لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
صدها وکیل تصرف عدوانی به صورت آنلاین، تلفنی و ۲۴ ساعته آماده ارائه خدمت به شما عزیزان میباشند. از لیست زیر، بهترین وکیل تصرف عدوانی را انتخاب کنید و شروع به گفتگو کنید. بنیاد وکلا کیفیت خدمات را ۱۰۰٪ تضمین میکند.
۳,۹۸۵ وکیل
بسیاری از پروندههای تشکیل شده در مراجع قضایی اعم از دعاوی حقوقی و یا کیفری در حیطه املاک است. در واقع حوزه ملک و املاک از جهات مختلف حائز اهمیت است و بروز تخلفات جزئی میتواند زمینه مشکلات بزرگی را فراهم کند. تمامی این مسائل باعث شده است تا قانونگذار توجه خاصی نسبت به اموال غیر منقول داشته باشد و مقررات سخت گیرانهتری نیز در این زمینه اعمال شده است.
دعاوی ملکی بسیار گسترده هستند و به موضوعات مختلفی نیز مربوط میشوند. یکی از دعاوی شناخته شده در حوزه ملک، تصرف عدوانی است. حقوقدانان با بحث تصرف عدوانی آشنایی کامل دارند اما این موضوع ممکن است که برای بسیاری از مردم ناشناخته باشد. تصرف عدوانی در ارتباط با تصرفاتی است که در زمینه اموال غیر منقول صورت گرفته میگیرد. همچنین اینگونه تصرفات غیر قانونی هستند و اشخاص متصرف با زور و اجبار در املاک دیگران تصرف پیدا میکنند.
در واقع شخصی که مالک یا مستاجر ملکی باشد، اگر افراد دیگری تصرف در ملک را از او بگیرند و به نحوی عمل کنند که اجازه تصرف به او داده نشود، در این صورت تصرف عدوانی به وقوع پیوسته است. تصرف عدوانی در شرایطی نیز میتواند رفتاری مجرمانه باشد که مرتکبین آن طبق قانون مجازات خواهند شد.
علاوه بر این جنبه حقوقی نیز میتوان بر اینگونه تصرف در نظر گرفت. تصرف عدوانی بخشی از دعاوی تصرف محسوب میشود و موارد دیگری چون ممانعت از حق و ایجاد مزاحمت نیز در دسته بندی دعاوی تصرف قرار میگیرند.
در بحث تصرف عدوانی برای مراجع قضایی، میزان سابقه تصرف در ملک بسیار مهم است. در واقع اگر فردی حتی مالکیتی در ملک مورد نظر نداشته باشد و به سبب داشتن سبق تصرف در ملک میتواند برای طرح دعوا تصرف عدوانی اقدام کند. لازم است که برای طرح این دعاوی، فرد یا افراد متصرف در ملک نباید سابقه تصرف داشته باشند. به عبارت دیگر، شخص شاکی باید قبل از متصرف فعلی در ملک سابقا تصرف نموده باشد و به دلیل تصرف به نحو عدوان بتواند برای اقامه این دعوا اقدامات لازم را انجام دهد.
طرح دعاوی تصرف عدوانی مانند سایر دعاوی قضایی، مستلزم برخورداری از وکیل خوب و با تجربه است. یک وکیل خوب که دارای تخصص کافی در حوزه املاک است، از توانایی کافی برای رسیدگی به چنین پروندههایی برخوردار است و میتواند به نحوی عمل کند که موکل به حق خود برسد. در مورد این موضوع که چگونه میتوان به وکیل متخصص دعاوی تصرف عدوانی دسترسی داشت و مواردی از این قبیل، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
تصرف در مالی اگر به صورت غیر قانونی باشد، طبیعتا مشکلات حقوقی را برای متصرف و حتی مالک به وجود میآورد. هیچگونه منعی برای تصرف در اموال مختلف طبق قانون عنوان نشده است اما در هر صورت اگر تصرف طبق چارچوب تعیین شده صورت نگیرد، به تبع آن زمینه بروز مسائل قانونی ایجاد میشود. تصرف غیر قانونی صرفا برای اموال غیر منقول تعیین نشده است، بلکه تصرف خارج از چارچوب قانونی میتواند در اموال منقول نیز انجام شود.
ماده 30 قانون مدنی عنوان میکند که هر مالکی نسبت به مایملک خود، حق همه گونه تصرف و انتفاع را دارد. در واقع این حق مالک است که در ملکی که قانونا تحت سیطره او است، بتواند هرگونه تصرفی را انجام دهد و کسی نمیتواند مانعی را در این زمینه برای مالک به وجود آورد.
یکی از موانع موجب تصرف در ملک، در ارتباط با تصرف عدوانی است. در تصرف عدوانی، متصرف علی رغم این که با زور و اجبار در ملک تصرف پیدا کرده است، حق هیچگونه تصرفی را به متصرف سابق نمیدهد.
در واقع میتوان گفت که در تصرف عدوانی، متصرف، ملک را از تصاحب شخص مالک یا مستاجر خارج میکند و نمیگذارد که تصرفی در ملک انجام دهد. در این صورت متصرف سابق برای آن که بتواند حق خود را از راه قانونی بگیرد، باید اقدام به شکایت از متصرف فعلی نماید. با طرح شکایت از متصرف فعلی، در واقع شاکی خواستار رفع تصرف از ملک صورت گرفته است و تمایل دارد که از این راه بتواند حتی الامکان از تصرف متصرفین فعلی جلوگیری کند.
نکته بسیار مهم در مورد دعاوی تصرف عدوانی این است که تصرف با بهرهگیری از روشهای زور و اجبار صورت میگیرد. در صورتی که اعمال چنین روشهایی صورت نگیرد، در واقع نمیتوان تصرف را به عنوان تصرف عدوانی در نظر گرفت. یک تصرف زمانی تصرف عدوانی محسوب میشود که توامان با روشهای زور و اجبار باشد.
در این صورت میتوان مقررات مربوط به تصرف عدوانی را برای آن در نظر گرفت. برای آشنایی با تعریف تصرف عدوانی طبق قانون، در بخش بعدی به آن میپردازیم.
در بخش قبل توضیح مختصری درباره تصرف عدوانی داده شد و تا حدودی با اینگونه تصرفات آشنا شدیم. اگر بخواهیم تصرف عدوانی را از لحاظ لغوی معنا کنیم، باید گفت که تصرف در ملکی که همراه با زور و اجبار بوده و به گونهای که امکان تصرف برای متصرف سابق دیگر وجود نداشته باشد. اما تعریفی که در قانون برای تصرف عدوانی عنوان شده است، تعریف جامع و کاملی است که در این بخش به بررسی تعریف تصرف عدوانی طبق قانون آیین دادرسی مدنی میپردازیم.
به موجب ماده 158 قانون آیین دادرسی مدنی، دعوای تصرف عدوانی عبارتست از ادعای متصرف سابق مبنی بر این که دیگری بدون رضایت او مال غیرمنقول را از تصرف وی خارج کرده و اعاده تصرف خود را نسبت به آن مال درخواست مینماید.
در ابتدا باید گفت که طرح دعوا تصرف عدوانی از طرف متصرف سابق و دعوا علیه متصرف فعلی صورت میگیرد. در این دعوا، فردی که در مال تصرف پیدا کرده است، بدون آن که کسب اجازه ای از مالک داشته باشد، برای این کار اقدام مینماید.
فرد متصرف به دلیل آن که تصرف در ملک از ید او خارج شده است و دیگر مانند سابق نمیتواند در ملک تصرف داشته باشد، برای طرح این دعوا اقدامات لازم را انجام میدهد. مال غیر منقول با توجه به این که به نحو عدوان از ید متصرف خارج شده است، و امکان این که در ملک تصرف کند را ندارد، قانون روند طرح دعوا تصرف عدوانی را پیش بینی نموده که ذی نفع بتواند با اثبات مواردی چون سابقه تصرف به حق قانونی خود نیز در این زمینه برسد.
فردی که مدعی است در ملک تحت تصرف او به صورت غیر قانونی از طرف اشخاص دیگر تصرف شده است، باید بتواند با ارائه مدارک قانونی، ادعای خود را به اثبات برساند. برای دادگاه اثبات سابقه تصرف در ملک مورد اختلاف بسیار مهم است.
ممکن است که افرادی در ملک به صورت قانونی تصرف کنند اما متصرف سابق ادعای میکند که تصرفاتی که این افراد انجام داده اند، غیر قانونی است که در هر صورت لازمه اثبات چنین دعاوی، ارائه ادله قابل قبول است.
تصرفاتی که خارج از چارچوب قانونی انجام شود، قاعدتا زمینه بروز دعاوی قضایی را به وجود میآورند. تصرف در ملکی اگر با رضایت مالک باشد، مشکل قانونی برای طرفین به وجود نمیآید و متصرف با کسب اجازه از مالک در ملک تصرف میکند.
حال در صورتی که فردی بدون اجازه از مالک، اقدم به تصرف کردن در ملک او نموده به نحوی که امکان تصرف را به او ندهد. اینگونه مسائل یکی از دلایل عمده طرح دعوا تصرف عدوانی است. البته که تصرف عدوانی شرایطی دارد که برای طرح آن اجرای چنین شرایطی لازم است.
یکی از سوالات پرتکرار در این زمینه، آن است که دعاوی تصرف صرفا شامل تصرف عدوانی میشود؟ در واقع دعاوی تصرف محدود به تصرف عدوانی هستند یا دعاوی دیگر در قانون برای حوزه تصرف در املاک در نظر گرفته شده است؟ برای پاسخ به این سوالات لازم است که انواع دعاوی تصرف که در قانون به آنها اشاره شده است را عنوان کنیم. به طور کلی دعاوی تصرف شامل موارد زیر است:
دعوا ممانعت از حق طبق ماده 159 قانون آیین دادرسی مدنی، عبارت است از تقاضای کسی که رفع ممانعت از حق ارتفاق یا انتفاع خود را در ملک دیگری بخواهد. طبق ماده 160 قانون آیین دادرسی نیز دعوای مزاحمت عبارت است از دعوایی که به موجب آن متصرف مال غیرمنقول درخواست جلوگیری از مزاحمت کسی را مینماید که نسبت به متصرفات او مزاحم است بدون این که مال را از تصرف متصرف خارج کرده باشد.
در مورد دعاوی تصرف عدوانی که ماده 158 قانون آیین دادرسی مدنی به آن پرداخته است و در بخش قبل به تعریف آن پرداختیم. در این دعوا، تصرف از ید مالک خارج شده و امکان آن که بتواند در ملک مانند سابق تصرفاتی را داشته باشد، وجود ندارد.
طرح تمامی دعاوی تصرف مستلزم داشتن وکیل و انعقاد وکالت با وکلا ماهر و با تجربه است. در ارتباط با این موضوع که برای اقامه دعوای تصرف عدوانی باید به چه وکلایی مراجعه کرد، در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
یکی از شاخههای مسائل حقوقی که بررسی آن نیازمند دانش و مهارت خاص است، موضوعات مرتبط با تصرف عدوانی است. وکلایی که به صورت تخصصی در حوزه دعاوی تصرف از جمله تصرف عدوانی وکالت میکنند، به عنوان وکیل تصرف عدوانی شناخته میشوند. در واقع چنین وکیلی مهارت و تخصص اصلی حرفه وکالت وی، در مورد دعاوی تصرف میباشد.
با توجه به این که عمده پروندههایی که این وکلا قبول میکنند، در حوزه دعاوی تصرف عدوانی است، تحت عنوان وکیل متخصص در دعاوی تصرف عدوانی نامبرده میشوند. یک وکیل شاید پروندههای زیادی را در دعاوی مختلف قبول کند و به صورت تخصصی به وکالت موضوعات مشخص نپردازد اما وکیلی که صرفا به وکالت در دعاوی تصرف پرداخته و از تصرف در دعاوی دیگر خودداری میکند، طبیعتا مهارت بالایی در طرح اینگونه دعاوی دارد.
بنابراین میتوان گفت که وکیل تصرف عدوانی، تنها وکالت چنین دعاوی را مورد پذیرش قرار میدهند و از وکالت در پروندههای دیگر اجتناب میورزند. خودداری از طرح دعاوی دیگر به منزله عدم مهارت توسط چنین وکلایی نیست اما یک وکیل تصرف عدوانی طبیعتا نسبت به وکلا دیگر از مهارت بیشتری برای اقامه دعاوی تصرف برخودار است.
در واقع وکیلی که متخصص در دعاوی تصرف ملکی است، جدای از این که میتواند برای اقامه دعاوی مربوطه به موکلین خود کمک زیادی نماید، به تسریع در روند رسیدگی به پرونده حتی برای مرجع قضایی نیز موثر است. به موکلین همواره توصیه میشود که برای طرح دعاوی تصرف با وکلا متخصص در همین حوزه در ارتباط باشند تا بتوانند به بهترین شکل ممکن مشکل خود را حل و فصل کنند.
دعاوی ملکی، موضوعات مختلفی دارد که یکی از آنها در ارتباط با تصرف عدوانی است. همانطور که گفته شد، تصرف عدوانی در ارتباط با اموال غیر منقول است و هیچگونه ارتباطی با اموال منقول ندارند. در این صورت میتوان گفت که وکیل تصرف عدوانی میتواند از جهاتی یک وکیل ملکی باشد و یا این که ارتباطی با وکیل ملکی نداشته باشد.
به دلیل آن که تصرف عدوانی به عنوان یکی از شایع ترین انواع دعاوی ملکی محسوب میشود، وکلایی که به وکالت در چنین دعاوی میپردازند، عموما وکیل ملکی هستند. وکلا متخصص در حوزه ملک و املاک، طبیعتا به پروندههای تصرف عدوانی نیز رسیدگی میکنند اما باز هم در این حوزه، وکلایی هستند که در زمینه دعاوی ملکی، پروندههای مرتبط با تصرف را صرفا وکالت مینمایند.
اما در هر صورت برای طرح دعاوی تصرف عدوانی، باید به وکلا متخصص ملکی مراجعه نمایید. وکلا دیگری نیز هستند که به پذیرش وکالت چنین دعاوی میپردازند اما به جهت آن که حرفه تخصصی آنها در حوزه املاک نیست، حتی الامکان توصیه میشود که در این شرایط انتخاب اول شما وکیل متخصص در دعاوی ملکی مرتبط با تصرف عدوانی باشد.
یکی از دلایلی که سبب میشود موکلین اقدام به اخذ وکیل کنند، اقامه دعوا توسط وکیل است. هر دعوا قضایی شرایط خاصی برای اقامه دارد و در این صورت اگر با نحوه طرح دعاوی تصرف عدوانی آشنا نیستید، میتوانید با کمک وکیل به بهترین شکل ممکن در این زمینه اقدام کنید. در مورد تصرف عدوانی، امکان شکایت حقوقی و کیفری وجود دارد. در واقع این امکان برای متصرف سابق ملک وجود دارد که از متصرف فعلی، شکایت حقوقی یا کیفری نماید.
در مورد شکایت حقوقی به دلیل وقوع تصرف عدوانی، همان فرآیندی که برای طرح دعاوی حقوقی در نظر گرفته شده است، نیز انجام میشود. در هر صورت اگر برای اقامه این دعوا وکیل گرفته باشید، وکیل ابتدا به تنظیم دادخواست اقدام نموده و بعد از اتمام فرآیند نگارش دادخواست تصرف عدوانی، باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی جهت ثبت آن مراجعه شود.
دادخواست تصرف عدوانی بعد از ثبت، برای رسیدگی به دادگاه عمومی حقوقی ارجاع داده میشود. مرجع واجد صلاحیت برای اقامه دعوا تصرف عدوانی حقوقی، دادگاهی است که مال غیر منقول در آن واقع شده است.
با انجام مراحل دادرسی و در صورتی که وقوع تصرف عدوانی برای دادگاه ثابت شود، حکم به رفع تصرف در ملک صادر خواهد شد. در شکایات حقوقی تصرف عدوانی، خواهان صرفا میتوانند تقاضای رفع تصرف را نمایند و امکان ارائه درخواست جهت اعمال مجازات برای متصرف وجود ندارد. اعمال مجازات برای جرم تصرف عدوانی، از طریق ارائه شکوائیه به دادسرا و دادگاه کیفری صورت میگیرد و اینگونه مسائل در صلاحیت دادگاه حقوقی نیست.
ثبت شکایت کیفری به دلیل وقوع جرم تصرف عدوانی نیز با ثبت شکواییه انجام میشود. بنابراین شاکی یا وکیل باید ابتدا شکواییه متناسب با موضوع دعوا را تنظیم کنند. بعد از نگارش شکواییه باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی جهت ثبت شکواییه مراجعه شود.
پرونده جهت رسیدگی ابتدایی یا همان تحقیقات مقدماتی به دادسرا صالح فرستاده میشود. دادسرا صالح در این زمینه، دادسرا محل وقوع جرم است. بنابراین دادسرا محلی که مال در آنجا واقع شده باشد، به شکایت مطرح شده رسیدگی میکند.
دادسرا نیز بعد از انجام مراحل تحقیقات مقدماتی، پرونده شکایت ثبت شده را برای بررسی نهایی و همچنین صدور حکم اعمال مجازات، به دادگاه کیفری دو ارسال مینماید. مجازات جرم تصرف عدوانی، از یک ماه تا یک سال حبس، رفع تصرف عدوانی و همچنین اعاده وضع به حالت سابق است.
موکلین برای اقامه هر دعوایی باید در جستجوی وکلا متخصص باشند. اگر مشکل ملکی برای شما به وجود آمده باشد و به نوعی ملک شما از مالکیتتان خارج شده است و دلایل دیگر، باید به وکلا متخصص ملکی مراجعه نمایید. واضح است که رسیدگی به دعاوی ملکی توسط وکیل خانواده یا وکیل کیفری چندان کارایی نداشته و عملا امکان انجام چنین کاری وجود ندارد.
یکی از پروندههایی که وکیل ملکی عموما به آنها رسیدگی میکنند و جزو پرونده پرتکرار در حوزه ملک و املاک هستند، تصرف عدوانی است. در صورتی که شخص یا اشخاصی با زور در ملک شما تصرف کنند و به نوعی امکان تصرف در ملک را به شما ندهند، برای رفع این مشکل باید اقدام به شکایت تصرف عدوانی از آنها کنید. برای طرح این شکایت لازم است که مواردی چون عدوانی بودن تصرف و سابقه تصرف در ملک به اثبات برسد.
از این حیث، باید از تجارب بالای وکلا متخصص و مشاوره حقوقی تصرف عدوانی در این زمینه استفاده کنید. شاید امکان داشتن وکیل برای همه افراد میسر نباشد و به نوعی نتوانند که برای پروندههای تصرف در املاک، وکیل بگیرند. بنیاد وکلا شرایط دسترسی به وکلا متخصص در دعاوی تصرف عدوانی را فراهم نموده است که با کمک چنین وکلایی میتوانید به بهترین شکل ممکن برای اقامه دعوا تصرف اقدام نمایید.
در صورتی که قصد دارید با وکیل ماهر و متخصص در حوزه تصرف عدوانی در ارتباط باشید، با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید که اطلاعات مربوط به به نحوه انعقاد قرارداد وکالت و مواردی از این دسته در اختیارتان قرار گیرد.