خانواده

جلوگیری از ادامه تحصیل زن توسط شوهر

محرومیت از تحصیل از مشکلاتی است که ممکن است مرد برای زن ایجاد کند. برخی از زنان تصور می‌کنند که همسر آن‌ها می‌تواند مانع کار کردن یا تحصیل آنان شود.

در این نوشتار به بررسی حق تحصیل زن طبق قانون و جلوگیری از ادامه تحصیل زن توسط شوهر می‌پردازیم. برای احقاق چنین حقی می توان از کمک وکیل متخصص نیز استفاده نمود.

حق تحصیل زن طبق قانون

برای جلوگیری از برخی مشکلات و اختلاف نظرها بهتر است زمان ازدواج زن و مرد بر سر همه موارد با یک دیگر توافق کنند که حق تحصیل زن یکی از آن‌ها است.

در صورتی که زن قبل از ازدواج با همسر خود شرط کند که بعد از ازدواج قصد تحصیل دارد، مرد نمی‌تواند مانع آن شود.

شروط ۱۲ گانه ضمن عقد ازدواج حق طلاق، حق اشتغال، حق تحصیل و غیره را نیز در برمی‌گیرد که در مورد حق تحصیل زن، مرد می‌تواند با امضا کردن شروط ضمن عقد، اجازه تحصیل را به همسر خود بدهد یا با امضا نکردن آن، این حق را از او سلب کند.

حق تحصیل زن طبق قانون

شکایت برای ممانعت از تحصیل

طبق قانون، زن و شوهر هر کدام  اختیارات مشروع خود را دارند و بدون داشتن دلیل قانونی و منطقی نمی‌توان هیچ حقی را از مرد یا زن سلب کرد؛ بنابراین شوهر نمی‌تواند با دلایل غیرمنطقی همسر خود را از انجام برخی از کار‌ها محروم کند.

به طور مثال وکیل تلفنی می‌گوید اگر مرد بدون هیچ دلیل موجه قانونی به زن اجازه تحصیل ندهد و او را از ادامه تحصیل باز دارد، کار غیرقانونی انجام داده است.

زن می‌تواند شکایت خود را تحت عنوان عسر و حرج به دادگاه تقدیم کند. عسر و حرج به معنای شرایط سخت در زندگی مشترک است و اگر به دادگاه ثابت شود که شوهر با دلایل غیرمنطقی شرایط سخت و غیر قابل تحمل را برای همسر خود ایجاد کرده است، به زن حق طلاق می‌دهد.

ادامه تحصیل زن بدون اجازه شوهر

تحصیل زن بدون اجازه شوهر

حق تحصیل زن طبق قانون از حقوق مدنی آن‌ها محسوب می‌شود و جلوگیری از داشتن این حق، نیازمند ماده قانون است.

بنابراین مرد فقط زمانی می‌تواند از ادامه تحصیل همسر خود جلوگیری کند که ادامه تحصیل زن به زندگی زناشویی لطمه‌ای وارد کند و باعث برهم خوردن زندگی مشترک شود، در آن صورت شوهر می‌تواند همسر خود را از ادامه تحصیل بازدارد.

بنابراین، در صورتی که تحصیل زن بدون اجازه شوهر باشد، مرد فقط می‌تواند مانع از آن شود؛ در غیر این صورت ادامه تحصیل جز دلایل طلاق از سوی مرد نیست.

شایان ذکر است اگر زن در زمان ازدواج در حال تحصیل باشد، مرد بعد از ازدواج اجازه مخالفت ندارد.

در هر صورت با وجود این که شرط ضمن عقد بسیار مهم است، ولی همه این مسائل بستگی به توافق دو طرف بعد از ازدواج دارد. بهتر است نظارت یک مشاوره حقوقی در این زمینه وجود داشته باشد.

ارائه خدمات مشاوره می‌تواند در قالب مشاوره حقوقی آنلاین نیز ارائه گردد. رزرو آن از طریق سایت قابل انجام است.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

یک دیدگاه

  1. عجب دنیاییه چطور مردها می تونن ادامه تحصیل بدن ولی زنان نمی تونن وندی شلیت تو روحت چون چه قدر خوشبختیم در عصر آزادی زندگی می کنیم اون موقع هیچی نبودیم الا دختر فلانی یکم بعد زن یه خره یا مادر کره خره الان به مدد تحصیلات و شغل هویتی مجزا از ازدواج داره مثل امیلی در پاریس که یک زن مستقل قدرتمند تحصیلکرده است هرچند اخلاق مداری توشون کم بود و صد البته دلم برای کارکتر اصلی خیلی سوخت به نظرم پول ارزشش نداشت که اینهمه خودت زجر بدی تا به یک زن کله شق افکار آمریکایی یاد بدی ولی حقیقتا آموزش اراده و تلاش و خلاقیتش فوق العاده بود من خیلی خوشم اومد به هرحال پیچیدگی خاصی داشت و البته سبک پری دریایی داشت تعامل با افراد و آموزش فناوری ها عالی بود یادمون باشه مجهز شیک عین اونا شیم با یکم ادیت یک داستان آموزنده به همه توصیه می کنم تلاش استقامت خلاقیت و لطافت و زیبایی و ارزش های اخلاقی البته مراعات همو هنوزم میگم نمی کردند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا