود.

در نهایت، رعایت این نکات می‌تواند به ایجاد یک رابطه حرفه‌ای و سالم بین وکیل و موکل کمک کند و از بروز مشکلات مالی جلوگیری کند.

آیا اعطای وکالتنامه الکترونیک امکان پذیر است؟

بله امروزه امکان اعطای وکالتنامه الکترونیک میسر است. منظور از قرارداد الکترونیک وکالت قراردادی اجباری است که  برای حضور وکیل به نیابت از موکل در محاکم و دادگاه‌ها الزامی است.

قرارداد الکترونیک وکالت به صورت اینترنتی و در سامانه خودکاربری وکلا تنظیم می‌شود.

جهت اقدام به ثبت قرارداد الکترونیک وکالت وکیل وارد سامانه الکترونیک قضایی وکلا و کارشناسان شده و از طریق پنل مدیریتی خود این قرارداد را تنظیم می‌کند.

با ثبت قرارداد و تنظیم حدود اختیارات مشخصات موکل نیز درج می‌شود و برای تایید پیامکی به شماره اعلامی موکل ارسال می‌شود این پیامک برای تایید نهایی قرارداد وکالت و به نشانه امضا به موکل ارسال می‌شود.

در صورت تایید قرارداد توسط موکل او می‌تواند با ارائه کد ۵ رقمی به وکیل قرارداد را تایید کند.

تنظیم قرارداد وکالت با متخصصین بنیاد وکلا

آیا شما یا یکی از نزدیکان‌تان با مشکل تنظیم قرارداد وکالت مواجه هستید؟ گروه حقوقی بنیاد وکلا به عنوان معتبرترین مرکز حقوقی ایران در این زمینه تخصص و تجربه لازم را دارد تا شما را در هر مرحله از رسیدگی قانونی راهنمایی کند.

خدمات ما در حوزه تنظیم قرارداد وکالت شامل:

  • تحلیل دقیق روش‌های اعطای وکالت توسط وکیل قرارداد وکالت
  • راهنمایی وکیل قرارداد وکالت در خصوص اقدامات پیشگیرانه و حقوقی در تنظیم عقد وکالت

اگر به دنبال وکیل متخصص تنظیم قرارداد وکالت هستید و می‌خواهید هر چه سریع‌تر با وکیل در موضوع قرارداد وکالت مشورت کنید‌، وارد صفحه مشاوره حقوقی قرارداد وکالت شوید و از روش‌های تلفنی و آنلاین استفاده کنید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا