با ارائه پرونده و ثبت شکایت در دادسرا، شاکی و کسی که از او شکایت شده است باید در جریان مرحله به مرحله پرونده باشند تا بتوانند در مواعد قانونی اقدامات لازم را صورت بدهند.
اطلاع از روند پرونده معمولا از طریق ابلاغیه دادسرا به طرفین اختلاف ارجاع می شود.
این ابلاغیه نیز مانند سایر ابلاغیه ها در سایت سامانه ثنا قرار می گیرند، اما با توجه به شلوغی این سامانه گاهی ورود به آن مشکل است.
به همین مناسبت، تمهیدات دیگری برای پیگیری پرونده در دادسرا پیش بینی شده است.
یکی از این تمهیدات اطلاع از روند پرونده در دادسرا از طریق پیامک است؛ از این رو در این مقاله به بررسی سامانه پیامکی اطلاع از پرونده در دادسرا می پردازیم.
پیگیری پرونده ها در دادسرا
دادسرا نخستین مرجعی است که برای اقامه دعوی کیفری است که وظیفه رسیدگی مقدماتی به پرونده را بر عهده دارد.
به عبارت دیگر، قبل از اینکه پرونده به دادگاه برود و برای متهم مجازات تعیین شود، دادسرا به پرونده کیفری و جرایم رسیدگی می کند و در صورتی که متهم را مقصر بداند و عمل وی را مستوجب مجازات بداند، پرونده را به دادگاه ارسال می کند؛ به همین دلیل رسیدگی به پرونده ها در دادسرا از اهمیت فراوانی برخوردار است و گاها تکلیف نهایی پرونده در همان دادسرا مشخص می شود و به اصطلاح قرار منع تعقیب صادر خواهد شد.
به همین مناسبت، اشخاص ذی نفع در پرونده، باید بتوانند به نحو مقتضی از پرونده کیفری خود اطلاع حاصل نمایند.
یکی از مهم ترین روش هایی که برای پیگیری پرونده ها در دادسرا وجود دارد، آن است که متقاضی در سامانه ای که برای ابلاغ اوراق قضایی مشخص شده است عضو شده و از کلیه اطلاعات مربوط به پرونده مطلع بشود که این سامانه تحت عنوان " سامانه ثنا " نام گذاری شده است.
علاوه بر این، این امکان فراهم شده است که افراد بتوانند با استفاده از شیوه پیامکی و با ارسال یک پیام کوتاه به سامانه اعلام شده، از جزییات مربوط به پرونده کیفری اطلاع یابند که در ادامه، این سامانه را به صورت کامل معرفی می کنیم ، مراحل و نحوه استفاده از آن را توضیح خواهیم داد.
همانگونه که در قسمت قبل توضیح داده شد، یکی از آسان ترین روش ها برای اطلاع از روند پرونده کیفری در دادسرا، روش پیامکی می باشد.
سامانه پیامکی پیگیری پرونده دادسرا، سامانه ای است که جهت پیگیری پرونده در دادسرا طراحی شده است.
افرادی که پرونده ای در دادسرا دارند می توانند با ارسال کد درست به این سامانه از مسائل مربوط به پرونده خود آگاه شوند.
البته نکته مهمی که درباره استفاده از این سامانه وجود دارد این است که تنها افرادی می توانند از خدمات آن استفاده کنند که شماره تلفن همراه آنها در سیستم مدیریت قضایی پرونده ثبت شده باشد.
شماره سامانه پیگیری پرونده در دادسرا، ۵۰۰۰۴۹ است که با ارسال کد لازم به آن می توانید به اطلاعات پرونده خود دسترسی پیدا کنید.
در ادامه، مراحل پیگیری پرونده دادسرا از طریق پیامک را توضیح می دهیم.
نحوه پیگیری پرونده دادسرا از طریق پیامک
نحوه پیگیری پرونده دادسرا از طریق پیامک به این صورت است که برای دریافت اطلاعات مربوط به:
- خلاصه پرونده: عدد ۱
- رمز پرونده: عدد ۲
- شعبه رسیدگی کننده و آدرس: عدد ۳
- ارسال پیشنهاد و انتقاد: عدد ۹
را به شماره ۵۰۰۰۴۹ ارسال نمایید.
بعد از اینکه عدد مورد نظر به سر شماره اعلام شده ارسال شد، برای شما پیامکی می آید که از شما در خواست کد می کند.
در واقع برای اینکه آنچه می خواهید در اختیار شما گذاشته شود، باید یک سری اطلاعات را ارسال کنید.
به این ترتیب که:
- برای دریافت خلاصه پرونده، از شما خواسته می شود که کدی به ترتیب زیر وارد کنید: #۱ شماره پرونده # شماره فرعی پرونده # رمز شخصی
- برای دریافت رمز شخصی پرونده، از شما خواسته می شود که کدی به ترتیب زیر وارد کنید: #۲ شماره پرونده
- برای دریافت شعبه رسیدگی کننده و آدرس، از شما خواسته می شود که کدی به ترتیب زیر وارد کنید: #۳ شماره پرونده # شماره فرعی پرونده # رمز شخصی