لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
صدها وکیل انحصار وراثت به صورت آنلاین، تلفنی و ۲۴ ساعته آماده ارائه خدمت به شما عزیزان میباشند. از لیست زیر، بهترین وکیل انحصار وراثت را انتخاب کنید و شروع به گفتگو کنید. بنیاد وکلا کیفیت خدمات را ۱۰۰٪ تضمین میکند.
۲,۸۱۶ وکیل
فوت افراد، آثار حقوقی قابل توجهی را به وجود میآورد که یکی از مهمترین آنها، انتقال دارایی متوفی به بازماندگان وی است. فردی که چه به لحاظ حقیقی و یا بر اساس احکام موت فرضی، فوت کند، باید وضعیت مالکیت کلیه اموال و دارایی وی مشخص شود. در واقع افرادی که در این زمینه ذی نفع هستند، قانونا دارایی متوفی به آنها خواهند رسید.
اختلافات اعضای خانواده عمدتا مربوط به دورانی میشود که پدر آنها فوت نموده و در این صورت بر سر نحوه تعیین سهم الارث با یکدیگر دچار اختلاف میشوند. بحث اختلاف در خصوص موضوعات ارث در جامعه ما امر طبیعی است و در بسیاری از مواقع، شاهد آن هستیم که بازماندگان متوفی در ارتباط با دارایی او با یکدیگر اختلاف پیدا میکنند.
اختلاف در این زمینه، از زمانی آغاز میشود که ورثه امکان تعیین سهم الارث را نداشته و در این صورت باید از طریق روشهای قانونی برای تقسیم میزان سهم الارث هر کدام از ورثه اقدامات لازم را انجام دهند.
بخشی از مواد قانون مدنی، اختصاص به مسائل ارث دارد و مقررات مربوط به سهم الارث مورد بررسی قرار گرفته است. شاید موضوعات ارث به ظاهر امری ساده به نظر برسند اما با قاطعیت میتوان گفت که یکی از دغدغههای اصلی بسیاری از افراد به شمار میرود.
گفتنی است که در مورد پروندههای حقوقی که در مراجع قضایی تشکیل میشوند، حجم قابل توجهی از آنها به موضوعات ارث مرتبط هستند و از این رو میتوان گفت که دعاوی ارث، جز چالش برانگیزترین مسائل حقوقی در کشور ما به شمار میروند.
با توجه به این که عمدتا سطح آگاهی عموم جامعه در ارتباط با ابعاد حقوقی موضوع ارث بسیار پایین است، از این رو باعث میشود تا ورثه نتوانند به نحو مطلوب برای تعیین سهم الارث اقدام کنند. در صورتی که برای تعیین سهم الارث بین ورثه اختلافی به وجود آید، میتوانند مراحل مربوط به انحصار وراثت را انجام دهند. برای انجام مراحل انحصار وراثت، لازم است که با فرآیند آن به طور کلی آشنا باشید.
چنانچه اطلاع کافی در این زمینه ندارید، میتوانید با کمک وکیل متخصص در امور انحصار وراثت، برای این کار اقدام کنید. با سپردن پرونده انحصار وراثت به وکیل کاربلد، از انجام فرآیند مربوطه اطمینان خاطر داشته باشید و در نهایت به راحتترین شکل ممکن و بدون مشکل خاصی، امکان تعیین نمودن میزان سهم الارث وجود دارد.
افراد جامعه ممکن است در طول دوران خود با مسائل حقوقی مختلفی مواجه شده باشند که یکی از آنها در مورد ارث و تعیین سهم هر کدام از ورثه باشد. متاسفانه واقعه مرگ، برای هر انسانی رخ میدهد و در این صورت اگر متوفی، اموال و دارایی از خود به جای گذاشته باشد، باید از لحاظ قانونی، تکلیف شرایط مالکیت اموال وی مشخص شود.
این که فرزندان متوفی بعد از مرگ وی در مورد اموال و دارایی او، با یکدیگر اختلاف پیدا کنند، تحت هیچ عنوان مسئله خوشایندی به شمار نمیرود، اما واقعیتی است که همواره شاهد وقوع آن در جامعه هستیم.
برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی، متوفی باید قبل از فوت خود، وضعیت دارایی و اموال خود را مشخص کند و آن را به فرزندان خود اعلام نماید. در این صورت احتمال آن که ورثه بعد از فوت متوفی در مورد تقسیم ارث، دچار اختلافاتی گردند، بسیار کم است. هر چند که روش قانونی برای آن که بتوان از بروز اختلافات ارثی جلوگیری کرد و همچنین تعیین سهم الارث را به صورت قانونی انجام داد، انجام مراحل انحصار وراثت است.
ورثه برای تعیین کردن میزان سهم الارث، میتوانند روش قانونی که همان انحصار وراثت است را انجام دهند. انحصار وراثت، در واقع روشی است که علاوه بر تعیین سهم هر کدام از ورثه از دارایی متوفی، مشخص میشود که چه کسانی امکان ارث بری از متوفی را خواهند داشت. در این صورت لازم است که ورثه، فرآیند انحصار وراثت را به طور کامل انجام دهند و حتی اگر در این زمینه اختلافی با هم نداشته باشند.
لازم به ذکر است ورثه، برای جلوگیری از مشکلات احتمالی در این زمینه، اقدام به انجام مراحل انحصار وراثت میکنند و به صرف توافق انجام شده در این زمینه اکتفا نمیکنند. شاید فردی وجود داشته باشد که با متوفی، نسبت ارثی داشته باشد، اما ورثه از این موضوع بی اطلاع باشند که در هر صورت میبایست روش قانونی مزبور انجام شود.
زمانی که اموال و دارایی متوفی وارد پروسه انحصار وراثت میشود، تا زمانی که گواهی انحصار وراثت از طرف مرجع صالح فرستاده نشود، امکان تقسیم اموال و ترکه بین ورثه وجود دارد. البته که بعد از پرداخت دیون مرتبط با ترکه متوفی، میتوان برای تقسیم سهم الارث اقدامات لازم را انجام داد.
در واقع اگر متوفی، دیونی داشته باشد، ورثه طبق قانون موظف به تادیه بدهیهای متوفی هستند که بعد از انجام این مراحل، تقسیم نمودن سهم هر کدام از ورثه امکان پذیر است.
تعیین وضعیت مالکیت اموال و دارایی متوفی بعد از مرگ او بر عهده ورثه است. فردی که فوت میکند، اگر دارایی داشته باشد، طبق قانون به بازماندگان وی بر اساس طبقات ارث از اموال او ارث خواهند برد.
اصلیترین موضوعی که باید بعد از فوت هر شخصی بررسی شود، نحوه تقسیم اموال و دارایی او بین ورثه است. در این صورت اگر ورثه نتوانند اقدام به تقسیم ترکه کنند و یا توافقی در این زمینه بین آنها صورت نگرفته باشد، راه حل مناسب در این زمینه، انجام مراحل انحصار وراثت است.
حال در پاسخ به این سوال که گواهی انحصار وراثت چیست، باید گفت که این گواهی، بعد از انجام مراحل قانونی تقسیم ارث، از سوی مرجع قضایی صادر میشود و ورثه از طریق آن میتوانند بری تقسیم نمودن ترکه بین خود اقدام کنند. گواهی انحصار وراثت، بک برگهای است که مواردی چون مشخصات ورثه، تعداد ورثه، نسبت آنها با شخص متوفی میزان سهم الارث آنها از ترکه مشخص میشود.
به منظور تعیین تکلیف اموال متوفی، اولین قدم در این زمینه، انحصار وراثت است و از این طریق ورثه میتوانند برای تقسیم ارث اقدام کنند. صدور گواهی مزبور باعث میشود تا اولا افرادی که از اموال متوفی، ارث میبرند و ثانیا، میزان سهم الارث ورثه نبز مشخص شود. در واقع گواهی انحصار وراثت، اطلاعات کلی در مورد وضعیت ارث را ارائه مینماید و دیگر امکان اختلاف بین ورثه در مورد تقسیم اموال وجود ندارد.
در بخش قبل با گواهی انحصار وراثت آشنا شدیم و گفته شد که این گواهی، پس از انجام فرآیند مربوط به انحصار وراثت از جانب مرجع قضایی صادر میشود. از آن جهت که قدم نخست برای مشخص نمودن وضعیت اموال متوفی، انحصار وراثت است، از این رو لازم است که ورثه فرآیند مربوطه را انجام داده و در نهایت، گواهی انحصار وراثت را دریافت کنند.
این که گرفتن گواهی انحصار وراثت چه دلیلی دارد و اصلا چرا باید ورثه برای اخذ چنین گواهی اقدام کنند، باید به این موضوع اشاره کرد که تعیین سهم الارث و به طور کلی مشخص شدن وضعیت مالکیت اموال متوفی از طریق انحصار وراثت صورت میگیرد و زمانی که گواهی مربوطه صادر شد، تکلیف همه این مسائل روشن میشود و دیگر هر کدام از ورثه نمیتوانند ادعای سهم الارث بیشتری را داشته باشند.
اطلاعاتی که در گواهی انحصار وراثت، عنوان میشود، به عنوان عامل اصلی برای طی کردن فرآیند انحصار وراثت و اخذ گواهی مربوطه است. یکی از دلایلی که باعث میشود تا گرفتن گواهی انحصار وراثت، لازم شود، مشخص شدن ورثه و به طور کلی افرادی که از متوفی ارث خواهند برد. در گواهی مزبور، مشخص میشود که چه افرادی میتوانند اموال متوفی را به ارث ببرند.
در این زمینه، شاید افرادی باشند که قانونا، بخشی از اموال متوفی به آنها رسیده و به نوعی ورثه متوفی محسوب میشوند، اما سایر ورثه از این موضوع بی اطلاع هستند و در این صورت باید سهم آنها نیز مشخص شود.
دلیل دیگر و مهمی که در رابطه با اخذ گواهی انحصار وراثت، مطرح میشود، آن است که از طریق این گواهی، امکان تعیین سهم هر کدام از ورثه از دارایی متوفی معین میگردد و در این صورت، ورثه از سهم الارث خود مطلع خواهند شد و میتوان گفت که حل و فصل مسائل ارث، از طریق انحصار وراثت بدون مشکل خاصی حل و فصل میشود.
بنابراین میتوان گفت که تعیین میزان سهم الارث و تعداد ورثه، به عنوان دلایل اصلی اخذ گواهی انحصار وراثت به شمار میروند که در هر صورت، به منظور جلوگیری از اختلافات احتمالی در این زمینه، ورثه باید مراحلی که برای انحصار وراثت عنوان سده است را انجام دهند.
از آن جهت که در قانون ایران، محدودیتی برای وکالت در دعاوی قضایی برای وکلا دادگستری وجود ندارد، یک وکیل مخیر است که انواع دعاوی مختلفی را مورد بررسی قرار دهد و یا صرفا اختصاصا به وکالت در یک حوزه حقوقی مشخصی مشغول به فعالیت شود. یکی از زمینههای حقوقی که عمدتا وکلا در آن به شکل تخصصی به وکالت مشغول هستند، دعاوی انحصار وراثت و به طور کلی ارث است.
وکیل انحصار وراثت، کسی است که دارای تخصص قابل توجهی در امور مرتبط با ارث است و از این توانایی برخوردار است که مراحل مربوط به انحصار وراثت را به بهترین وجه ممکن انجام دهد.
افرادی که قصد دارند برای انحصار وراثت اقدم کنند، میتوانند این کار را با کمک وکیل دادگستری انجام دهند. البته که هر وکیلی شاید نتواند از عهده پروندههای ارث بر آید و باید در این زمینه با وکلا متخصص در ارتباط بود.
وکیل انحصار وراثت، عمده پروندههایی که به ا ارجاع داده میشود، در ارتباط با موضوعات ارث است و به نوعی میتوان گفت که تخصصی اصلی و مهارت او در زمینه وکالت در دعاوی ارث است. با توجه به این که ارث، یکی از شاخههای حوزه دعاوی حقوقی به شمار میرود، لازم است که وکالت در این دعاوی به وکلا متخصص و ماهر سپرده شود تا موکلین در جریان رسیدگی به پرونده با مشکلاتی مواجه نشوند.
وکیلی که به صورت تخصصی در دعاوی قضایی، وکالت نمیکند، عملا نمیتوان وکالت تخصصی را برای آنها در نظر گرفت. در واقع وکیلی که در حوزه دعاوی مختلف اعم از حقوق و کیفری فعالیت میکند، به نحو تخصصی عمل ننموده و در این صورت بهتر است که پرونده مرتبط با دعاوی ارث به او ارجاع داده نشود.
در جامعه ما، رویه وکالت به این صورت است که یک وکیل، عموما به صورت تخصصی وکالت نمیکند اما در این بین نیز وکلایی هستند که فعالیت وکالت آنها به شیوه تخصصی است. از این حیث، بین وکیلی که سالها تجربه در رسیدگی به دعاوی ارث دارد با وکیلی که در بین پروندههای دیگر، گاهی اوقات وکالت دعاوی انحصار وراثت را بر عهده میگیرد، تفاوت زیادی وجود دارد.
وکیل انحصار وراثت، تمام تمرکز و فعالیت خود در حرفه وکالت را اختصاص به دعاوی ارث داده است و وکالت پروندههای دیگر را تحت هیچ شرایطی قبول نمیکند. پر واضح است که بین وکیل تخصصی و وکیل عمومی، تفاوت آشکاری وجود دارد و به همین دلیل است که به موکلین همواره توصیه میشود که برای امور ارث، حتی الامکان با وکلا متخصص در این حوزه در ارتباط باشند و صرفا با چنین وکلایی قرارداد وکالت را امضاء کنند.
میتوان اینگونه بیان کرد که هر وکیلی که در زمینههای خاص حقوقی، به تسلط و مهارت کافی دست پیدا کند، به همان عنوان از او یاد میشود. در مورد دعای ارث نیز به همین شکل است و وکیل متخصص در امور ارث و همچنین انحصار وراثت به عنوان وکیل انحصار وراثت شناخته میشود.
رویه وکالت در حال حاضر با سالیان گذشته تفاوتهای زیادی کرده است و عملا نمیتوان جامعه امروزی وکالت را با گذشته مقایسه نمود. وکالت امروزه در حال حرکت به سمت تخصصی شدن پیش میرود و از این رو، وکلا باید به صورت تخصصی عمل نموده و وکالت دعاوی قضایی را به صورت غیر تخصصی انجام ندهند. در واقع، حوزه وکالت در حال حاضر ایجاب میکند که یک وکیل دادگستری، باید در هر زمینه حقوقی یا کیفری، به مهارت و تسلط کافی دست پیدا کند و صرفا در همان حوزه وکالت نماید.
وکالت تخصصی در هر زمینه بسیار مهم است و این مسئله در مورد دعاوی ارث نیز مطرح میشود. ارث که به عنوان یکی از مهمترین و چالش بر انگیز ترین دعاوی حقوقی محسوب میشود، باید وکالت این امور به وکلا متخصص امور ارث سپرده شود.
اهمیت وکیل تخصصی در دعاوی انحصار وراثت، زمانی نمود پیدا میکند که موکل به دنبال وکیل ماهر و متخصص در این زمینه است و در صورتی که تعداد وکلا تخصصی در امور ارث زیاد باشند، در این صورت موکل به راحتی میتواند موکل خود را انتخاب کند.
با توجه به این که وکالت تخصصی در حقوق ایران، چندان مرسوم نیست، عملا انتخاب وکیلی که دارای سابقه طولانی در دعاوی ارث باشد، از بین چندین هزار وکیل در سطح کشور کمی دشوار به نظر میرسد. علاوه بر بحث دسترسی آسان به وکیل، اهمیت دیگر وکالت تخصصی در دعاوی انحصار وراثت، به بحث حل و فصل مشکل حقوقی مرتبط است. در واقع وکیلی که مهارت بالایی در دعاوی انحصار وراثت دارد، میتواند به موکل خود کمک کند که بتواند در این زمینه به حق قانونی خود برسد.
اگر بخواهیم به اهمیت وکالت تخصصی در حوزه دعاوی ارث نگاهی بیندازیم، میتوان گفت که در هر زمینه حقوقی از جمله ارث، وکلا تخصصی برای موکلین بسیار پرفایده خواهند بود و این موضوع سبب میشود تا وکیل، از راه قانونی بتواند مسائل حقوقی ایجاد شده برای موکل را به بهترین شکل ممکن حل و فصل نماید.
بنابراین موکلین، برای انتخاب وکیل در خصوص رفع مشکل حقوقی در زمینه دعاوی ارث، باید اولویت آنها وکلا تخصصی باشد و در نهایت به دنبال وکلای دیگر در این زمینه باشند.
انحصار وراثت، مراحل مختلفی دارد و لازم است که با کمک وکیل دادگستری برای این کار اقدام کنید. در صورتی که وکالت پرونده انحصار وراثت را بر عهده وکیل دادگستری قرار دهید، وی بر اساس میزان تجربه بالا و مهارتی که در این زمینه دارد، میتواند فرآیند مربوط را به صورت کامل و بدون بروز مشکلی خاص، انجام دهد. برای انجام این کار، لازم است که به شخص وکیل، وکالت دهید تا از طریق آن بتواند کارهای لازم برای انحصار وراثت را انجام دهد.
در واقع وکیل طی وکالتی که از ورثه دریافت میکند، فرآیند انحصار وراثت را شخصا انجام میدهد و دیگر نیازی به حضور ورثه برای انجام مراحل انحصار وراثت نیست. برای انحصار وراثت لازم است که قبل از آن که پرونده در مراجع قضایی تشکیل شود، یک سری مراحلی باید انجام شود.
وکیل انحصار وراثت، ابتدا باید به اداره ثبت احوال مراجعه نموده و صدور گواهی فوت را درخواست نماید. همچنین لازم است که مدارک شناسایی متوفی از جمله شناسنامه او باطل گردد. تمامی این مراحل از طریق وکالتنامه اخذ شده از طرف ورثه انجام میشود. در این صورت بعد از اخذ گواهی فوت و فرآیند مربوطه، باید به منظور ارائه درخواست صدور گواهی انحصار وراثت، دادخواستی در این زمینه تنظیم گردد.
همانطور که میدانید تنظیم دادخواست یکی از مهارتهای وکلا دادگستری است و از این رو میتوانند به منظور انجام مراحل انحصار وراثت، دادخواست را به نحو قانونی و اصول تعیین شده نگارش کنند. مدارکی مانند استشهادیه انحصار وراثت نیز باید برای ثبت درخواست گواهی مربوطه تهیه شود. مدارک تهیه شده باید ضمیمه دادخواست شده و در نهایت با شورای حل اختلاف ارجاع داده شود.
ثبت دادخواست انحصار وراثت مانند سایر دادخواستها با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و یا سامانه ثنا انجام میشود. در این صورت وکیل، باید با در اختیار داشتن مدارک مورد نیاز به همراه دادخواست، به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه نماید و دادخواست مربوطه را به به ثبت برساند.
شورای حل اختلاف بعد از طی فرآیند قانونی، در نهایت حکم مقتضی که همان گواهی انحصار وراثت است را صادر میکند. ورثه برای دریافت جزئیات حکم پرونده میتوانند از طریق سامانه ثنا که ثبت دادخواست را در آن انجام داده اند، اقدام نمایند.
مرجع قضایی برای بررسی درخواست گواهی انحصار وراثت، اقدام به انتشار آگهی در این زمینه در یکی از روزنامههای کثیرالانتشار میکند تا اگر کسی در این زمینه معترض بوده یا شخص جدیدی به عنوان ورثه متوفی پیدا شود، اقدام نماید. بعد از گذشت یک ماه از تاریخ نشر آگهی، در این صورت مرجع قضایی با بررسی اسناد و مدارک موجود در نهایت اقدام به صدور گواهی انحصار وراثت میکند.
در صورتی که ورثه به منظور انجام مراحل انحصار وراثت، وکیل گرفته باشند، وکیل آنها اقدام به تهیه نمودن مدارک مورد نیاز برای انحصار وراثت میکند. قبل از آن که دادخواست انحصار وراثت به مرجع قضایی صادر شود، لازم است که یک سری مدارک مورد نیاز در این زمینه تهیه گردد. در هر صورت برای گرفتن این گواهی باید مدارک زیر تهیه شود:
مدارک مزبور، برای اخذ گواهی انحصار وراثت لازم است و در این صورت بعد از تهیه آن باید پیوست دادخواست مربوطه گردد. از بین مدارک فوق، استشهادیه انحصار وراثت جهت صدور گواهی مربوطه بیشتر کارایی دارد و تنظیم آن در دفاتر خانه انجام میشود. در برگه استشهادیه، دو نفر به عنوان شاهد، در مورد تعداد ورثه و نسبت آنها و مواردی از این قبیل شهادت میدهند.
در واقع شاهدین، نسبت به این موضوع شهادت میدهند که متوفی در تاریخ معینی فوت نموده و دارای تعداد فرزندان مشخصی است. این موضوع در تعیین سهم الارث ورثه و صدور گواهی انحصار وراثت ضروری است. گفتنی است که اگر متوفی قبل از مرگ خود وصیت نامهای را تنظیم کرده باشد، لازم است که وصیت نامه نیز به مرجع مربوطه ارائه گردد.
تا سال 1395، گرفتن گواهی مالیات بر ارث برای انجام مراحل انحصار وراثت ضروری بود اما در حال حاضر طبق رویه جدید، نیاز به انجام این مرحله نیست. بنابراین در صورتی که متوفی قبل از سال 95، فوت نموده باشد، لازم است که ورثه لیست اموال از دارایی او را تهیه نموده و در اختیار اداره مالیات قرار دهند. در این صورت میزان مالیات بر ارث تعیین شده و به عنوان بدهی، باید قبل از تعیین سهم الارث پرداخت گردد.
لازم به ذکر است که تعیین سهم الارث، منوط به پرداخت دیون متوفی است. در واقع اگر متوفی دینی داشته که ادا نشده باشد، در این صورت لازم است که ورثه ابتدا اقدام به پرداخت قروض نمایند و سپس بعد از تادیه کلیه بدهی متوفی، میتوانند اقدام به تقسیم سهم الارث بین خود کنند.
در صورتی که برای انتخاب وکیل در امور مربوط به انحصار وراثت، به مشکل خوردهاید و نتوانستید که وکیل مورد نظر خود را در این زمینه انتخاب نمایید، راه حل مناسب شما در این زمینه، مشاوره حقوقی انحصار وراثت در سامانه بنیاد وکلا است. بنیاد وکلا سابقه طولانی مدت در رسیدگی به دعاوی انحصار وراثت دارد و در این صورت لازم است که برای انجام این امور با وکلا سامانه در ارتباط باشید.
در هر صورت، برای انتخاب وکیل خوب در حوزه انحصار وراثت، به کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در تماس باشید تا نحوه ارتباطگیری با وکیل و همچنین انعقاد قرارداد وکالت با وکیل انتخاب خود برایتان بازگو شود.