لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

محاسبه دیه بر اساس دادنامه

  • آدرس ایمیل خود را جهت ارسال نتیجه محاسبات وارد نمایید.

خدمت محاسبه دیه بر اساس دادنامه بصورت کاملا آنلاین و رایگان محاسبه حقوقی شما در خصوص دادنامه را ساده و سریع می‌کند.


دیه چیست؟

دیه مالی است که به دلیل قتل یا نقص عضو، به کسی که صدمه دیده یا بازماندگان او پرداخت می‌شود.

بر اساس تعاریف قانونی، دیه کیفر نقدی است که از مجرم به نفع مجنی‌علیه یا قائم‌مقام او گرفته‌می‌شود. میزان دیه ازسوی دادگاه تعیین شده‌است.

قوانین جدید دیه در بیمه شخص ثالث

قوانین جدید بیمه شخص ثالث قوانینی کاملا انسان‌دوستانه و خالی از هرگونه نگاه منفعت‌طلبانه به بیمه شخص ثالث است؛ مخصوصا قوانین مرتبط با بخش دیه و خسارت‌های جانی و بدنی، در این بخش قصد داریم به این قوانین اشاره کنیم:

اشخاص ثالث در تصادفات تحت هر شرایطی (بجز تقلب و تبانی بیمه‌گذار و شخص ثالث)، دیه فوت و نقص عضو را دریافت می‌نمایند.

حتی اگر راننده مقصر حادثه فاقد گواهی‌نامه و یا حتی فاقد بیمه‌نامه باشد؛ در این حالت دیه به صورت یکجا به فرد زیان‌دیده پرداخت می‌شود و راننده مقصر حادثه به صندوق تامین خسارت‌های بدنی معرفی شده و دیه برای وی قسط‌بندی می‌شود. (البته بعد از گذراندن مراحل اداری و قانونی آن)

بنابراین صحنه تصادف را تحت هیچ شرایطی ترک نکنید. در آن صورت اگر فرد مجروح فوت کند قتل شبه عمد بوده دردسرهای بعدی آن به مراتب بیشتر خواهد بود.

برابری زن و مرد در دیه سال 98 بیمه شخص ثالث

همانطور که می‌دانید دیه زن و مرد در دین اسلام متفاوت است و دیه زن کمتر از دیه مرد است؛ اما نکته مهم این است که طبق قوانین جدید، و طبق دیه سال 98 ، در تصادفات دیه زن و مرد برابر است! یعنی در صورتی که در اثر حوادث مربوط به خودرو شخص ثالث فوت کند یا دچار نقص عضو شود؛ چه زن باشد چه مرد، برای آنها دیه یکسانی پرداخت می‌شود.

تفاوت‌های «دیه» و «ارش»

حتما شما هم در قوانین مرتبط با بیمه شخص ثالث با کلمات «دیه» و «ارش» مواجه شده‌اید در این قسمت به صورت مختصر به تعریف این دو مفهوم می‌پردازیم تا تفاوت آنها مشخص شود.

دیه در لغت به معنای خون‌بها و نوعی مجازات است؛ مطابق قانون میزان دیه در شرع و قانون مشخص شده؛ حکم پرداخت دیه مستلزم درخواست شخص آسیب‌دیده و درصورت فوت اولیای دم و افرادی که دیه را به ارث می برند است.

شکایت دیه از طریق دادسرا و دادگاه کیفری صورت می گیرد و نیازی به تقدیم دادخواست ندارد گرچه اگر بخواهیم دیه را از طریق دادگاه حقوقی مطالبه کنیم، نیاز به تقدیم دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی دارد.

مطابق قانون ارش، دیه‌ای است که مقدار و میزان آن در شرع تعیین نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تأثیر آن بر سلامت فرد آسیب‌دیده و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کارشناس میزان آن را تعیین می کند. مقررات دیه مقدر در مورد ارش نیز جریان دارد، مگر این که در این قانون ترتیب دیگری مقرر شود».

ارش نیز همچون دیه، از طریق دادسرا و دادگاه کیفری رسیدگی و مورد حکم قرار می گیرد. در حال حاضر، دادگاه‌ها با توجه به ماده یک قانون نظام پزشکی، تعیین ارش را به پزشکی قانونی محول می‌کنند گرچه تکلیفی برای ارجاع به پزشکی قانونی ندارند.