انحصار وراثت

صلح نامه تقسیم ارث چیست؟

صلح نامه تقسیم ارث چیست؟

صلح نامه تقسیم ارث چیست و چه مزیت‌هایی دارد؟ تقسیم ارث و میراث یکی از معضلات اجتماعی بسیار پر رنگ در جامعه کنونی ما می‌باشد.

در حال حاضر کار به جایی رسیده است که وراث، چند روز قبل از فوت پدر و ارث دهنده بر سر تقسیم اموال به جان هم می‌افتند.

برای رهایی از دردسرها و پشت درب دادگاه نشستن و منتظر ماندن تنها با یک جلسه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری  می‌توان تمام موارد مربوط به آن را برطرف نمود. 

تقسیم ارث و چالشهای پیش رو 

قبل از پرداختن به تعریف صلح نامه تقسیم ارث و اهمیت آن برای خانواده‌ها، لازم است تا شرح مختصری درباره پیامدهای تقسیم ارث در جامعه ارائه نماییم.

تقسیم ارث یک قانون مشخصی است که نه فقط در ایران بلکه در همه جای دنیا از آن تبعیت می‌شود و وراث به طبع نزدیکی و قرابتی که با فرد فوت شده دارند، می‌توانند از حق و حقوق خود برخوردار شوند.

درکشور ایران اما درصد بالایی از مردم ترجیح می‌دهند گره‌ای که با دست باز می‌شود را با دندان باز کنند.

عدم اطلاع از قوانین و مفاد بندهای قانونی باعث می‌شود تا از همان شروع صحبت به جان هم بیفتند.

روابط خانوادگی بین آنها تیره و تار می‌شود و پایان بخش این چنین بحث‌هایی هم همیشه دخالت پلیس و دادگاه و دادسرا است.

تمام این نزاع‌ها تنها با یک جلسه مشاوره حقوقی ارث به پایان خواهد رسید و وکیل پایه یک دادگستری می‌تواند با راهنمایی‌های خود راه را برای وراث هموار نماید.

وراث هم با امضاء صلح نامه تقسیم ارث در میان خود برای همیشه به این جر و بحث بی‌انتها پایان داده و با خیال راحت در صلح و آرامش به زندگی خود ادامه خواهند داد.

تعریف صلح نامه تقسیم ارث

ماده ۷۵۲ و ۷۵۳ قانون مدنی مبین کننده مفاد مربوط به صلح نامه تقسیم ارث می‌باشند.

در ماده ۷۵۲ این سند برای جلوگیری از نزاع‌های خانوادگی بر سر ارث و میراث از جمله عقود معین تعریف شده و در ماده ۷۵۳ نیز شرایط آن تبیین گشته است.

قانون اعتبار این صلح نامه و اهلیت آن را در تصرف در اموال مشروع و شرکت تنها وراث قانونی در این صلح نامه می‌داند.

طبق این صلح نامه میزان سهم هر فرد از اموال ماترک مشخص شده و با ذکر نام و مشخصات وراث در یک صلح نامه کامل درج و به امضاء همگان می‌رسد.

چنین صلح‌نامه‌هایی به عنوان یک سند کامل جای بحث و نزاع را می‌گیرند و دیگر حرفی هم در میان نخواهد بود.

علاوه بر این قانون حتی پیش‌بینی کرده است که افراد می‌توانند قبل از فوت نسبت به پر کردن صلح نامه تقسیم ارث اقدام نموده و در زمان حیات اموال خود را در بین فرزندان وراث تقسیم نمایند.

این کار هم مزیت‌های خاص خود را دارد و وراث بعد از فوت هر کدام می‌دانند که چه چیزی به ارث خواهند برد و هیچ جنگ و دعوایی هم در میان نخواهد بود.

طبق چنین صلح‌نامه‌هایی اموال فرد تا زمان حیات در اختیار وی قرار داشته و هیچ کس حق دخل و تصرف در آن را ندارد؛ بعد از فوت هم هر کس به سهم خود آگاه است.

مفاد صلح نامه تقسیم ارث

هر چند در صلح نامه تقسیم ارث اصل کار بر تقسیم ارث باقیمانده می‌باشد، اما نکات و موارد دیگری نیز در آن وجود دارد که افراد باید دقت کافی و لازم را نسبت به آن داشته باشند.

با توجه به برخی نکات حقوقی حتما توصیه می‌کنیم که برای پر کردن این صلح نامه از مشاوره حقوقی وکیل پایه یک دادگستری  بهره‌مند شوید؛ زیرا شما بایستی مواردی از قبیل مالیات بر ارث، بدهی‌های متوفی و سایر موارد قانونی را نیز در آن در نظر بگیرید تا مشکل و حرف و حدیثی از این بابت در آینده پیش نیاید.

از این گذشته اعتبار سندی که در دفترخانه تنظیم و مهر و مو شده باشد نیز به مراتب بیشتر از صلح نامه تقسیم ارث عادی خواهد بود.

قانون هم از این عقد حمایت کرده و آن را جزء اسناد قانونی می‌پندارد. از این رو هیچ اعتراضی برای آن قابل قبول نبوده و امضاء کنندگان بعد از توافق انجام یافته بایستی به تعهدات خود پایبند باشند، البته در جایی هم که تقسیم ارث بر روی اموال غیر مشروع متوفی صورت پذیرد، قانون ورود کرده و صلح نامه تقسیم ارث را نامعتبر می‌داند.

دلیل اهمیت صلح نامه تقسیم ارث

اگر سری به دادگاه‌ها بزنید و با پرونده‌های حقوقی مختلفی که در این دادگاه‌ها وجود دارد آشنا شوید، خود به خود متوجه اهمیت صلح نامه تقسیم ارث خواهید شد.

کاربران زیادی به دلایل مختلف در هنگام تقسیم ارث کار را به جاهای باریک کشانده و دعواهای بسیار سخت‌تری راه می‌اندازند.

برادر با بردار و خواهر با خواهر شروع به دشمنی کرده و همین اختلاف در زندگی آینده خانواده نیز ریشه می‌دواند.

در بسیاری از موارد حتی کار به زد و خوردهای سخت نیز می‌کشد که باعث کسر شان افراد شده و هم احترام متوفی در بین اطرافیان از بین می‌رود.

صلح نامه تقسیم ارث اگر در زمان حیات متوفی پر شود نیز به مراتب می‌تواند کارکرد بهتری داشته باشد. به واسطه این عمل دیگری، مالی وجود نخواهد داشت که تکلیف آن مشخص نیست.

از این گذشته خود متوفی نیز در امر تقسیم ارث دخیل بوده و بهترین تصمیم را برای عزیزان خود صادر می‌نماید.

از این گذشته امکان مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری متخصص امور ارث نیز وجود دارد تا تقسیم ارث در صلح نامه تقسیم ارث کاملا بر اساس مقررات و قوانین اسلامی صورت گرفته و هیچ جای بحثی باقی نگذارد. 

در حال حاضر افراد زیادی در حال استفاده از صلح نامه تقسیم ارث می‌باشند.

ادامه‌دار شدن این روند می‌تواند در آینده‌ای نه چندان دور، فرهنگ بد نزاع‌های بعد از فوت را بر سر ارث و میراث از بین ببرد.

میانگین امتیازات ۳ از ۵
از مجموع ۲ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا