شاید تاکنون بسیاری از شما قصد معامله ای را داشته اید و یا حتی خواسته اید اموال خود را به شخص دیگر منتقل کنید بنابراین کم و بیش شاید با ماهیت یک قرارداد آشنا باشید ولی آیا صرف یک شناخت کوچک از ماهیت یک قراداد کافی است؟
قراردادها یک اعمال حقوقی پیچیده ای هستند که در صورت عدم تنظیم آنها در چهارچوب قوانین و مقررات قانونی دچار خسارات جبران ناپذیری خواهید شد بنابراین تیم حقوقی ما سعی دارد چالشهای یک قرارداد را برای شما عزیزان تشریح کند تا بدانید در تنظیم یک قرارداد چگونه باید عمل کنید.
قرارداد به ۲ صورت است:
- قراردادهای کتبی
- قراردادهای شفاهی
قانونگذار تاکیدی بر تنظیم قراردادهای کتبی نداشته است ولی در ادامه به شما خواهیم گفت که عدم تنظیم یک قرارداد به صورت مکتوب چه عواقبی را به دنبال خواهد داشت.
قرارداد شفاهی چگونه است؟
قرارداد شفاهی اینگونه است که طرفین بدون آن که توافق خود را بر روی کاغذی بنویسند صرفا با هم جلسهای گذاشته و صحبت میکنند و به توافق میرسند و پس از اون بر مبنای یک دوستیهای قدیمی یا بر اساس اعتمادی که طرفین به هم دارند آن را مکتوب نمیکنند یا حتی ممکن است در این مواقع اسناد و مدارکی نیز به یکدیگر بسپارند ولی قافل از اینکه ممکنه همین شخص از این فرصت استفاده کنه وازاین اسناد و مدارک سو استفاده کند.
قراردادهای کتبی چگونه هستند؟
طرفین معامله بعد از بحث و گفتگو در مورد شرایط یک معامله و اینکه خواسته آنها از انعقاد و تنظیم قرارداد چیست آن را بر روی یک کاغذ مکتوب کرده و حتی موعد اجرای ان و ضمانت اجراهای ان را نیز مشخص میکنند.
بحث امنیت حقوقی در قراردادها
بحث امنیت حقوقی باید دراولین اولویت هر شخصی برای انعقاد یک قرارداد باشد
مخصوصا زمانی که فردی بخواهد سرمایه ای را در اختیار دیگری قراردهد تا با سرمایه اوکاری را شروع کند در اولویت است متاسفانه امروزه بیشترین هجم پروندههای دادگاههای حقوقی و کیفری پروندههایی هست که مبنای آن از یک قرارداد ساده تشکیل شده است نه اینکه یک قرارداد خیلی پیچیده بنابراین بهتر است قبل از انجام هر کاری حتی انعقاد یک قراداد ساده با یک وکیل و مشاوره حقوقی تلفنی مشورت کنید.
امروزه قراردادها یکی از با اهمیت ترین مسائل و موضوعات حقوقی روز است که به دلیل پیچیدگیهای موارد مربوط به کسب و کارها و معاملات عموم مردم، توجه ویژه ای به آنها شده است.
قانونگذار در قانون، قرارداد را این گونه تعریف کرده است: مطابق ماده ۱۸۳ قانون مدنی: (یک یا چند نفر در مقابل یک یا چند نفر دیگر تعهد به امری نمایند و مورد قبول آنها قرار گیرد).
بعد از انعقاد یک قرارداد طرفین بر مبنای آن دارای تعهداتی خواهند شد که هرگونه تخلف از آن دارای ضمانت اجرای قانونی خواهد بود تنظیم یک قرارداد یک امر تخصصی است که نیازمند تجربیات زیادی است و باید در چهارجوب قوائد حقوقی و قانونی خود تنظیم شود.
بنابراین در این راستا نیاز به یک وکیل یا مشاوره حقوقی متخصص در امر تنظیم یک قرارداد خواهید داشت تا طرفین قرارداد بتوانند بهترین بهره برداری مثبت را از این قرارداد ببرند و کمترین خطا و ایرادی به آن وارد شود.
در واقع وکیل آنلاینی میگوید در تنظیم قراردادها میتوان به قراردادهای ذیل اشاره نمود:
- قراردادهای املاک (قولنامه، مبایعه نامه، مشارکت در ساخت و غیره)
- قرادادهای بین المللی
- قرادادهای خصوصی
و خیلی قرادادهای دیگه که بر مبنای خواستههای افراد منعقد میشود.
ارکان عمومی یک قراداد به شرح ذیل است
- عنوان قراداد
- متن قرارداد که قصد طرفین از انعقاد آن است
- مبلغ قرارداد
- شرایط ضمن عقد
- تاریخ و موعد تعیین شده برای انجام تعهدات ان قرارداد است
یکی از مهمترین شرایط یک قرارداد این است که شما در وحله اول قصد معامله با چه کسی را خواهید داشت؟
هر شخصی با توجه به آزادی قرادادها میتواند با هرکسی معامله کند ولی باید در انتخاب شخص طرف قرارداد خود احتیاط را رعاین کنید چرا که بسیاری از افراد حتی با یک قرارداد محکم که هیچ گونه راهی برای تخلف شخص نزاشته است باز خلف وعده نموده و هیچ ابایی به ضرر طرف خود نخواهند داشت.
بنابراین صرف ضمانت اجراهای سنگین در یک قرارداد نمیتواند شخص را پایبند آن نماید و شما را از گزند خسارات بعدی مصون دارد بنابراین اولین قدم انتخاب طرف معامله است و دومین قدم، مشورت با یک مشاور و وکیل کاردان و متخصص در امور قراردادهاست که بتواند چالشهای یک قراداد را با شما بررسی تا بتواند یک قراداد را با کمترین و یا حتی شاید هیچ خطایی تنظیم نماید.
فرق قرارداد مکتوب و شفاهی در دادگاه ها چیست؟
همانطور که هرادعایی نیاز به اثبات دارد دعاوی مربوط به یک قرارداد نیز پس از طرح در دادگاه باید بر اساس ادله و مدارک محکمه پسند باشد؛ بنابراین صرف حضور طرفین و ادعای انعقاد یک قرارداد شفاهی کافی نیست بلکه باید در محضر دادگاه ابتدا آن را اثبات نمایید تا بتوانید ضمانت اجراهای ناشی از تخلف آن را نیز مطالبه کنید.
بنابراین سعی کنید هر توافقی را مکتوب کنید که در صورت طرح هر گونه دعاوی بر علیه شما بتوانید ادعای طرف یا اشخاص دیگر را با ارائه آن اثبات نمایید.
در همین خصوص دریافت مشاوره حقوقی قراردادها به صورت تخصصی به شما کمک مینماید.