مجازات مصرف مشروبات الکلی در حین رانندگی
استفاده از مشروبات الکلی و مواد روانگردان باعث عدم تمرکز در رانندگی شده و موجب میشود که راننده نتواند در حین رانندگی تصمیمگیری صحیح داشته باشد و ممکن است باعث ایجاد خطراتی شود.
براساس اعلام مرکز اطلاعرسانی پلیس راهنمایی و رانندگی مصرف مشروبات الکلی و مواد روان گردان خطر ریسکپذیری و وقوع تصادف را ۱۰ برابر افزایش می دهد.
مطابق با قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی علاوه بر جریمه ۴۰۰ هزار تومانی و ضبط گواهینامه به مدت شش ماه پرونده قضایی نیز برای فرد خاطی تشکیل شده و وی به مرجع قضایی معرفی خواهد شد.
شرب خمر علاوه بر تخلف رانندگی، به لحاظ قانونی نیز جرم محسوب میشود، برابر قانون مجازات اسلامی علاوه بر حد شرعی که ۸۰ ضربه شلاق است، مجازات حبس تعزیری نیز برای فرد خاطی در نظر گرفته شده است.
تشخیص مصرف مشروبات الکلی توسط راننده متخلف را با دستگاههای الکلسنجی که در اختیار پلیسهای راهنمایی و رانندگی سهل و آسان است.
مطابق ماده ۷۱۸ قانون مجازات اسلامی هرگاه فردی با وسیله نقلی موتوری در حالت مستی اقدام به رانندگی کند، عمل وی جزو موارد مشدد و تشدیدکننده محسوب شده و قانونگذار مجازاتی بیش از دوسوم حداکثر مجازات تعیین خواهد کرد.
طبق این ماده قانونی فرد خاطی یک تا پنج سال از حق رانندگی یا تصدی وسایل موتوری محروم خواهد شد.