لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

وکیل ثبت احوال: لیست بهترین وکلای ثبت احوال آنلاین و تلفنی

صدها وکیل ثبت احوال به صورت آنلاین، تلفنی و ۲۴ ساعته آماده ارائه خدمت به شما عزیزان می‌باشند. از لیست زیر، بهترین وکیل ثبت احوال را انتخاب کنید و شروع به گفتگو کنید. بنیاد وکلا کیفیت خدمات را ۱۰۰٪ تضمین می‌کند.

وکیل مورد نظر خود را بر اساس نام، تخصص یا استان جستجو کنید.

خدمات قابل ارائه
جنسیت

بهترین وکیل ثبت احوال را جستجو و انتخاب کنید

۱,۵۸۴ وکیل

شما در حال مشاهده اطلاعات فیلتر شده هستید،
مرتب سازی:
مینا امیری ثانی
مینا امیری ثانی
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
تهران، پاسداران از چهارراه تا نوبنیاد
۴.۹ از ۵
بر اساس (۶۳) نظر
۱۷۷ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۱۸ دقیقه
آسیه فتاحی امیردهی
آسیه فتاحی امیردهی
وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه
تهران
۴.۸ از ۵
بر اساس (۲,۴۷۱) نظر
۶,۶۰۰ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۲۹ دقیقه
امیر مهدی‌زاده
امیر مهدی‌زاده
وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه
مشهد
۱ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۱۹ دقیقه
سحر حیران
سحر حیران
کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه
مشهد
حسین مظاهری تهرانی
حسین مظاهری تهرانی
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
تهران، شریعتی از بهارشیراز تا پیچ شمیران
۴.۹ از ۵
بر اساس (۲۶۹) نظر
۱,۱۴۸ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۲۵ دقیقه
ابوالفضل جهان بخش
ابوالفضل جهان بخش
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
تهران، گیشا
۴.۸ از ۵
بر اساس (۱,۲۲۴) نظر
۴,۷۵۸ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۵۳ دقیقه
مرتضی حاتمی فر
مرتضی حاتمی فر
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
تهران، ولیعصر از نیایش تا پارک وی
۴.۹ از ۵
بر اساس (۹) نظر
۲۷ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۳۸ دقیقه
عبدالصمد محمدی مقدم
عبدالصمد محمدی مقدم
وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه
شیراز
۴.۷ از ۵
بر اساس (۳۲۷) نظر
۱,۱۱۹ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۱۴ ساعت
اشکان امانی
اشکان امانی
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
اصفهان
۵ از ۵
بر اساس (۲) نظر
۲ خدمت موفق ارائه شده
الناز ابراهیم پور
الناز ابراهیم پور
کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه
ساری
سعید روستایی
سعید روستایی
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
شیراز
۴ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۱۵ دقیقه
غزال زارعی
غزال زارعی
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
تهران، بلوار صبا-قیطریه
۴.۲ از ۵
بر اساس (۵) نظر
۶۳ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۱۰ ساعت
پرویز رشیدی مراديان
پرویز رشیدی مراديان
وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه
قم
۱ خدمت موفق ارائه شده
زینب جوام
زینب جوام
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
تهران، دلاوران-الغدیر
۵ از ۵
بر اساس (۷) نظر
۲۰ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۱۸ ساعت
توحید قاسم زاده
توحید قاسم زاده
کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری
ارومیه

ممکن است برای شما یا اطرافیانتان این موضوع پیش آمده باشد که برای انجام اموری مانند تعویض شناسنامه و یا دریافت گواهی فوت به اداره ثبت احوال محل خود مراجعه کرده باشید.

اگر به واحدهای مختلف ثبت احوال مراجعه کرده باشید، حتما شاهد حجم انبوهی از متقاضیان خواهید بود که جهت انجام امور ثبتی مرتبط با اسناد سجلی به این نهاد مراجعه کرده‌اند. بر اساس آمارهای منتشر شده، ثبت احوال طی چند سال گذشته، به عنوان یکی از ارگان‌های پر متقاضی جهت ارائه خدمات عمومی شناخته شده است. 

قدمت نهاد ثبت احوال تقریبا به سال 1304 بر می‌گردد که در ابتدا با نام اداره اسناد سجلی تاسیس شد. در آن دوران، این نهاد تحت نظارت نهاد عدلیه بود که بعد از گذشت مدت زمانی، تغییراتی در این نهاد پدید آمد.

بالاخره در سال 1355، با تصویب قانون ثبت احوال، این نهاد جنبه مستقل به خود گرفت و فعالیت رسمی خود را آغاز نمود. در سال 1366 نیز اصطلاحاتی در قانون مزبور پدیدار شد که البته ماهیت اصلی قانون به قوت خود باقی ماند. 

وظایفی که اداره ثبت احوال در حال حاضر انجام می‌دهد، بر اساس قانون ثبت احوال است و عمدتا حیطه کاری این نهاد در خصوص اسناد سجلی است. به جزء ثبت احوال، نهاد دیگری امور مربوط به ثبت و صدور مدارکی چون شناسنامه را انجام نمی‌دهد و از این حیث می‌توان ثبت احوال را به عنوان نهادهای حساس و مهم در کشور در نظر گرفت. به دلیل آن که اطلاعات هویتی هر شخصی در سیستم نهاد ثبت احوال تایید شده است، باید شرایطی در نظر گرفته شود که به هر طریقی اطلاعات مردم به راحتی افشاء نشود. 

امور مربوط به ثبت احوال، صرفا در خصوص صدور مدارکی چون شناسنامه و کارت ملی نیست. بلکه ایجاد تغییراتی در نام و نام خانوادگی افراد و همچنین سن آن‌ها در صلاحین این ارگان است. در واقع افرادی که می‌خواهند نام کوچک و یا فامیلی خود  را تغییر دهند، باید از طریق اداره ثبت احوال اقدام کنند.

اداره ثبت احوال، به همین شکل برای تغییر دادن مشخصات افراد اقدام نمی‌کند و باید درخواست متقاضیان جنبه قانونی داشته باشد. در قانون، محدودیت‌هایی برای اعمال تغییرات در مشخصات و سن اشخاص در نظر گرفته است که اداره ثبت احوال نمی‌تواند برخلاف آن عمل کند. 

اگر قصد انجام کارهایی را دارید که در دسته‌بندی موضوعات ثبت احوال قرار می‌گیرند، همواره توصیه می‌شود که برای این امور از تجارب وکلا متخصص استفاده نمایید. وکیلی که تخصص کافی در زمینه دعاوی ثبت احوال دارد، می‌تواند به موکل خود جهت رسیدن به خواسته‌اش کمک نماید. بری اخذ وکیل متخصص ثبت احوال، کافیست با مجموعه بنیاد وکلا در ارتباط باشید تا بتوانید با بهترین وکلا ایران قرارداد وکالت امضاء نمایید. 

دعاوی ثبت احوال چیست؟

از دعاوی ثبت احوال می‌توان مفاهیم مختلفی را برداشت نمود. در واقع زمانی که بحث دعاوی ثبت احوال مطرح می‌شود، عمدتا معنای طرح دعوا علیه نهاد ثبت احوال است. اما از دیدگاه دیگر که مورد توجه این مقاله نیز است، دعاوی که در رابطه با ثبت احوال بوده مانند تغییر نام و تغییر سن به عنوان دعاوی ثبت احوال شناخته می‌شود. 

در خصوص موضوعات قضایی، دعاوی مختلفی وجود دارد که مهم‌ترین آن دعاوی راجع به ثبت احوال است. دعاوی مانند خانواده، کیفری، حقوقی و غیره همواره مطرح می‌شوند و به عنوان شناخته شده ترین انواع دعاوی قضایی به شمار می‌روند که بخشی از آن‌ها مرتبط با امور ثبت احوال است. 

بنابراین می‌توان اینگونه بیان کرد که موضوعاتی که در صلاحیت ثبت احوال باشد، در زمره دعاوی ثبت احوال قرار می‌گیرد. لازم به ذکر است که دعاوی ثبتی را نباید با دعاوی ثبت احوال به صورت یکسان در نظر گرفت. دعاوی ثبتی مرتبط با ثبت اسناد مختلف مانند اسناد رسمی ملک است. اما امور ثبت احوال در رابطه با ثبت اسناد سجلی است. در واقع ثبت اسنادی مانند گواهی فوت و یا گواهی ولادت و همچنین صدور مدارکی مانند شناسنامه در صلاحیت قانونی اداره ثبت احوال است. 

گفتنی است که در مواقعی نیز امکان بروز تخلف از سوی نهاد ثبت احوال وجود دارد و می‌توان علیه این نهاد نیز اقدام به ثبت شکایت از طریق مراجع ذی ربط مانند دیوان عدالت اداری نمود. در هر صورت باید گفت که برای انجام امور ثبت احوال، لازم است که وکیل گرفته شود و این که وکیل ثبت احوال کیست و چه اموری را انجام می‌دهد، در بخش بعدی به این موضوع خواهیم پرداخت. 

وکیل ثبت احوال

به چه کسی وکیل ثبت احوال گفته می‌شود؟

وکیل دادگستری، فردی است که تمامی مراحل و فرآیند ورود به عرصه وکالت را با موفقیت طی کرده است و در نهایت به وکالت در دعاوی قضایی می‌پردازد. زمانی که فردی به عنوان وکیل، وارد حرفه وکالت شد، می‌تواند امور مختلفی را وکالت کند که یکی از آن‌ها موضوعات ثبت احوال است. با توجه به گسترده بودن موضوعات حقوقی و عدم محدودیت در پذیرش وکالت در انواع دعاوی، یک وکیل این توانایی را دارد که پرونده‌های مختلفی مورد وکالت قرار دهد. 

از این حیث، وکلایی که به شکل تخصصی در حوزه دعاوی ثبت احوال فعالیت می‌کنند، می‌توان عنوان وکیل ثبت احوال را برای آن‌ها در نظر گرفت. در واقع وکیل ثبت احوال، تخصص و مهارت اصلی حرفه وکالت او، رسیدگی به امور ثبت احوال است.

عموما وکیلی که فعالیت او به شکل تخصصی است، پرونده‌های دیگری به جزء حیطه صلاحیت خود را رسیدگی نخواهد کرد. در این صورت، وکیل ثبت احوال، به شکل کاملا تخصصی، به پرونده‌های مرتبط با ثبت احوال رسیدگی نموده و در اغلب مواقع، وکالت دعاوی دیگر را قبول نمی‌کند. 

تخصصی عمل کردن وکلا در مورد دعاوی مختلف باعث می‌شود تا موکلین برای رفع مشکلات حقوقی خود به وکیل متخصص در همان زمینه مراجعه کنند. این موضوع در خصوص دعاوی ثبت احوال نیز صدق می‌کند و باعث می‌شود تا موکلی که در مورد موضوعی مانند تغییر نام خانوادگی و تغییر سن و سال با وکیل متخصص در حوزه ثبت احوال در ارتباط باشد. 

اهمیت داشتن وکلا متخصص در طرح دعاوی حقوقی از جمله ثبت احوال باعث می‌شود تا وکیل بتواند به نحو صحیح به موکل خود در راستای تحقق عدالت و دستیابی وکیل به حق قانونی خود برسد. بنابراین در مورد وکلا ثبت احوال، می‌توان گفت که تمام توانایی و مهارت حرفه وکالت آن‌ها در رابطه با موضوعات ثبت احوال است. 

پرونده‌های مورد تخصص وکیل ثبت احوال

در بخش قبل به عنوان وکیل ثبت احوال کیست، پرداخته شد و بیان شد که هر وکیلی که در امور ثبت احوال دارای مهارت و توانایی بالایی باشد و به نوعی حرفه وکالت او تخصصا در این زمینه باشد، تحت عنوان وکیل ثبت احوال شناخته می‌شود.

در مورد این موضوع که چه پرونده‌هایی مورد تخصص وکیل ثبت احوال است و در مواقع وکیل متخصص در دعاوی ثبت احوال به چه موضوعاتی رسیدگی می‌کند، باید به موارد زیر اشاره نمود: 

  • اخذ شناسنامه
  • ابطال نمودن شناسنامه
  • تغییر نام و نام خانوادگی
  • کاهش سن در مدارک رسمی
  • حذف نام همسر از شناسنامه
  • ثبت طلاق و ازدواج

وکیل ثبت احوال، علی القاعده به پرونده‌های مزبور رسیدگی می‌کند. در واقع موارد مزبور به عنوان تخصص اصلی وکیل ثبت احوال به شمار می‌رود. با توجه به این که این پرونده‌ها در تخصص وکیل ثبت احوال است، موکلین می‌توانند انجام این امور را بر عهده چنین وکلایی قرار دهند.

حال در این خصوص که پرونده‌های مورد تخصص وکلا ثبت احوال چگونه بررسی می‌شود و چه شرایط قانونی برای آن‌ها عنوان شده است، در بخش بعدی اینگونه موارد را مورد بررسی خواهیم نمود. 

وکیل دعاوی ثبت احوال

وکیل متخصص رسیدگی به پرونده کاهش میزان سن در مدارک رسمی

در گذشته، افراد به راحتی می‌توانستند تغییراتی را در سن و سال خود ایجاد کنند اما قانونی در سال 1367 با عنوان حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آن‌ها تصویب شد و به نوعی اعمال تغییر در سن افراد را محدود نمود.

طبق قانون مزبور، اعمال هرگونه تغییراتی در تاریخ تولد اشخاص، ممنوع و غیرقانونی است. البته تبصره این ماده در ادامه بیان می‌کند که هر شخصی در طول دوران زندگی خود تنها یک مرتبه می‌تواند سن قانونی خود را در شناسنامه تغییر دهد. 

در این صورت می‌توان گفت که تغییر دادن سن افراد، در حالت کلی عملی غیر قانونی است اما اگر شرایط قانونی در این زمینه وجود داشته باشد، می‌توان درخواستی را در این زمینه به مراجع ذی‌ربط ارائه نمود. اگر فردی ادعا می‌کند که سن واقعی او با سن مندرج در شناسنامه متفاوت است، می‌تواند برای اعمال تغییر در تاریخ تولد خود اقدام نماید. در اغلب مواقع نیز افراد متقاضی خواستار کاهش سن خود هستند و کمتر کسی را می‌توان یافت که به دنبال افزایش سن خود باشد. 

در هر صورت اگر اختلاف سن بیش از 5 سال باشد، یعنی بین سن واقعی شخص با میزان سن تعیین شده در مدارک رسمی، بیشتر از پنج سال اختلاف داشته باشد، رسیدگی به درخواست متقاضیان مبنی بر کاهش سن در کمیسیون تشخیص سن انجام می‌شود.

این کمیسیون مرکب از فرماندار یا بخشدار، رئیس اداره ثبت احوال محل و پزشک منتخب، مدیر عامل سازمان بهداری استان و رئیس شورای اسلامی شهر و یا بخش‌محل صدور شناسنامه و با عضویت و ریاست قاضی دادگاه صالح محل تشکیل می‌گردد. 

حال اختلاف سنی کمتر از پنج سال در صلاحیت دادگاه است. دادگاه حقوقی محل اقامت شخص متقاضی، به درخواست‌های مرتبط با تغییر دادن سن افرادی که اختلاف سنی آن‌ها از پنج سال کمتر است، رسیدگی می‌کند. برای ثبت درخواست مزبور، باید فرآیند دادرسی مانند تنظیم دادخواست و ثبت آن در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی انجام شود. از این حیث به اشخاصی که تمایل به اعمال تغییرات در سن خود دارند، توصیه می‌شود که در این زمینه، وکیل بگیرند. 

وکلا متخصص دعاوی ثبت احوال، با روند کلی انجام پرونده‌های درخواست تغییر سن در شناسنامه آشنا هستند و می‌توانند به موکلین خود در این راستا کمک کنند تا بتوانند خواسته خود یعنی کم کردن سن و تغییر تاریخ تولد برسند. 

وکیل برای تغییر نام و نام خانوادگی

پرونده دیگری که وکیل ثبت احوال به آن رسیدگی می‌کند، درخواستی مبنی بر تغییر نام و نام خانوادگی است. در قانون، محدود چندان زیادی برای اعمال تغییر در نام کوچک ایجاد نشده است اما تغییر دادن نام خانوادگی محدودیت بیشتری دارد.

در صورتی که نام و فامیلی شخصی، بیش از دو کلمه بوده و همچنین عناوین و القاب نامناسبی برای آن باشد، با فرض این که سن متقاضی به 18 سال سال تمام رسیده باشد، می‌تواند درخواست تغییر نام خود را به اداره ثبت احوال بدهد. 

وکیل ثبت احوال بنیاد وکلا

وکیل برای حذف نام همسر از شناسنامه

درخواست حذف نام همسر طبق قانون هم از طرف آقا و هم خانم می‌تواند ارائه شود. حذف نام همسر می‌تواند در خصوص دلایلی مانند فوت و طلاق باشد. زمانی که همسر فوت می‌نماید و یا طلاق می‌گیرد، تحت شرایطی این امکان را دارد که مشخصات همسر خود را حذف نماید. 

اگر زوجین از هم جدا شده و طلاق خود را به ثبت رسانده باشند، در صورتی که یکی از طرفین بخواهد مشخصات همسر را از شناسنامه حذف کند، باید ازدواج مجدد داشته باشد. البته ازدواج مجدد، تنها دلیلی برای این کار نیست، اما افرادی که قصد ازدواج مجدد را دارند، تمایل به حذف نام همسر از شناسنامه خود دارند. در این صورت بعد از ثبت ازدواج دوم، می‌توان با ارائه مدارک مورد نیاز اقدام به حذف مشخصات همسر از مدارک رسمی نمود. 

گفتنی است که اگر زوجه از زوج طلاق بگیرد و قبل از طلاق، رابطه جنسی بین آن‌ها برقرار نشده باشد، می‌تواند بدون داشتن ازدواج دوم برای حذف نمودن نام همسر از شناسنامه اقدام کند. در واقع به دلیل آن که خانم باکره است، بعد از طلاق قانون این اجازه را به او داده است که بتواند نام شوهر سابق را از مدارک هویتی خود حذف کند. 

بنابراین زن و مردی که برای ازدواج مجدد اقدام نموده و به تبع آن تمایل دارند که نام همسر سابق را به کل از صفحات مربوطه در شناسنامه حذف نمایند، باید ابتدا ازدواج خود را ثبت کنند، در غیر این صورت چنین امری امکان پذیر نیست. با توجه به پروسه طولانی حذف کردن اطلاعات همسر سابق از مدارک هویتی، به افراد متقاضی توصیه می‌شود که برای این کار حتما با یک وکیل خوب مشورت کنند. 

انتخاب وکیل متخصص دعاوی ثبت احوال در بنیاد وکلا

این موضوع کاملا طبیعی است که موکلی بتواند با بهترین وکیل در هر حوزه حقوقی در ارتباط باشد. در این صورت افرادی که تمایل به انجام اموری که در دسته‌بندی موضوعات ثبت احوال دارند، می‌توانند در این زمینه وکیل گرفته از مشاوره حقوقی ثبت احوال وکلا دادگستری نهایت استفاده را داشته باشند. 

برای دسترسی به وکیل متخصص دعاوی ثبت احوال، همواره باید بهترین و مناسب‌ترین انتخاب را داشته باشید. در این صورت سامانه بنیاد وکلا به شما پیشنهاد می‌شود. علت آن که بنیاد وکلا را در زمینه رسیدگی به پرونده‌های ثبت احوال پیشنهاد می‌کنیم، این است که این سامانه، با توجه به داشتن تجربه بالا در حل و فصل امور حقوقی و بهره‌مندی از وکلا متخصص، می‌تواند تمامی موکلین را در امور مربوطه کمک نماید. برای داشتن وکیل خوب در امور ثبت احوال با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید تا شما را در این زمینه بهتر راهنمایی کنند.