لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
صدها وکیل صورتمجلس تفکیکی به صورت آنلاین، تلفنی و ۲۴ ساعته آماده ارائه خدمت به شما عزیزان میباشند. از لیست زیر، بهترین وکیل صورتمجلس تفکیکی را انتخاب کنید و شروع به گفتگو کنید. بنیاد وکلا کیفیت خدمات را ۱۰۰٪ تضمین میکند.
۴,۰۴۶ وکیل
موضوعاتی که در حیطه ملک و املاک هستند، بسیار گستردهاند و از این رو باعث میشود تا اگر افرادی در حیطه ملکی دچار مشکلات حقوقی شوند، از متخصصین این حوزه کمک بگیرند. یکی از موضوعاتی که در حیطه ملک و املاک است، صورتمجلس تفکیکی میباشد.
صورتمجلس تفکیکی در واقع سندی است که برای اجزا تفکیک شده ملک صادر میشود. با توجه به این که امکان تفکیک املاک مختلف نظیر آپارتمان و یا زمین وجود دارد، میتوان برای هر کدام از این قطعات، سند مجزایی صادر نمود و به نوعی مالکیت برای هر یک از آنها در نظر گرفت. البته تفکیک بخشهای مختلف یک ملک، منوط به اخذ مجوز لازم از نهادهای ذیربط است و بعد از تایید قانونی میتوان اقدامات لازم جهت صدور صورتمجلس تفکیکی را نیز انجام داد.
در صورت مجلس تفکیکی، مشخصات اجزا تفکیک شده آپارتمان نشان داده میشود که از این رو میتوان به اطلاعات کلی از بخش تفکیکی ملک پی برد. این که چرا باید برای اخذ صورتمجلس تفکیکی اقدام کرد، برای صدور سند مالکیت رسمی مالک، چنین سندی لازم است.
در واقع یکی از مدارک اصلی برای تنظیم سند رسمی ملک، صورتمجلس تفکیکی است که قاعدتا در صورت نبود آن، صادر شدن سند ملک دچار مشکل میشود. برای دریافت چنین سندی مراحل مختلفی باید طی شود که از جمله باید به شهرداری و اداره ثبت مراجعه نمود و مدارک لازم برای صدور این سند را تهیه کرد.
تا زمانی که بخشهای یک ساختمان تفکیک نشده و به اصطلاح عملیات تفکیک به طور کامل انجام نشده باشد، نمیتوان صورتمجلس تفکیکی را صادر کرد. از جمله مدارک مورد نیاز برای تنظیم و صدور سند تفکیکی میتوان به گواهی پایان کار و همچنین نقشه ملک اشاره کرد.
گواهی پایان کار، بعد از اتمام فرآیند ساخت و ساز ملک ارائه میشود که برای دریافت آن باید به نهاد شهرداری مراجعه نمود. نقشه ملک نیز از طریق مراجعه به شهرداری قابل دریافت خواهد بود.
اگر با نحوه اخذ صورتمجلس تفکیکی و مراحل قانونی آن آشنا نیستید، به شما توصیه میکنیم که حتما در این زمینه وکیل بگیرید. وجود وکیل برای آن دسته از افرادی که با نحوه مراحل ثبتی ملک و املاک آشنا نیستند، ضروری است و با توجه به این که وکلای متخصص در حوزه ملکی، تجربه بالایی در رسیدگی به پروندههای ملکی دارند، میتوانند در این زمینه به موکلین کمک کرده تا در نهایت بتوانند برای املاک مشاعی و یا املاک غیر مشاعی سند تفکیکی اخذ کنند.
قبل از آن که درباره صورتمجلس تفکیکی اطلاعاتی را ارائه کنیم، بهتر است که ابتدا با مفهوم تفکیک از لحاظ حقوقی آشنا شویم. تفکیک در واقع همان تقسیم بندی قطعات مختلف یک ملک به اجزا کوچکتر است. تفکیک کردن قسمتهای یک ملک میتواند در املاک مشاعی و یا غیر مشاعی انجام شود.
املاکی که به صورت مشاعی بین چند نفر مشترک است، میتواند تفکیک شود. همچنین عملیات قطعه بندی ملک در املاک غیر مشاعی که تنها یک مالک رسمی دارد نیز امکان انجام شدن آن هست.
گفتنی است که نباید تفکیک را با افراز اشتباه گرفت. افراز در مورد مال مشاع مطرح شده که از طریق آن، سهم تمامی شرکا مشخص گردیده و بعد از اتمام عملیات افراز دیگر از مقررات مشاعی بودن ملک خارج میشود.
در هر صورت با اتمام فرآیند تفکیک ملک و جداسازی بخشهای مختلف ساختمان، میتوان برای آن بخشهایی که تفکیک شدهاند، سند مالکیت مجزایی تحت عنوان صورتمجلس تفکیکی صادر نمود. درواقع میتوان گفت که صورتمجلس تفکیکی، سندی است که جهت مالکیت در اجزا تفکیک شده ملک تنظیم میشود.
لازم به ذکر است که اگر ملکی، هنوز تفکیک نشده باشد، علی القاعده نمیتوان برای آن سند تفکیکی صادر نمود و در این صورت امکان مالکیت در بخش تفکیک شده ملک وجود ندارد.
در بخش قبل با مفهوم صورتمجلس تفکیکی آشنا شدیم و عنوان شد که صورتمجلس تفکیکی اسنادی برای بخشهای تفکیک شده ملک هستند و به نوعی سند مالکیت اجزا تفکیکی آپارتمان نیز به شمار میروند. حال در این زمینه ممکن است این سوال مطرح شود که کاربرد صورتمجلس تفکیکی در چه مواردی است؟
اینگونه اسناد، کاربرد مختلفی دارند که از جمله مهمترین آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
از دو مورد فوق میتوان به عنوان اصلی ترین صورتمجلس تفکیکی ملک عنوان نمود. برای آن که سند رسمی ملک صادر شود، لازم است که در زمان تنظیم سند نیز صورتمجلس تفکیکی نیز ارائه گردد. پر واضح است که برای انتقال سند رسمی مالکیت در ملک، باید صورتمجلس تفکیکی نیز وجود داشته باشد.
از کاربرد دیگر این اسناد تفکیکی میتوان به تنظیم تقسیمنامه در املاک مشاعی اشاره نمود. برای این که سهم شرکاء در ملک مشاعی تعیین شود، باید تقسیم نامهای در این زمینه تنظیم گردد که وجود صورتمجلس تفکیکی ملک نیز کار را آسانتر میکند. البته که برای صدور تقسیم نامه در ملک مشاعی، وجود سند تفکیکی الزامی نیست اما موجب تسهیل در فرآیند آن میگردد.
یکی از مشخصاتی که در صورتمجلس تفکیکی ذکر میشود، پلاک تفکیکی است. حال ممکن است این سوال در ذهن شما مطرح شود که پلاک تفکیکی چیست و چه کارایی دارد؟ پلاک تفکیکی، بخشهایی از مشخصات یک ملک را نشان میدهد که نحوه دریافت آن، مراحل مشخصی دارد. اما قبل از بررسی نحوه گرفتن صورتمجلس تفکیکی و انجام چنین مراحلی توسط وکیل، میبایست با پلاک تفکیکی ساختمان، آشنا شویم.
ساختمانهایی که به صورت قانونی، در سطح شهر ساخته میشوند، باید مشخصات آنها در سازمان ثبت اسناد و املاک، به ثبت برسد. املاک ثبت شده، ممکن است که به قطعات کوچکتر تقسیم شوند که برای هر کدام، صورت مجلس تفکیکی تنظیم میشود. هر کدام از این قطعات، شماره گذاری میشوند که به آن، پلاک تفکیکی ساختمان گفته میشود.
شماره پلاک تفکیکی، به این صورت است که از عدد یک شروع شده و بر اساس تعداد قطعات تقسیم بندی شده ساختمان، شماره آن افزایش پیدا میکند. به طور مثال، شماره تفکیکی یک ملک مسکونی در سند، ممکن است با عدد 4 و ملک دیگر با شماره پلاک 12 درج شود.
نحوه شماره گذاری پلاک تفکیکی ساختمان، بر حسب تعداد قطعات جدا شده از یک ملک، انجام میشود. هدف از تعیین پلاک تفکیکی، این است که قسمتهای تفکیک شده ساختمان، قابل شناسایی باشند.
تعیین پلاک تفکیکی و شماره گذاری قطعات جدا شده ساختمان، به این معناست که هر یک از قطعات، قابلیت تملک داشته و برای آن سند رسمی صادر میگردد. در واقع امکان خرید و فروش قطعات تفکیک شده ملک وجود دارد.
در صورت مجلس تفکیکی، شماره ردیف نوشته میشود که این شماره ردیف، همان پلاک تفکیکی ساختمان میباشد. شماره تفکیکی ساختمان، در سند مالکیت، نقشه تفکیکی و همچنین بنچاق ذکر میشود. از طریق نقشه تفکیکی، به راحتی میتوان به نحوه پلاک گذاری قطعات ساختمان پی برد.
از آن جهت که برای قطعات تفکیک شده ملک، سند مالکیت مجزا، صادر میشود، به این اسناد، سند تفکیکی ملک نیز گفته میشود. سند تفکیکی، جدای از سند مالکیت ساختمان صادر میگردد. بنابراین، معامله قطعات تفکیکی ملک، از لحاظ قانونی، منعی ندارد.
از طریق پلاک تفکیکی ساختمان، مالک میتواند با مراجعه به دفتر خانه، تقاضای صدور سند مالکیت تفکیکی را نماید. شماره قطعه تفکیکی املاک مسکونی، با یکدیگر تفاوت دارند؛ حتی در واحدهای مسکونی یک آپارتمان نیز، تفاوت در پلاک تفکیکی دیده میشود.
در خصوص اراضی که به چند قطعه مجزا تقسیم نشده باشند، تعیین پلاک تفکیکی، امکان پذیر نیست و شماره قطعه در سند قید نمیشود. در سند تفکیکی، مانند سند مالکیت، پلاک تفکیکی درج میشود. البته بسیاری از اراضی محدوده شهری، بخشهای مختلف آن، از هم تفکیک شده و در این زمینه شماره پلاک تفکیکی، در نظر گرفته میشود.
یک ملک غیر مشاعی که مالک آن یک نفر است، میتوان بخشهای آن را از هم تفکیک کرد و اداره ثبت برای هر کدام، شمارهبندی میکند یا به اصطلاح، برای قسمتهای تفکیک شده، شماره پلاک تفکیکی، در نظر میگیرد.
با توجه به این که پلاک تفکیکی، جز مشخصات ملک به شمار میرود و در سند مالکیت، قید میشود، نحوه گرفتن آن، یکی از موضوعات بسیار مهم در این زمینه، میباشد. در خصوص چگونگی اخذ صورتمجلس تفکیکی ساختمان و همچنین مدارکی که در این زمینه مورد نیاز است، در ادامه، به بررسی آن میپردازیم.
صورتمجلس تفکیکی جز موضوعات مهم و پرکاربرد در حوزه ملک و املاک محسوب میشوند و از این رو برخی افراد ممکن است که برای تنظیم چنین اسنادی نیز وکیل بگیرند. وکیل صورتمجلس تفکیکی، اشخاصی هستند که به واسطه حرفه وکالت خود در زمینه صدور و تنظیم اسناد مختلف ملکی از جمله سند تفکیکی، تخصص و مهارت بالایی دارند.
در واقع وکلایی که در زمینه دعاوی ملکی، دارای صاحب سبک خاصی هستند، با موضوعات صورتمجلس تفکیکی آشنایی کامل دارند. میتوان اینگونه بیان کرد که وکیل صورتمجلس تفکیکی، همان وکلا متخصص در حوزه دعاوی ملکی هستند. به دلیل تجربه بالایی که چنین وکلایی در طرح انواع دعاوی ملکی دارند، میتوانند موکلین خود را جهت تنظیم سند تفکیکی ملک کمک کنند.
صدور صورتمجلس تفکیکی، مراحل مختلفی دارد و به دلیل طولانی بودن پروسه آن، ممکن است که افراد بسیاری نتوانند از عهده انجام مراحل آن برآیند. از این رو، افرادی که قصد دارند برای تنظیم صورتمجلس تفکیکی ملک خود اقدام کنند، اما به دلیل آن که با مراحل آن آشنا نیستند، میتوانند وکیل بگیرند.
وکیل متخصص حوزه دعاوی ملکی، با فرآیند کلی صدور صورتمجلس تفکیکی آشنا هست و میتواند به جای موکل خود تمامی مراحل مزبور را انجام دهد. برای آن که کلیه مراحل این امر توسط وکیل انجام شود، لازم است که ابتدا قرارداد وکالت بین طرفین منعقد شود تا وکیل از طریق وکالتی که از طرف موکل خود دارد، برای تنظیم سند تفکیکی ملک اقدامات لازم را انجام دهد.
در ارتباط با این موضوع که وکیل ملکی، به جهت تنظیم چنین اسنادی چه مراحلی را باید انجام دهد، در بخش بعد به بررسی این موضوع میپردازیم. مراحلی که وکیل برای صدور صورتمجلس تفکیکی انجام میدهد:
تمامی موارد فوق به عنوان مراحل تنظیم کردن صورتمجلس تفکیکی مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع از زمانی که متقاضی و یا وکیل وی، اقدام به ثبت درخواست کتبی برای صورتمجلس تفکیکی در اداره ثبت میکند، تا زمانی که این سند صادر شود، میبایست فرآیند مزبور بدون مشکل خاصی انجام شود.
از آن جهت که صدور صورتمجلس تفکیکی، پروسه نسبتا طولانی دارد و ممکن است چند ماه برای صدور آن نیز به طول بیانجامد، وجود وکیل در این زمینه لازم و ضروری است.
لازم به ذکر است که با ثبت درخواست متقاضی برای صدور سند تفکیکی، نمایندگان و کارشناسانی از اداره ثبت به محل وقوع ملک اعزام میشوند و شرایط کلی ملک را مورد ارزیابی قرار میدهند. تیم ارزیابی ابتدا این موضوع را مورد بررسی قرار میدهد که موقعیت تفکیکی ملک، به حریم معابر و یا خیابان تجاوز نکند. همچنین عرصه ملک باید از طرف شهرداری نیز تایید شود که با وجود این مراحل و نبود نواقصی در این زمینه، در نهایت امکان صدور صورتمجلس تفکیکی ملک وجود دارد.
در صورتی که مراحل تنظیم صورتمجلس تفکیکی، توسط وکیل انجام شود، وی وظیفه دارد که برای تهیه مدارک لازم برای صدور چنین اسنادی نیز اقدام کند. بنابراین مدارکی که برای تنظیم صورتمجلس تفکیکی باید آماده شود، به شرح زیر است:
اخذ گواهی پایان کار و نقشه تفکیکی قطعات آپارتمان با مراجعه به شهرداری امکان پذیر است. گواهی پایان کار صرفا برای آپارتمان و ساختمان صادر میشود و برای صورتمجلس تفکیکی ملک، لازم نیست که گواهی پایان کار گرفته شود و با همان نقشه تفکیکی میتوان برای تنظیم صورتمجلس تفکیکی اقدام کرد.
با در اختیار داشتن مدارک فوق به همراه نقشه تهیه شده ملک، به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و درخواست خود را برای دریافت صورتمجلس تفکیکی ساختمان، ارائه میکنید. در نهایت، نتیجه درخواست شما از طریق پیامک اطلاع رسانی میشود و میتوانید از وضعیت صدور سند تفکیکی ملک خود مطلع شوید.
در مورد نحوه گرفتن صورتمجلس تفکیکی، روشهای دیگری وجود دارد که متقاضیان میتوانند از طریق آنها اقدام کنند. البته روش مزبور، بهترین و آسانترین راه، برای دسترسی مالک به سند تفکیکی ملک خود است.
متقاضیان میتوانند با مراجعه به شهرداری منطقه و ارائه مدارک مربوطه، تقاضای دریافت صورتمجلس تفکیکی را نمایند. البته صاحب ملک، باید ابتدا به دادگاه مراجعه کرده و مجوز لازم را اخذ کند تا بتواند درخواست شماره پلاک تفکیکی را به شهرداری بدهد.
لازم به ذکر است که امکان استعلام الکترونیکی برای گرفتن مواردی چون صورتمجلس و همچنین پلاک تفکیکی ساختمان، با مراجعه به وب سایت رسمی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، فراهم میباشد.
با توجه به اهمیت بالای مسائل مرتبط با ملک و املاک، لازم است که در این زمینه افرادی که با مشکل حقوقی مواجه میشوند، اقدام به اخذ وکیل کنند. یکی از موضوعاتی که وجود وکیل برای آن بیش از هر زمان دیگری احساس میشود، صورتمجلس تفکیکی ملک است. همچنین مشورت با مشاوره حقوقی صورتمجلس تفکیکی نیز میتواند بسیار کمککننده باشد.
با توجه به این که ممکن است افراد زیادی با نحوه اخذ صورتمجلس تفکیکی ملک آشنا نباشند، لازم است که با وکیل متخصص در این حوزه مشورت کنند. علت اصلی بروز مشکلات فراوان در این حوزه، به نبود تجربه و عدم اطلاعات کافی متقاضیان از نحوه روند صدور سند تفکیکی ملک باز میگردد. به دلیل طولانی بودن مراحل گرفتن سند تفکیکی ملک، به آن دسته از افرادی که زمان کافی برای طی کردن چنین فرآیندی ندارند، توصیه میشود که برای این کار حتما وکیل بگیرند.
چنانچه قصد دارید برای اخذ صورتمجلس تفکیکی ملک، اقدام نمایید اما به دلایلی این امکان را ندارید که شخصا برای این کار اقدام کنید، میتوانید وکیل بگیرید. وکلایی که برای صدور اسناد تفکیکی املاک بنا به خواسته موکلین اقدامات لازم را انجام میدهند، تخصص کافی در حوزه ملک و املاک دارند.
بنابراین اگر در جستجوی وکیل صورتمجلس تفکیکی ملک هستید، توصیه میشود که با مجموعه بنیاد وکلا در ارتباط باشید. وکلا متخصص ملکی زیادی در این مجموعه هستند که میتوانند شما را برای اخذ سند تفکیکی ملک راهنمایی کنند.
در صورتی که با فرآیند قانونی ثبت درخواست صدور صورتمجلس تفکیکی آشنا نیستید، پیشنهاد میشود که بدون مشورت و کمک از وکلا متخصص در این حوزه، اقدامی را در این زمینه انجام ندهید. در هر صورت برای انعقاد قرارداد وکالت با وکیل ماهر و کاربلد در حوزه ملکی برای تنظیم اسناد تفکیکی ملکی، با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا اطلاعات لازم در این زمینه به شما ارائه شود.